صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۹۴۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیدار دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا و انریکه پنانیه‌تو، رئیس‌جمهوری مکزیک به جنجال جدید خبری تبدیل شده است.

به گزارش انتخاب، به نقل از شبکه خبری بی.بی.سی، دیدار ترامپ با رئیس‌جمهوری مکزیک پشت درهای بسته برگزار شد. ترامپ و پنانیه‌تو در مورد آنچه نگرانی‌های مشترک مکزیک و آمریکا در زمینه مهاجرت غیرقانونی و قاچاق موادمخدر عنوان شده گفت‌وگو کردند.

ساعتی بعد از این دیدار هر دو نفر در برابر خبرنگاران حاضر شدند.

ترامپ بعد از این دیدار باز هم از کشیدن دیوار میان دو کشور سخن به میان آورد اما این بار احداث این دیوار را راه‌حلی برای مواجهه با مشکلات هر دو کشور در زمینه قاچاق موادمخدر و مهاجرت غیرقانونی خواند و در پاسخ به سوال خبرنگاران که از او پرسیدند آیا مقرر شد کدام کشور هزینه ساخت چنین دیواری را خواهد پرداخت، پاسخ داد، در این مورد حرفی با رئیس‌جمهوری مکزیک نزده است.

ساعتی بعد از این کنفرانس خبری پنانیه‌تو درتوئیتی نوشت: من در همان اول گفت‌وگو برای ترامپ روشن کردم که مکزیک هزینه احداث چنین دیواری را نخواهد پرداخت.

ترامپ بارها طی اظهارات جنجالی‌اش درباره مهاجرت گفته بود،‌ دولت مکزیک را وادار خواهد کرد هزینه ساخت دیوار حائل میان دو کشور را تقبل کند. او حتی تهدید کرده بود تا زمانی که مکزیک هزینه ساخت دیوار را ندهد، مانع فرستادن پول نقد از سوی مکزیکی‌ها به کشورشان خواهد شد.

ترامپ بارها مکزیک را از عوامل رکود اقتصادی و تضعیف بازار کار در آمریکا خوانده و گفته شرکت‌های آمریکایی کارخانه‌هایشان را برای کار ارزان در مناطق هم‌جوار با مکزیک مستقر می‌کنند.

با وجود این، ترامپ در مکزیک و در برابر خبرنگاران بسیار محتاطانه حرف زد و بارها از احترام خود برای "کارگران زحمتکش" مکزیکی سخن به میان آورد و تاکید کرد، مکزیکی‌های فراوانی را با افتخار استخدام کرده است.

او در کنفرانس خبری بعد از این دیدار مردم مکزیک را با القابی چون "فوق‌العاده" و "شگفت‌انگیز" خطاب کرد؛ صفاتی در تضاد با آنچه پیش‌تر در توصیف مهاجران مکزیکی‌تبار به کار برده بود و آنها را "تبه‌کار، قاتل و تجاوزگر جنسی" خوانده بود.

با وجود این او محتوای گفت‌وگوی خود با رئیس‌جمهوری مکزیک را جدی و صریح توصیف کرده است.

همزمان مخالفان ترامپ در مکزیک دو تظاهرات اعتراضی ترتیب دادند و چهره‌های سرشناس این کشور هم از سفر وی برای انتقاد از اظهارات او استفاده کردند. وینسته فاکس، بازرگان برجسته که مابین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ رئیس‌جمهوری مکزیک بود به شبکه آمریکایی سی.ان.ان. گفت: ما از او (ترامپ) خوشمان نمی‌آید. از آمدنش استقبال نمی‌کنیم و سفرش را هم محکوم می‌کنیم.

فیلیپ کالدرون، رئیس جمهوری سابق مکزیک (۲۰۰۶-۲۰۱۲) هم پس از این دیدار به سی.ان.ان. گفت، دعوت از دونالد ترامپ یک اشتباه بوده و مکزیک نیازی به این سفر نداشت.

کالدرون اظهارات اخیر ترامپ را که از سوی ناظران بسیار ملایم‌تر از سخنان قبلی او درباره مکزیک ارزیابی شده، "متظاهرانه" خواند.

مارگاریتا زاوالا، بانوی اول سابق مکزیک هم در توییتی نوشت: ما مکزیکی‌ها منزلت و وقار داریم و نظرات تنفربرانگیز تو را محکوم می‌کنیم.

با وجود این رئیس‌جمهوری مکزیک که پیش‌تر اظهارات آقای ترامپ در مورد مکزیک را لطمه‌ای به روابط میان واشنگتن و مکزیکوسیتی ارزیابی کرده بود، پیش از این دیدار گفت، به گفت‌وگو برای حل اختلاف‌نظرها و تأمین منافع کشورش معتقد است و بر همین اساس هم هر دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا را به مکزیک دعوت کرده است.

پنانیه‌تو گفته که هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات را هم به مکزیک دعوت کرده و او به زودی به این کشور سفر خواهد کرد.

این در حالی است که ستاد انتخاباتی کلینتون ساعتی بعد از دیدار ترامپ با رئیس‌جمهوری مکزیک خبر داد، کلینتون به مکزیک سفر نخواهد کرد.

منبع: ایسنا