صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۰۳۱۳
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۴ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
گروه ویژه اقدام مالی FATF یک سازمان دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه کشورهای پیشرفته هفت (G7) با توجه به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی تأسیس شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به عمل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی وزارت امور خارجه  دربارهFATF اظهار داشت: در این مورد نگرانی نداریم. این مقرارت ربطی به برجام ندارد و از سال ها قبل مطرح بوده است.

به گزارش انتخاب ؛‌سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان این که برخی ایرادها و ایجاد نگرانی ها بی مورد است و ما آن را رد می کنیم، اضافه کرد: برخی اطلاعات و برداشت ها غلط است. البته برخی نگرانی ها از روی حسن نیت است و ما هم آن را درک می کنیم. این مقرارت علیه گروه های تروریستی شناسنامه دار پلید و کودک کش مانند داعش، القاعده، النصره و ... است.
قاسمی تاکید کرد: ما حزب الله را افتخار لبنان و جهان اسلام می دانیم.

توافق FATF ربطی به برجام ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه، این موضوع که توافق FATF خود تحریمی ایران است را نادرست خواند و گفت: این توافق ربطی به برجام ندارد و بخشی جداگانه است.

قاسمی در پاسخ به اینکه گفته می شود توافق FATF به نوعی برای ایران خود تحریمی به حساب می آید، افزود: چنین چیزی نیست و این مسئله در دولت قبل به صورت لایحه برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و در آنجا نیز تصویب گردید.
وی ادامه داد: به دلیل وجود تحریم ظالمانه و قطع ارتباط پولی و مالی کشورمان با جهان این مسئله دیده نمی شد، ولی امروز که تحریم ها برداشته شده و تا حد زیادی از مسائل عبور کرده ایم، وارد فرآیند جدیدی برای همکاری های تجاری و بین المللی می شویم که این مسئله خود را بیشتر نشان می دهد و FATF باید وجود داشته باشد.

رییس مرکز دیپلماسی رسانه ای و اطلاع رسانی وزارت امور خارجه اظهار داشت: تعداد اعضای FATF بیش از کشورهای عضو سازمان ملل است چرا که برای همکاری های بین المللی، پولی و بانکی با جهان یک سری قواعد بین المللی باید رعایت شود و ما نگران نیستیم و این مسئله بر دو محور استوار است.

قاسمی خاطرنشان کرد: در بخش اول مسئله پولشویی و قاچاق پول مطرح است که در جهت شفاف سازی عمل می کند و ما نیز مشکلی نداریم اما این بدین معنا نیست که در برخی رسانه ها به غلط تعبیر شود که ایران باید اطلاعات داخلی خود را در اختیار این شورا قرار دهد که به صراحت آن را رد می کنیم.

وی گفت: یک سری اطلاعات برای این اقدام بین المللی باید به مرحله اجرا گذشته شود تا بعد از مرحله تحریم در عرصه های پولی و بانکی بتوان از آن ها استفاده کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: موضوع دیگر بحث مبارزه با تروریسم است و جمهوری اسلامی ایران خود قربانی تروریسم می باشد و از این ناحیه صدمات زیادی دیده است. ما در بحث مبارزه با تروریسم خود را پیشقراول می دانیم ولی آنهایی که از این شبکه پولی استفاده می کنند، گروه هایی تروریستی تکفیری هستند که در منطقه و جهان فعالیت دارند و علاقه مند به شفافیت نیستند.

قاسمی ادامه داد: نگرانی که در رسانه ها مطرح می شود و برخی از روی حسن نیت می باشد به حق است ولی آن هایی که از روی غیر حسن نیت موضوع را مطرح می کنند، مسئله همکاری ایران با گرو ه های حزب الله را به میان می کشند که ما آنها را افتخار جهان اسلام می دانیم و آن ها گروه هایی تروریستی در جهان و منطقه نیستند و مشکل امروز در منطقه گرو هک های تروریستی داعش، النصر، طالبان و القاعده می باشد که در جهان فعالیت می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در مورد FATF نگرانی نداریم ولی نهایتا سیستم بانکی و مجموعه اقتصادی کشور و وزارت امور خارجه برای آینده باید راه حل هایی را پیدا کند تا در سیستم بانکی و بین المللی حضور داشته باشیم و نیازهای بین المللی بخش خصوصی را تامین کنیم چرا که به زندگی روزمره و معیشت مردم مربوط است.

قاسمی تصریح کرد: اگرچه در این زمینه از سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز بهره مند خواهیم شد و وزارت امور خارجه در این زمینه فعال است و در سفرهای دوره ای جدید، وزارت خارجه در همین چارچوب و شعار عمل می کند.

وی گفت: آن هایی که در این زمینه مطالبی را عنوان می کنند و از فضای خاص با دادن اطلاعات غلط، افکار عمومی را مشوش می کنند به صراحت می گوییم نگرانی از FATF نداریم و این موضوعات با شدتی که مطرح می شود، جایی ندارد.

روانچی: FATF در شورای عالی امنیت ملی در دست بررسی است

معاون وزیر امور خارجه گفت: هم اکنون FATF در شورای عالی امنیت بحث می‌شود و نهایتا هر چیزی که مجموعه نظام در این زمینه تصمیم بگیرد طبیعتا برای وزارت خارجه و مجموعه ارگانهای نظام لازم الاجراست.

مجید تخت روانچی درباره تهیه فهرست بدعهدی‌های آمریکا در اجرای برجام گفت: این موضوع در جریان است و از ابتدا ما به طور دقیق آن را رصد کردیم.  

وی افزود: ما گزارش‌ها را به هیئت نظارت بر اجرای برجام ارسال کردیم و به طور دقیق رصد می کنیم که چه اقداماتی را طرف مقابل ما باید انجام می‌داد و سستی یا نقص در کارش است.  

تخت‌روانچی گفت: تصمیم درباره نوع برخورد، با هیئت نظارت است که چه نوع برخوردی کند ولی از دید ما باید طرف‌های مقابل همانطور که تعهد کردند، عمل کنند.  

وی در خصوص بحث FATF  و ارتباط آن با برجام نیز گفت: یکی از مباحثی که در طول مذاکرات مورد بحث و تاکید بوده این است که ما استقلال خود را با هیچ چیزی معاوضه نمی‌کنیم، ما در جهت همسان‌سازی سیستم مالی خود با سیستم مالی بین المللی مذاکراتی انجام دادیم که از جمله آنها بحث FATF  است.

تخت‌روانچی افزود: هم اکنون FATF در شورای عالی امنیت بحث می‌شود و نهایتا هر چیزی که مجموعه نظام در این زمینه تصمیم بگیرد طبیعتا برای وزارت خارجه و مجموعه ارگانهای نظام لازم الاجراست.