صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۶۴۵۵
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۳ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: طی سال‌های گذشته کارگران کشتارگاه، دامداران، و خانم‌های خانه‌دار سه گروه اصلی مبتلایان به بیماری کریمه­کنگو را تشکیل داده بودند.

علیرضا رفیعی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کِریمه ­کنگو یک بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوانات است که اولین بار در کِریمه (جنوب اکراین فعلی) و نیز کشور کنگو شناسایی شده است.
وی ادامه داد: این بیماری، خاص حیوانات بوده و انسان به صورت اتفاقی مبتلا و تا 40 درصد بیماران جان خود را از دست می‌دهند.

مدیر کل دامپزشکی استان بیان کرد: این بیماری در حیوانات علامت و نشانه خاصی نداشته ولی در انسان بسته به مرحله بیماری از تب، سردرد، درد پشت و شکم تا خونریزی‌های شدید سطحی و داخلی بدنبال دارد.

رفیعی‌پور با اشاره به افراد و گروه‌های در معرض خطر این بیماری، عنوان کرد: همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند، اما گروه پرخطر افراد و مشاغل دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاههای دام، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان، کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها در معرض خطر بیشتری هستند.

وی ادامه داد: بهسازی جایگاه دام برای جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه‌ها، جمع‌آوری و خروج کود و فضولات دامی و ذخیره‌سازی اصولی آنها خارج از دامداری، پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کَنه و سم‌پاشی همزمان بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه‌ها از راه‌های پیشگیری محافظت در برابر گزش کنه است.

مدیر کل دامپزشکی استان بیان کرد: عدم خرید دام از کانون‌های بیماری و دامداری‌هایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، سمپاشی بدن دام‌های خریداری شده و قرنطینه آنها به مدت 14 روز نیز از دیگر راه‌های پیشگیری در برابر این بیماری در حیوان است.

رفیعی‌پور عنوان کرد: استفاده از وسایل حفاظت شخصی مانند لباس، دستکش و مواد دافع حشرات در زمان حضور در دامداری برای جلوگیری از گزیده شدن توسط کنه، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی و خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام و خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام از راه‌های پیشگیری از بیماری در انسان است.

وی با بیان اینکه باید از خرید کشتار دام در محل‌های غیر مجاز مانند منزل، معابر و مناطق مسکونی، تهیه گوشت موردنیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی خودداری کرد، تاکید کرد: رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه، جگر و سایرآلایش دام توسط کارکنان کشتارگاه‌ها و خانم‌های خانه‌دار، رعایت اصول ایمنی و استفاده از وسایل ایمنی به هنگام ذبح دام مانند دستکش، ماسک، عینک همچنین باید خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیر مجاز شود.

مدیر کل دامپزشکی استان با بیان اینکه نگهداری جگر، قلب، کلیه به مدت 48 ساعت در یخچال باشد، خاطرنشان کرد: اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته، جلوگیری از تماس با سرسوزن و تجهیزات آلوده به ترشحات بیماران، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال با دمای صفر تا 4+ درجه سانتیگراد و سپس استفاده کردن آن است.