صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۴۵۲۷
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۲۱ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دولت آمریکا روز چهارشنبه خبری که روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر پرداخت 400 میلیون دلار به ایران در قبال آزاد شدن 4 شهروند آمریکایی را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، روزنامه وال استریت ژورنال پیش‌تر در روز چهارشنبه در خبری مدعی شد که ۴۰۰ میلیون دلار در وجه یورو، فرانک سویس و دیگر وجوه رایج از طریق یک هواپیمای باربری ناشناس به ایران ارسال شده است. در همین زمان آمریکا در حال مذاکره با ایران برای مبادله زندانیان بوده است.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره به شبکه خبری فاکس گفت: وجه پرداخت شده به ایران تنها مربوط به حل مناقشه قدیمی میان آمریکا و ایران در دادگاه لاهه بوده است. قرارداد فروش تسلیحات نظامی به ایران میان دو طرف پیش از وقوع انقلاب اسلامی به امضا رسیده بود که پس از انقلاب آمریکا از بازگرداندن وجه دریافتی سرباز زد.

او افزود:‌ مذاکرات در مورد حل اختلاف بر روی قرارداد تسلیحاتی کاملا از مذاکرات در مورد بازگرداندن ۴ شهروند آمریکایی زندانی در ایران جدا بوده است.

کربی تاکید کرد: حتی این مذاکرات توسط دو تیم مذاکراتی متفاوت انجام شد.

چهار شهروند آمریکایی که در ایران در بازداشت به سر می‌بردند در ۱۶ ژانویه و در قبال توافق دولت اوباما با آزادی هفت زندانی ایرانی در آمریکا آزاد شدند.

به گزارش ایسنا، باراک اوباما در ۱۷ ژانویه سال ۲۰۱۶ یک روز پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای در کاخ سفید گفت که با اجرای توافق هسته‌ای، زندانیان نیز آزاد شده‌اند. اکنون زمان مناسبی بود تا این مساله نیز حل شود اما وی هیچ اشاره‌ای به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران در ازای آزادی این زندانیان نکرد.

در آن زمان مقامات بلند پایه آمریکایی هرگونه ارتباط میان پرداخت غرامت و تبادل زندانیان با ایران را به طور قوی رد کردند و تاکید داشتند که حل این مساله به طور اتفاقی با توافق هسته‌ای هم زمان شده و هدف آن جبران موضوع دیگر نبوده است.

جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در آن زمان گفت: همان‌طور که به روشنی گفته‌ایم، ‌رایزنی‌ها برای حل یک مناقشه قدیمی میان تهران و واشنگتن کاملا از مساله آزادی و بازگرداندن شهروندان آمریکایی بازداشت شده در تهران جدا بوده است. نه تنها این دو مساله از هم مجزا بوده‌اند، ‌بلکه از طریق تیم‌های مختلف از هر دو طرف، شامل پرونده شکایت در دادگاه لاهه و به وسیله کارشناسان فنی و حقوقی در طول تمام این سال‌های گذشته حل شده‌اند.