صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۳۱۹۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۲ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی دولت گفت: تنها ۳ درصد که حدود ۴۰ نفر می‌شدند حقوق غیر متعارف داشتند اما مسئله مهم این است که چرا این اتفاق افتاد.
 
به گزارش «انتخاب»، محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خودبا بیان اینکه مجموع پرداخت‌ها رقم زیادی نبود، اظهار کرد: در موضوع پرداخت‌ها ۵۵۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح حقوق‌ها در نظر گرفته شد که البته توسط عده‌ای این رقم دیده نشد و آن را کوچک جلوه دادند.
 
اهم سخنان وی به نقل از خبرگزاری ها به شرح زیر است:
 
*مقرر شده است ٤٥٠٠ میلیاردتومان برای پرداخت پاداش بازنشستگان از همین ماه انجام  شود و اولین مرحله در همین ماه پرداخت خواهد شد. تا آغاز مرداد مجموعه پرداختی های دولت بابت ترمیم حقوق اعم از شاغلین و بازنشستگان ٥٥٠٠ میلیارد تومان بوده است.
 
*در ارتباط با وضعیت پرداخت‌های جاری و عمرانی در شورای عالی تصمیم‌هایی برای چابک کردن سازمان‌ها خواهیم داشت و تا مردادماه برای پرداخت‌های دولت در مورد ترمیم حقوق و رفع تبعیض ۵۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت کردیم. ضمن اینکه هر ماه مبلغی اضافه بر سقف حقوق ها باید پرداخت شود. پرداخت پاداش بازنشستگان هم آغاز شده ۴۵۰۰ میلیاردتومان قرار شد اختصاص بدهیم.
 
* برای خروج از رکود ۱۶ هزار میلیارد تومان پرداخت شد و نسبت به ۳۷ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های عمرانی اقدام کردیم. ۶۵۰ طرح عمرانی تا دهه فجر افتتاح خواهیم کرد امیدواریم با تکمیل این طرح‌ها به رونق اقتصادی نزدیک شویم.
 
*اقدام دیگر موضوع پرداخت‌هاست؛ همه مدیرانی که مطرح می‌شوند حقوقشان به نسبت مبلغی که دولت برای رضایت کارکنان دولت پرداخت کرد چقدر به چشم آمد؟ برای تعدیل پرداخت به بازنشستگان در حال اقدام هستیم مصمم هستیم طی برنامه ششم این عدم تعادل‌ها را به تعادل نزدیک کنیم.
 
*در مورد پرداخت های غیر متعارف بررسی شد که اصلا کمیت مدیرانی که شامل این موضوع می شوند، چقدر است؟ البته مشخص شد که حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر بودند؛ نکته دوم دلیل این موضوع بود در سال‌های قبل برخی دستگاه‌های اجرایی ما از قانون خدمات کشوری مستثنی شدند. مستندات قانونی وجود داشت که طبق آن توانستند به برخی حقوق ها افزایش دهند. برخورد و عزل ۱۳ مدیر و استعفای برخی دیگر از اقدامات اولیه دولت بود. اولین برخورد غیر از عزل این بود که اگر برخی این مبالغ را غیر قانونی دریافت کردند، بخشی را بازستانی کنیم و به جای تعدد قوانین و مقررات همه را در ذیل قانون مدیریت خدمات کشوری بیاوریم. همچنین از اختیار کنترل حقوق‌ها در شورای حقوق و دستمزد استفاده کردیم و همه را مشمول قانون خدمات کشوری کردیم.
 
* لیست بلندی از دستگاه‌هایی که خارج از این قانون بودند را احصا کردیم که به دو بخش تقسیم شدند؛ بخشی مقام‌های سیاسی هستند که روسای سه قوه، وزرا، نواب مجلس و معاون اول بودند که مقرر شد پرداختی آنها زیر ۱۰ میلیون باشد. بقیه هم قرار شد از سه برابر حداکثر حقوق بیشتر دریافت نکنند. مستثنا را هم برهم زدیم و گفتیم شورای حقوق و دستمزد باید در مورد آنها نظر دهد.
 
* در شورای عالی اداری این هفته، جلسه‌ای با سازمان کاهش آسیب‌های اجتماعی را داشتیم. مشابه همین جلسه در وزارت کشور بود که قرار شد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نهادهای مسئول را تقویت کنیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این مسیر قرار شد نقشی را ایفا کند و قرار شد شورای اجتماعی زیر نظر رییس جمهور باشد و وزیر کشور هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو شود.
 
* مصوبه دیگر شورای عالی اداری در مورد برنامه و بودجه و امور استخدامی بود. سازمان مدیریت در سال‌های قبل منحل شد اما استدلال ما این بود که درست است این دو معاونت هستند، اما بحث برنامه و بودجه از وظایف رییس جمهور است.
 
* همانطور که آقای روحانی هم در ایام انتخابات اعلام کرد، ما سازمان مدیریت و برنامه در استان‌ها را هم فعال کردیم تا کار برنامه و بودجه و آموزش استخدامی را انجام دهند.
 
* یک ماموریت بسیار مهم با تاکید رهبری امسال واسپاری شد که آن اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بود؛ برای همین ستاد فرماندهی برای اجرای این سیاست‌ها ایجاد شد که کار دبیرخانه‌ای این ستاد با سازمان مدیریت است.علاوه بر این کارها، باید تمامی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را مشخص کنیم و برای آنها شاخص بگذاریم و بر اجرای آن نظارت کنیم و گزارش بدهیم. برای همین بخش قابل توجهی از وقت ما مربوط به موضوع اقتصادی مقاومتی شد. موادی که در این ستاد فرماندهی باید تصویب شود را باید بررسی کنیم. الان قانون خدمات کشوری آنقدر مهم است که اگر دستگاهی از آن کناره‌گیری کند این پرداخت‌ها را خواهیم داشت. این میزان تنوع کار در یک نهاد باعث می‌شود وقت کافی نسبت به همه امور نداشته باشیم، برای همین باید چابک‌سازی کنیم.
 
* با این تصمیم خواهش می‌کنم همه رسانه‌ها به جای تشویش اذهان عمومی و ایجاد تردید، در جهت تبیین این موضوع اطلاع‌رسانی کنند. بسیاری وقت‌ها مجبورم شب‌ها در سازمان مدیریت برای انجام کارها بمانم. کارهای زیادی در سازمان وجود دارد. می‌توان بخشی از کارها را در اختیار سازمان دیگری قرار دهیم؛ باید تلاش کنیم مسئولیت‌ها را واسپاری کنیم، در این میان دولت مطرح نیست نظام باید کارآمد باشد.
 
*{در پاسخ به این سوال که ۱۲مرداد یک هفته مانده که دولت سه ساله شود اما برخی وعده‌های دولت در سفرهای استانی محقق نشده}: تلاش دولت در این سفرها بر این بود از کارهای نیمه باقی‌مانده شروع کنیم. وعده بلندمدت به مردم ندادیم، در این رابطه حق رییس‌جمهور ضایع شده است. به جای اینکه بگوییم گذشته ربطی به ما ندارد، نسبت به تعهد مسئولان قبل خود را موظف می‌دانیم. در مورد پرداخت اعتبارات هم سازمان مدیریت باید پاسخگو باشد، عموما در مورد سفرها رییس جمهور با سازمان مدیریت صحبت می‌کند لذا تلاش کردیم اعتبارات را طوری بدهیم که تا قبل از اتمام این دولت تصمیم‌ها را محقق کنیم. سال قبل موفق شدیم، حدود ۱۶۰ طرح را افتتاح کنیم اما علت عدم انجام برخی این است سال قبل موفق نشدیم اعتبارات را در زمان خود بدهیم و کاهش شدید قیمت نفت به قدری بود که در پرداخت حقوق و دستمزدها مشکل داشتیم؛ امسال از ظرفیت‌های قانونی استفاده کردیم معوقات پرداخت طرح‌ها را هم پرداخت می‌کنیم. تلاش این است که حُسن اقدام را انجام دهیم. یارانه‌ها را نمی‌توانیم دیر پرداخت کنیم غصه‌ای هم از این بابت نداریم؛ علاوه بر این هزینه درمان را تقلیل دادیم که باید مبالغی را پرداخت کنیم. افتخار می‌کنیم با نهایت دقت همه پرداخت‌ها را بدهیم. البته بخشی از تعهدها را در هفته دولت افتتاح خواهیم کرد.
 
*{در مورد اختلاف نظر وزارت صنعت و بانک مرکزی برای تسهیلات ۱۶ هزار میلیاردی به واحدهای تولیدی}: این قابل پیش‌بینی بود؛ طبیعی بود بین بانک‌ها و وزارت صنعت اختلاف باشد، ما هم آنها را به حال خود نگذاشدیم. از سوی سازمان مدیریت گروهی را ناظر قرار دادیم و روزامه گزارش می‌دهیم.
 
*{درباره تعقیب برخی مسئولان مطرح شده FATA}: مگر دولت می‌تواند قهرمانان ملی خود را در داخل تحریم کند؟ امکان ندارد دولت یازدهم چنین کاری انجام دهد.
 
*{در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای سبک‌سازی مناطق آزاد چه برنامه‌ای در دست هست}می‌توان در پاره‌ای از موارد گفت همه اهداف ایجاد مناطق آزاد محقق نشده، اما باعث عمران و آبادانی مناطق شده است. یکی از نکاتی که مردم در سفرهای استانی مطالبه می‌کنند، ایجاد مناطق آزاد است. مواردی که حس می‌شود می‌تواند واقعا باعث عمران شود را مشخص کرده‌ایم و نسبت به اینکه این مناطق محلی برای صادرات باشد، اقدام خواهیم کرد.
 
*{ درباره اظهارات دیروز آقالی ولایتی که گفته‌اند نقض برجام باید بررسی شود } در شورای عالی امنیت ملی کمیته خاصی تشکیل شد که بر اجرای برجام نظارت کنند؛ اینکه مواردی با روح برجام متناقض است را قبول داریم. آنها هم می‌گویند برخی اقدامات ما متناسب با برجام نیست. برای همین این کمیته نظارت می‌کند و از همه حقوق خود استفاده می‌کنیم. اگر نقضی باشد، پیگیر همه حقوق خود هستیم.اجازه بدهیم این گزارش تکمیل شود؛ از هیچ حقوقی کوتاه نمی‌آییم.
 
* برخی قیمت‌ ها حالت نوسانی پیدا می‌کنند. سیاست دولت همچنان مهار تورم است و شاهد کاهش نرخ تورم به ۹ درصد هستیم. برخی افزایش قیمت‌ها اگر بلندمدت باشد اثرگذار است اما بیشتر آنها کوتا‌ه‌مدت است، ضمن اینکه دولت اجازه نمی‌دهد بار سنگینی افزایش قیمت‌ها روی دوش خانوارها باشد.
 
*{در پاسخ به اینکه آیا وعده جهانگیری به ورزشکاران اعزامی به ریو اختصاص پیدا کرده است} قطعا مسئولان نظام و دولت تعهدی اگر ایجاد کنند، سازمان مدیریت خود را موظف به اجرای می‌داند. در همین رابطه تخصیص‌های مربوط به ورزش و المپیک و پاراالمپیک داده شده و پرداخت‌ها انجام شد. با آقای هاشمی از کمیته ملی المپیک صحبت کردم که شنیدم برای اولین بار پول‌ها پرداخت شده است.
 
*{ درباره هجمه و اتهام زنی به دستار ویژه رییس جمهور} فقط آقای فریدون مشمول عنایات منتقدان نیست، جاهایی که تهمت باشد خود را موظف می‌دانم پاسخ بدهم. بلافاصله در یک مورد به قوه قضاییه شکایت کردیم. البته روحیه دعوا و ماجراجویی نداریم.وزارت علوم بیانیه لازم را در مورد تحصیل ایشان دادند، همه مراجع مسائل را کنترل می‌کنند. چند روزی برای مساله تحصیلات در منظر عموم نبود، دیدید که چه داستانی به پا شد مواد منفی زودتر به ذهن می‌نشیند و این غیر اخلاقی است. این اقدامات با آموزه‌های اسلامی ما فاصله دارد؛ به ویژه از آنها که از ما رعایت اخلاق را مطالبه می‌کنند، انتظار بیشتری می‌رود.
 
*{در مورد ردّ اصلاح قانون بودجه نود و پنج رد و پیامدهای آن } رای کم داشت. با خبر شدم یک کمیسیون فرعی اعتراض‌نامه‌ای نوشته است؛ امیدوارم نمایندگان مجلس به دولت کمک کنند؛ به خصوص مجلس دهم که نمایندگان فرهیخته‌ای دارد.

{در مورد پیگیری پیامک تهدیدآمیز به خبرنگاران}اطلاعات جدیدی در این مورد ندارم.امیدوارم وزارت اطلاعات در حدی که قانون اجازه می‌دهد در این مورد اطلاع‌رسانی کند.
 
*باید مساله اعتیاد را تقلیل دهیم و کمپ‌هایی را ایجاد کنیم و مبتلایان به اعتیاد را مداوا کنیم و تقاضا و عرضه مواد مخدر را بخشکانیم. سازمان کاهش آسیب‌های اجتماعی این موضوع را دستور کار دارند؛ ضمن اینکه دولت از کنار معتادان متجاهر هم به سادگی نمی‌گذرد.