صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۰۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۴ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه رای الیوم با اشاره به وقوع فجایع پی درپی در مناسک حج و بازخواست نشدن حتی یک مسئول سعودی تاکید کرد: مدیریت موسم حج باید تغییر کند.

روزنامه رای الیوم در سرمقاله امروز خود به برگزاری مراسم حج امسال در سایه تنش بین ایران و عربستان و کارشکنی سعودیها درخصوص عزیمت زائران ایرانی برای ادای مناسک حج پرداخت و نوشت: ایرانی ها موسم حج امسال را تحریم کردند و مسئولان سعودی جلوی یمنی ها را برای ادای فریضه حج گرفتند؛ همانطور که جلوی سیاستمداران یا علمای دینی چندین مذهب را برای زیارت اماکن مقدس گرفتند زیرا این افراد با سیاست ها و مواضع عربستان اختلاف نظر داشتند. بارزترین آنها شیخ راشد الغنوشی رهبر جنبش نضهت تونس بود که او را چند سال پیش در لباس احرام با همان هواپیمایی که با آن آمده بود، بازگرداندند تا اینکه اخیرا نامش از فهرست افراد ممنوع الورود (به عربستان) حذف و از رضایت رسمی مسئولان سعودی برخوردار شد و نامش از فهرست سیاه به فهرست میهمانان بلندپایه منتقل گردید.

روزنامه رای الیوم تاکید کرد: این سیاست های عربستان باید تغییر کنند. همین مسئله باید درباره مدیریت موسم حج گفته شود زیرا فجایع در سایه نبود شفافیت و بازخواست مسئولان آن، سال به سال بیشتر می شود که فهرست آن طولانی است و مجالی برای برشمردن آن نیست. هیچ گاه نشنیده‌ایم که مسئولی سعودی بویژه وزیران خاندان حاکم در عربستان به خاطر سهل انگاری و اهمالش بازخواست شود.   

این روزنامه با تاکید بر لزوم سیاسی نکردن مراسم حج می‌نویسد: خوب درک می کنیم که بیان چنین حقایقی خشم مسئولان سعودی را برخواهد انگیخت و آنها به ما و دیگران اتهامات زیادی خواهند زد؛ هرچند که به اینگونه اتهامات عادت کرده‌ایم. کمترین اتهامات آنها علیه ما این خواهد بود که ما مجوس و رافضی و آتش پرست هستیم. این اتهامات رایجی است که این روزها در ادبیات مسئولان سعودی علیه هر کسی که جرات می کند با آنها اختلاف نظر داشته باشد، مُد شده است و اینها (مسئولان سعودی) که متاسفانه از مجوس سخن می‌گویند، فراموش کرده‌اند که ما عرب‌ها هستیم که دین اسلامی را به آنها هدیه کردیم.

روزنامه رای الیوم در پایان تاکید کرد: موسم حج باید از امنیت و ثبات باشد تا حجاجی که در زندگی از قُوت روزانه خود می‌زنند تا پول لازم جهت ادای این فریضه الهی را جمع آوری کنند، بتوانند آن را به جای بیاورند. لذا ما به عنوان انسان مسلمان حق داریم که برای رسیدن به این هدف والا، از هرگونه اقدام یا سیاستی که مانع از تحقق این خواست بدیهی و اساسی می شود، انتقاد کنیم.