صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۰۱۵۳
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۹ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محققان کشور با انجام عمل پیوند خون بندناف در بیمارستان شریعتی توانستند راهکار درمانی برای یک نوجوان 12 ساله مبتلا به سرطان خون (لوسمی حاد انفوئیدی) ارائه کردند.  

به گزارش انتخاب، الهام قاسمی دختر نوجوان 12 ساله اصفهانی در دی ماه سال 93 به عنوان بیمار مبتلا به ALL (لوسمی حاد لنفوئیدی) تشخیص داده شد و پس از سه دوره  شیمی درمانی و عدم پاسخگویی به درمان، با سلول‌های بنیادی خون بندناف خواهرش که در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی شده بود، مداوا شد.

در زمان تشخیص بیماری الهام، مادرش باردار بود و خون بندناف نوزاد این خانواده ذخیره سازی شد تا در صورت امکان از آن برای پیوند استفاده شود.

با آزمایش‌های انجام شده، مشخص شد نمونه خون بندناف نوزاد تازه متولد شده با خواهرش( الهام) منطبق است ولی با توجه این که به وزن الهام در آن زمان حدود 60 کیلو بود، پزشکان اظهار داشتند که سلول کافی نیست و پس از سه بار رد پیوند در کمیته مربوط در نهایت قرار شد یک بندناف دیگر هم علاوه برنمونه خون بندناف خواهرش برای پیوند اضافه شود.

عمل پیوند با این روش در مهرماه سال گذشته در بیمارستان شریعتی تهران توسط دکتر حمیدیه انجام شد و نتایج پیوند گویای تاثیر مثبت نمونه خون بندناف پیوند شده در بدن الهام بوده است.

دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل بانک خون بندناف رویان نیز درباره پیوند سلول های بنیادی خون بندناف نوزاد به خواهر بزرگتر، گفت: اقدام این پدر و مادر برای ذخیره سازی خون بندناف فرزندشان قابل ستایش است و مجموعه بانک خون بندناف رویان با تمام توان تلاش دارد نمونه های خون بندناف نوزادان را با حداکثر کیفیت ذخیره سازی کند.

وی با بیان این که انجام این پیوند نتیجه تلاش و همکاری موثر تیم خونگیری، کارشناسان آزمایشگاه، کارشناسان پذیرش و مشاورین در بیمارستان شریعتی است، ادامه داد: امیدواریم با امکانات بیشتر که در بیمارستان‌های مختلف در حال راه اندازی است، بیماران بیشتری بتوانند از ظرفیت سلول‌های ذخیره شده در بانک خون بند ناف استفاده کنند.

منبع: ایسنا