صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۷۹۰۶
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۳ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه مدعی شد که نزدیک شدن نظام سوریه، ترکیه و ایران دلیل درگیری‌های اخیر میان ارتش سوریه و کردهاست.

به گزارش ایسنا، صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت: این نخستین بار نیست که کردها با نیروهای نظام درگیر می‌شوند. هر چند وقت یک بار چنین درگیری‌هایی رخ می‌دهد به ویژه اینکه برخی از قبایل ساکن در محله‌های الغویران و النشوه که به تندروها و داعش پیوسته بودند، ریش‌شان را تراشیدند و به یگان‌های دفاعی وابسته به نظام پیوستند. تنش همواره وجود دارد اما از زمان آزادی مناطق کردنشین حسکه از حدود پنج سال پیش این نخستین باری است که جنگنده‌های نظام سوریه به شکل مستقیم پایگاه‌های ما را هدف قرار می‌دهند. همانطور که گفتم این مساله به نزدیک شدن نظام سوریه، ایران و ترکیه بازمی‌گردد.

وی نقش روسیه در درگیری‌های حسکه را بعید دانست و گفت: فکر نمی‌کنم این درگیری‌ها به آن‌ها ربطی داشته باشد. روس‌ها برای توقف درگیری میانجیگری کردند اما تا به این لحظه به هیچ توافقی دست نیافته‌ایم. من درباره جزئیات چیزی نمی‌دانم اما در کل می‌دانم که همگان می‌خواهند تنها طرف کرد امتیاز بدهد.

مسلم این احتمال را داد که حمله جنگنده‌های ارتش سوریه به مواضع کردها در حسکه نوعی پاسخ مثبت به پیام‌های احساسی ترکیه به دمشق درباره موافقت با ابقای بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در دوره انتقالی و امکان عادی سازی روابط با سوریه است.

وی گفت: مسئولان نظام سوریه چند ماه پیش دیدارهای زیادی با مسئولان ترکیه در اروپا و الجزایر داشتند و اخبار آن به گوش تمامی طرف‌های مرتبط با بحران سوریه رسیده است اما هیچ کس از جزئیات این دیدار و شروطی که برای توافق میان دو طرف مطرح شده، خبر ندارد. بعید نیست که حمله به کردها نتیجه این دیدارها باشد.

مسلم از دادن آمار دقیق درباره قربانیان درگیری‌ها خودداری کرد و گفت: هنوز آمار دقیق و نهایی به دست ما نرسیده است نیروهای ما نیز گزارش نهایی را صادر نکرده‌اند اما من معتقدم که تلفات انسانی ما محدود است به ویژه اینکه نیروهای ما برای برخورد با چنین موقعیت‌هایی آموزش دیده‌اند اما تلفات مادی ما بسیار بالاست.

مسلم اشاره مسئولان ترکیه به امکان تغییر سیاست‌های آنکارا در قبال بشار اسد و نظامش را به سخره گرفت و گفت: ما بارها گفتیم که ترکیه آماده است هر کاری بکند حتی دست‌ها و پاهای هر کسی را در دمشق یا در هر مکان دیگری به خاطر تحقق منافعش ببوسد. ترکیه همین روزها به عادی سازی روابطش با اسرائیل پرداخت و برای آشتی با روسیه تلاش کرد هرچند که اختلافات عمیقی با این دو طرف داشت.

وی افزود: منفعت ترکیه و هدف آن این است که کردها به هیچ حق دموکراتیکی چه در مناطق خودگردان در شمال سوریه و چه در ترکیه دست نیابند. این سیاست ترکیه است و ما آن را به خوبی می‌دانیم. ترکیه آماده است تمامی امتیازات ممکن را در این راه بدهد. ترکیه نه تنها ابقای اسد را خواهد پذیرفت بلکه به همکاری و هماهنگی با سوریه علیه ما خواهد پرداخت.

مسلم درباره گشودن بیش از یک جبهه نظامی از سوی ارتش سوریه در آن واحد مدعی شد: به نظر من بشار اسد در تمامی این رخداد تصمیم گیرنده اول نیست بلکه دست‌های زیادی از جمله دستان ایران و ترکیه در این حوادث نقش دارند.

وی ادعا کرد: ایران نیز مثل ترکیه مشکلات داخلی با کردها دارد. ایران حضور قدرتمندی در حسکه داشته است و برای گسترش تشیع در برخی مناطق تلاش می‌کرد.

مسلم درباره بی‌توجهی نظام سوریه به هشدارهای آمریکا درباره نظامیان این کشور در حسکه مدعی شد: من معتقدم که ایران نظام را تشویق کرد تا آمریکا و ائتلاف ضد داعش را به چالش بکشد. بله ایران اکنون روابط باثباتی با آمریکا دارد اما این روابط در همه حالت‌ها و مشخصا درباره سوریه مطابقت نمی‌کند.

مسلم هشدارهای آمریکا را به منزله وسیله‌ای برای حمایت از کردها نداست و گفت: آمریکا تا به این لحظه از ما حمایت نکرده است. تنها هماهنگی نظامی میان نیروهای دموکراتیک سوریه و ائتلاف ضد داعش وجود دارد.

وی درباره اظهارات بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه درخصوص تلاش کردهای سوریه برای سیطره بر تمامی مناطق کردنشین  و متصل کردن آن به مناطق کردنشین ترکیه گفت: ما یک حزب سوری هستیم و تنها به سوریه و طرح‌مان برای اداره خودگردان سوریه توجه می‌کنیم. اگر ترکیه با کردها در داخل خاک خود مشکل دارد این به ما ربطی ندارد برعکس ما امیدواریم که مشکلات کردها در آنجا حل شود و از ثبات برخوردار شوند چرا که این به نفع ماست.

مسلم درباره طرفی که اداره شهر منبج را پس از آزادسازی آن برعهده دارد، گفت: یک شورای منتخب وجود دارد که اداره امور این شهر را برعهده خواهد داشت. این شورا شامل تعداد اندکی از کردها و تعداد زیادی از اعراب، ترکمان و شرکسی‌هاست. تنها ۴۰ درصد ساکنان منبج کرد هستند.

وی درباره مداخله ترکیه برای حمله به کردها در سوریه گفت: کردها هرگز ساکت نخواهند نشست بلکه در مقابل هر گونه تجاوز و حمله‌ای چه از سوی ترکیه و چه از سوی طرف دیگر خواهند ایستاد. کردها با ایمان به مساله خود و عادلانه بودن آن قادرند بسیاری از دستاوردها را رقم بزنند.

مسلم حمله تروریستی به غازی آنتپ ترکیه را محکوم کرد و گفت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و حزبش امروز این حمله را محکوم می‌کنند درحالی که این حمله نتیجه کارهای خود آن‌ها بوده است. آن‌ها مسئولیت ضمنی این جنایت را برعهده دارند چرا که از آغاز از داعش حمایت کردند.

وی از دادن جزئیات درباره روند عملیات نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه پس از موفقیت‌های اخیر خودداری کرد و گفت: این مساله به دست نظامیانی است که در جبهه‌ها حضور دارند.