صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۲۲۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۹ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۰
هر چهار ساعت، يك قتل؟!
آن چيز كه در اين چند صباح رخ داده است، حكايت از آن دارد كه رنگ خشونت در جامعه هر روز به سمت پررنگتر شدن مي رود و اين حقيقت تلخ گوشزد مي شود كه قانون در برابر بازوهاي كلفت قانون شكنان حرف چنداني براي گفتن ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در تاريخ دهم ارديبهشت ماه سال جاري بود كه خيابان 30 متري نيروي هوايي محل درگيري يك روحاني با دختر و پسري كه اخلاقيات اجتماعي را رعايت نمي كردند، شد.

به گزارش سرویس اجتماعی انتخاب، در اين درگيري چشم چپ امام جماعت مسجد انصارالحسين(ع) تهران كور شد تا مزد نهي از منكر خود را اينگونه دريافت كرده باشد. از سوي ديگر، در يكي از خيابان هاي حوالي دانشگاه تهران امام جماعت دانشگاه علوم پزشكي نيز براي نجات يك دختر از دست اراذل و اوباش وارد عمل شد تا او نيز چشم چپ خود را به قيمت پاسداشت نهي از منكر اهدا كند.

اخبار تكان دهنده به همين موارد خلاصه نمي شود، تا جايي كه خشونت آشكار به جماعت ورزشكار نيز كشيده شد. نمونه بارز آن را مي توان در شمشير سامورايي يافت كه در دست يكي از به اصطلاح قويترين مردان ايران قرار گرفت و حادثه ساز شد تا نام «قرايي ها» فصل مشترك صفحه حوادث روزنامه ها شود.

در جديدترين و سخيف ترين نمونه از اين دست، شاهد انتشار خبر تجاوز گروهي از اوباش به چند زن در برابر چشم شوهرانشان در يكي از باغهاي خميني شهر اصفهان و نيز يك تجاوز جمعي ديگر به يك زن در كاشمر بوديم.

آن چيز كه در اين چند صباح رخ داده است، حكايت از آن دارد كه رنگ خشونت در جامعه هر روز به سمت پررنگتر شدن مي رود و اين حقيقت تلخ گوشزد مي شود كه قانون در برابر بازوهاي كلفت قانون شكنان حرف چنداني براي گفتن ندارد. دست  بسته قانون و هجوم شوم ترس به راحتي در سايه روشنهاي شهر مشاهده مي شود و مردم اين پرسش را از مسؤولين تأمين امنيت و مجريان قانون مي پرسند كه چه وقت ابهت و قاطعيت قانون را مي توان به رخ اوباشان و قانون شكنان كشند؟

نمايش خشونت در شهر

نمايش قدرت متخلفين در شهر، اين پرسش را با خود مطرح نمود كه چه عواملي سبب مي شود تا اين گونه خشونت در لايه هاي زندگي اجتماعي نفوذ پيدا كند؟

زنگ خطر اينجا به صدا در مي آيد كه اگر ديروز و روزهاي قبل تر از آن، جنايت و خشونت تنها در خيابانهاي خلوت و مكانهاي تاريك و دور از دسترس رخ مي داد، امروز هولناك ترين حوادث در خانواده به وقوع مي پيوندد تا اينكه در اخبار بخوانيم «آتناي» كوچك زير ضربات جور كودك آزاري مرد.

در اين ميان، برخي كارشناسان بر اين باورند، جامعه ما به صحنه اي تبديل شده كه در آن بازو كلفت ها به اجراي نقش مي پردازند و جنايت مي آفرينند. اندك كساني هم كه در برابر اين افراد از خود واكنش نشان مي دهند در برابر چشمان مردم مورد ضرب و شتم قرار مي گيرند.

در اين باره، عضو كميسيون حقوقي مجلس مي گويد: از ضرورتهاي اصلي امروز زندگي شهري حضور پيوسته پليس در خيابانهاست و مردم بايد اين نيرو را هميشه آماده به خدمت داشته باشند.

اما متأسفانه مي بينيم در صحنه هاي دلخراشي كه در سال گذشته و امسال رخ داد پليس در صحنه حضور نداشت و اگر هم بود كاري از دستش بر نيامد.

نماينده مردم قائنات در مجلس مي گويد: نيروي انتظامي به عنوان نيروي بازدارنده بايد به صورت مستمر و با قاطعيت طرح پوشش دهي شهر را به انجام برساند، نه اينكه در پاره اي از موارد كند رفتار كرده و گاه خود را به يك نظاره گر تبديل كند.

هر چهار ساعت، يك قتل؟!

بر اساس تحقيقات در كشور، هر چهار ساعت يك نفر بر اثر قتل عمد جان خود را از دست مي دهد. در همين راستا حسين غلامي، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي بر اين باور است كه خشونت در اجتماع ما يك پديده ارگانيك است.

وي مي گويد: وقتي حادثه و درگيري در گوشه اي از شهر رخ مي دهد پيامدهاي منفي اجتماعي به همراه دارد و تا ماه ها موجب التهاب جامعه مي شود.

اين استاد دانشگاه علامه طباطبايي ادامه مي دهد: ما نبايد خود را محدود به اين كنيم كه عاقبت فرد خاطي چه خواهد شد بلكه بايد به دنبال ريشه يابي مسايل باشيم و حوادث را در پديده هاي اجتماعي جستجو كنيم.

كاهش آستانه صبر

همچنين دكتر الهه مددي با بيان اينكه ناهنجاريهاي اجتماعي رو به افزايش است، مي گويد: متأسفانه چنين رفتارهايي رو به افزايش هستند كه ريشه هاي مختلفي دارند كه بايد شناسايي شوند، اما بيشتر آنها ناشي از كاهش آستانه صبر و حوصله به خصوص در نزد جوانان است.

حلقه مفقوده؛ باورهاي مذهبي

اين جامعه شناس و مشاور خانواده خاطرنشان كرده است: وقتي ميزان توكل به خدا و اعتقادات مذهبي كاهش مي يابد، افراد در برابر موانع و مشكلات سنگين زندگي صبر و تحمل خود را از دست مي دهند و آخرين و بدترين راه يعني خودكشي و يا قتل را انتخاب مي كنند.

الهه مددي با اشاره به تحقيقاتي كه بر روي ميزان طلاق در خانواده هاي مذهبي صورت گرفته است، مي گويد: اين پژوهش بيانگر اين است كه طلاق در خانواده هاي مذهبي 25 درصد كمتر از خانواده هايي است كه اعتقادات ديني محكمي ندارند و همچنين ميزان همسرآزاري در اين خانواده ها 55 درصد پايين تر از ساير خانواده ها است.

اين جامعه شناس تأكيد مي كند: به اعتقاد من اين روزها در مدارس بايد اخلاق عملي به خصوص در برابر موقعيتهاي خشونت بار به كودكان آموزش داده شود.

آموزشگاه خشونت

شايد ديده باشيد كودكان و نوجواناني را كه هنوز در دوران كودكي خود به سر مي برند ولي در جيبهاي كوچك كودكانشان چاقوهايي جا خوش كرده كه ناخواسته آنان را به سمت بزه كار شدن سوق مي دهد. كودكاني كه تنها ذوق و شوقشان تعريف كردن و يا گوش دادن داستانهايي است از درگيريهاي اوباش. شايد تنها آرزويي كه آنها براي خود تصوير مي كنند، «احمد تايسون» شدن و يا «ممل فشنگ» بودن است!

زخم خوردگان خشونت خانوادگي

كارشناسان اما بر اين باورند كه اگر كودكان پيوسته شاهد دعواهاي خانوادگي به ويژه دعواهاي فيزيكي باشند، با مدل سازي از رفتارهاي والدين، اين رفتارها را تقليد كرده و در بازي با دوستانشان و در آينده به اجراي آنها اقدام مي كنند.

 بارها مشاهده شده است، به جاي اينكه خانواده، پناهگاهي براي فرار از خستگي ها و مركزي براي تزريق محبت باشد، به جهنمي تمام عيار تبديل شده كه در آن آتش دشمني، خشم، كينه و انتقام هر لحظه شعله ورتر مي شود كه اين موضوع تأثير مستقيم با شكل گيري شخصيت كودكان دارد.

مصطفي خدابخشي
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
آرمین
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۲
تا حالا که مدیریت کنترل چه برای پیشگیری و په برای متخلف نبوده مگر ژاپنیها مردم مذهبی هستند که سونامی میاد از گرسنگی و تشنگی مغازه هارو دست بهش نمیزنند و حتی نگاه چپ هم به زنان و دختران آواره از سونامی نمیندازند کمتر به بهانه مشروعیت دادن به کارهاتون پای دین رو وسط بکشید!
ناشناس
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
دیگر همه این را فهمیده اند که نیروی انتظامی و سایر نیروها در این ایران برای جلوگیری از حرف زدن و هرگونه حرکت منتقدانه است. سایر اعمال آزاد و چه بسا با تشویق و کمک و مساعی قابل انجام است.
شایان
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
اینا همش حرفه.اصل خشونت یه جای دیگست
ناشناس
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
آقا سیاه نمایی نکنید! سردار احمدی مقدم دلشان نازک است ناراحت میشوند و خدای ناکرده از روی راپل می افتند پایین!