احمد توکلی در تذکر آییننامهای خود، درباره تاخیر ۶ ماهه دولت در معرفی وزیر ورزش و جوانان، خطاب به رئیس جمهور، گفت: اداره عاقلانه امور کشور ایجاب میکند که باید همگی کار کنیم، نه پیکار.
به گزارش سرویس سیاسی انتخاب، "احمد توکلی" در نشست علنی امروز سهشنبه - ۲۴ خردادماه - مجلس شورای اسلامی پس از نامه معرفی وزیر ورزش و امور جوانان در تذکر آییننامهای گفت: آقای احمدینژاد در اقدامی غیرمتعارف ایرادهایی به مجلس وارد کرده که راه حل قانونی برای آن وجود داشت.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق قانون اساسی دولت اگر ابهامی در قوانین دارد، باید از مجلس تفسیر قانون را درخواست کند.
وی با بیان اینکه ۶ ماه از تصویب طرح تشکیل وزارت ورزش و امور جوانان گذشته است، ادامه داد: هنوز احمدینژاد برای این وزارتخانه شخصی را معرفی نکرده و این خلاف قانون است.
توکلی تاکید کرد: آقای احمدینژاد باید بداند که کشور را با عقلانیت میشود اداره کرد.
وی افزود: برای اداره کشور باید کار کنیم نه پیکار.
این نماینده اظهار کرد: اینکه بعد از ۶ ماه تازه به فکر احمدینژاد رسیده که به طرح مجلس ایراد بگیرد جای تعجب دارد، البته شاید دیشب این طرح و ایرادها به ایشان الهام شده باشد که امروز تازه وزیر معرفی کردهاند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید به جای اتهامزنی، روال قانونی مسائل را در پیش بگیرد، درخواست کرد که رئیس مجلس از حقوق مجلس و نمایندگان دفاع کند و مسئلهای را که مجلس، شورای نگهبان و رهبری بر آن تاکید دارند، در اولویت اصلی انجام دهد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگارانگفت: این نامه التهاب کشور را تشدید می کند و این التهابات به ضرر مردم تمام می شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات واسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که فشارهای خارجی و به ویژه تحریم های پشت سر هم در حال افزایش است کشور محتاج آرامش و همدلی مسئولان است تا آثار تحریم به حداقل کاهش پیدا کند و حتی آثار برخی سوءمدیریت ها نیز از سوی دولت به حداقل کاهش پیدا کند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط وقتی یک التهاب سیاسی ایجاد شود ریسک و نااطمینانی را در اقتصاد بالا می برد و به سرمایه گذاری وتولید ضربه می زند.
وی با بیان آینکه نتیجه این ریسک به ضرر مردم تمام می شود و این مردم هستند که این ضرر را متحمل میشوند تصریح کرد: باید به آقای رئیس جمهور گفت که به جای ایجاد التهاب به داد مردم برسد و فشار تورم و بیکاری را از زندگی آنها کم کند.
توکلی ادامه داد: البته آقای رئیس جمهور باید توجه میداشت که طبق قانون اساسی وقتی مجلس براساس اصل ۷۱ قانون اساسی تصمیم می گیرد سطح ورزش و امور جوانان را از معاونت رئیس جمهور به وزارتخانه ارتقا ببخشد تا بتواند از این طریق وزیر مربوطه بازخواست کند و هزینه کارهای معاون رئیس جمهور را به گردن رئیس جمهور نیندازد، در واقع قصد آن بود که دراین مواقع مجبور به احضار رئیس جمهور نباشد.
وی تصریح کرد: مجلس براساس این مصوبه می خواست نظارت خود را بر صحنه ورزش افزایش دهد تا مردم ورزش دوست به منافع بهتری برسند.
توکلی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در این شرایط طبق قانون می تواند در فرایند این تصمیم گیری نماینده توانمندی را به مجلس بفرستد تا در کمیسیون ها نقش بازی کند و نظر خود را بگوید و در صحن علنی آن نظر را مطرح کند واگر تمام این زحمات را کشید و مجلس مصوب کرد و شورای نگهبان تائید کرد دیگر جایی برای مخالف و گریزی از قانون نمی ماند.
احمد توکلی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران گفت: ممکن است البته رئیس جمهور نتیجه مجلس را مطلوب نداند و دلایل قوی برای مخالفت خود داشته باشد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: ابهاماتی که امروز دولت بعد از ۶ ماه عنوان می کند به راحتی قابل خدشه و پاسخ دادن است.
توکلی با بیان آنکه رئیس جمهور میتوانست از دو راه قانونی برای رفع ابهام استفاده کند و وظیفه خود را سریعتر انجام دهد، ادامه داد: راه اول ارائه لایحه اصلاحی بود. از آنجایی که آئین نامه داخلی مجلس مانع آن نیست که اگر چیزی قانون شد چند روز بعد اصلاحیه بخورد، دولت میتوانست برای رفع اشکال آن به مجلس اصلاحیه بیاورد.
وی ادامه داد: از این راه راحتتر آن بود که از مجلس طبق اصل ۷۴ قانون اساسی تفسیر بخواهد و براساس یک استفساریه بگوید که مقصود شما از این بند یا حکم چه بود.
توکلی با بیان آنکه رئیس جمهور استدلال کرده است که تا آخر دی ماه این قانون قانونی شده است، افزود: وی میتوانست بگوید که چرا مجلس این ابهامات را رفع نکرده است در واقع من استفساریه از مجلس خواستم اما شما به آن پاسخ ندادهاید و این در حالی است که اگر مجلس حتی در این مورد کوتاهی میکرد باز هم راه حلی وجود دارد و قانون اساسی آن را مشخص کرده است.
مقام معظم رهبری تصریح کردند که وزیر ورزش از سوی رئیس جمهوری معرفی شود
نماینده مردم تهران در این باره افزود: در این مرحله راه حل قانون اساسی آن است که اگر اختلافی بین سران قوای کشور وجود دارد طبق بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رهبری مکلف است سران قوا را بخواهد تا رفع اختلاف کند که البته مقام معظم رهبری نیز این کار را کردهاند.
توکلی با بیان آنکه مقام معظم رهبری در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال جاری براساس این وظیفهای که قانون اساسی برعهده ایشان گذاشته بود آقایان لاریجانی و احمدینژاد را احضار کردند، گفت: در این جلسه و پس از آنکه طرفین نظرات خود را عنوان کردند ایشان تصریح کردند که باید وزیر ورزش توسط رئیس جمهور معرفی شود.
وی ادامه داد: بعد از آنکه رهبری دستور فرمودند، قانون اساسی تبعیت از این دستور از سوی رهبری را بر رئیس جمهور واجب میکند اما رئیس جمهوری برای این کار مجددا تعلل کرد و امروز که ۲۴ خرداد است یعنی ۳۳ روز بعد از دستور رهبری چنین نامه ای را می نویسند و می گوید من مجبورم که وزیر معرفی کنم.
با نامه رئیس جمهور به مجلس زمینه برای رای به وزیر ورزش نامساعد شد
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان آنکه رئیس جمهور مجبور بود که وزیر ورزش را اعلام کند گفت: رئیس جمهور باید این اجبار را هرچه زودتر عمل می کرد و اگر اشکالی هم بود باید طبق قانون آن را برطرف می کردیم.
توکلی با تاکید بر آنکه التهاب آفرینی به نفع کشور نیست خطاب به احمدی نژاد گفت: به شما برادرانه نصیحت می کنم دست از التهاب آفرینی بردارد.
وی با بیان آنکه به همکاران خود در مجلس توصیه کرده ام که به نامه رئیس جمهور توجهی نداشته باشد و به شخص وزیر معرفی شده توجه کند افزود: ما بین خود و خدا پاسخ دوستانه ای به رئیس جمهور خواهیم داد اما در مورد وزیر همانطور که امروز در تذکر خود اعلام کردم با این نامه زمینه برای رای به وزیر نامساعد شد.