صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۳۵۳۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس دهم گفت: آسیبی که از ناحیه قاچاق وارد شده است بیش از حداقل 5 سال عملکردعمرانی کشور و بیش از حداقل 10 سال سرمایه گذاری در حوزه توسعه و اشتغال کشور است.

به گزارش انتخاب به نقل از  جام جم آنلاین، حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به اینکه خواستار تحقیق و تفحص از عملکرد 10 ساله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده است، گفت: در کمتر جایی از دنیا به اندازه ایران قاچاق کالا و ارز به اقتصاد و توسعه کشورآسیب می زند؛ به هر حال در دنیا اغلب کشورهایی که به خوبی قاچاق را کنترل کرده اند حتی از لحاظ امنیتی،انتظامی و اداری به اندازه ایران ازسامان برخوردار نیستند.

وی ادامه داد: فرضیه ای که بنده را واداربه این تحقیق و تفحص کرده این است که متاسفانه رانت های قدرت پشت قاچاق کالا و ارز وجود دارد.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس، میزان آسیب قاچاق را به اقتصاد کشور بسیار زیاد عنوان کرد و افزود: حداقل به رغم اینکه در طول چند سال اخیر ستاد مبارزه با قاچاق اقداماتی صورت داده اما آسیبی که از ناحیه قاچاق وارد شده است بیش از حداقل 5 سال عملکردعمرانی کشور و بیش از حداقل 10 سال سرمایه گذاری در حوزه توسعه و اشتغال کشور است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دو شاخه و بنیاد اصلی توسعه در کشور،عمران و توسعه و اشتغال است،این حجم از قاچاق کالا در کشور را فاجعه دانست.

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه قاچاقچیان در کشور افراد پنهان و کوچک نیستند تصریح کرد: اگر اینگونه بود زور دستگاه امنیتی و انتظامی ایران به آنها می رسید لذا چنین قاچاق گسترده ای صرفا از عهده باندها و موسسات قدرتمندی بر می آید که از رانت های قدرت و ثروت برخوردار هستند.

وی ادامه داد: در زمینه تحقیق و تفحصی که قرار است فرد نماینده ای مانند بنده انجام دهم شاید مجبور شوم که وارد یکسری حوزه های قدرت و ثروت شوم که حوزه های ممنوعه ای بوده است، اما مجلس دین قانونی و شرعی برای مقابله عملی با قاچاق کالا و ارز دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم اظهار داشت: در سالی که به اقتصاد مقاومتی؛از حرف تا عمل نامگذاری شده است باید بنیاد تطبیق حرف و عمل در همین مبارزه با قاچاق کالا و ارز باشد و اگر در این زمینه حرف و عمل با هم تطبیق پیدا نکند سایر جنبه های اقتصاد با نقصان جدی مواجه خواهد شد.

فلاحت پیشه ادامه داد: در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که 3 نفر به نمایندگی از هیات رییسه مجلس،بنده و اعضای ستاد برگزار شد جلسه خوبی بود. اعضای کنونی ستادعلیرغم اینکه زحمات بسیاری می کشند اما واقعیت این است که قاچاق به عنوان بیماری جدی در کشور وجود دارد و باید با آن مقابله کرد.

نماینده مردم اسلام آباد غرب گفت: ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که قاچاق به صورت مستقیم زیر ساخت های اقتصادی، توسعه ای و عمرانی را نشانه گرفته است و هر چند آمارهایی که توسط ستاد اعلام می شود نشان دهنده کاهش قاچاق است اما اگر در حال حاضرنیز بپذیریم که 15 میلیارد دلار در سال قاچاق کالا به ایران صورت می گیرد رقمی است که اگر به حوزه اشتغال اختصاص یابد در طول 3 سال می تواند شاخص واقعی بیکاری را در ایران یک رقمی کند.

وی گفت: قاچاق کالا و ارز شغل کاذب ایجاد می کند و شغل های واقعی یعنی کارخانجات را تعطیل می کند.