صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۵۷۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این روزها هشدارهایی در خصوص رواج مخفیانه ازدواج سپید در کشورمان می‌شنویم، اتفاقی که نه از نظر سنت و نه از نظر شرع، برای خانواده‌های اصیل ایرانی پذیرفتنی نیست.

به گزارش انتخاب، هم‌خانگی بدون ازدواج یا ازدواج سپید، پدیده‌ای است که در آن، دختر و پسر به‌عنوان هم‌خانه بدون ‌آن‌که میان آن‌ها پیوند رسمی ازدواج و رابطه زن و شوهری باشد، با یکدیگر زندگی می‌کنند، تا حدی که رواج چنین پدیده‌ای در جامعه، صدای هشدار کارشناسان را به دلیل مخاطرات گسترده حقوقی، روانی و اجتماعی آن بلند کرده است.

«تقی جباری‌فر» عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، در انتقاد به این سبک ازدواج، می‌گوید: فرهنگ‌های رایج اروپایی و آمریکایی هم‌چون ازدواج سپید که به اشتباه در فرهنگ ایران رخنه کرده و  حالا در یزد هم دیده می‌شود، زیبنده‌ این فرهنگ نیست.

وی ادامه می‌دهد: این که وقتی واژه‌ «ازدواج سپید» در جامعه عنوان می‌شود، بسیاری نسبت به معنی این واژه نیز اظهار بی‌اطلاعی و شناخت می‌کنند می‌تواند بیانگر این باشد که این رسم غیر ایرانی، مشکلی از جوانان ایرانی برطرف نخواهد کرد.

جباری‌فر با بیان این‌که پدیده ازدواج سپید جامعه را نگران کرده و ریشه در فرهنگ غرب دارد، اظهار می‌کند: جوانان ما سادگی ازدواج سپید و فراغت از مسئولیت‌پذیری آن را پذیرفته‌اند، در حالی که تبعات آن حتی در خارج از کشور هم زیاد است و این سبک زندگی در اروپا و آمریکا دردساز بوده است و قطعاً در ایران و فرهنگ ایرانی تبعات به مراتب بدتری خواهد داشت.

وی عامل بروز چنین پدیده‌ای در کشورمان را سخت‌گیری خانواده‌ها در امر ازدواج و مرسوم بودن مخارج بالای آن  ذکر می‌کند و می‌گوید: هنگامی که جوانان ازدواج سپید را ساده‌تر از مراسم‌ پرخرج و توقعات بالای والدین فرض می‌کنند قطعاً احتمال توجه آن‌ها به این سمت جلب می‌شود و نتیجه‌ آن نیز تبعاتی خواهد بود که آبرو و آینده‌ آنها را متأثر می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه یزد، سیستم آموزشی و والدین را در ایجاد این پدیده‌ی نابهنجار در جامعه ایران مقصر می‌داند و تأکید می‌کند: برای جلوگیری از بروز چنین ناهنجاری‌هایی به مشاوره نیاز است هرچند که مراکز مشاوره هم زیاد در این موضوع موفق نبوده‌اند.

به گفته‌ی وی، والدین در برقراری ارتباط منطقی بین زوجین جوان نقش اساسی دارند، چون همه آسیب‌های اجتماعی مانند کودک‌آزاری، قتل، خودکشی‌ و فحشا به روابط ناسالم در خانواده برمی‌گردد.

وی با ابراز تأسف از ناآگاهی بسیاری از والدین در خصوص مهارت‌های فرزندپروری هم‌چنین عدم آموزش مهارت‌های زندگی از سوی والدین به فرزندان، تأکید می‌کند: تا بیش از این تلاش نکنیم، فرهنگ و سنت‌مان به همین شکل نابود می‌شود و حتی مراکز مشاوره هم  با وجود تلاش‌های زیاد، نتیجه‌ اندکی خواهند گرفت.
منبع: ایسنا