صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۲۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۴ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چهار روز پیش مراسم افتتاحیه نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران شاهد کنایه چندباره محمدباقر قالی باف شهردار تهران به رییس جمهور بود.

این اتفاق در حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر‌ها و شهرداران سراسر کشور، روسای شورا شهر و شهرداران از کشورهای روسیه، هندوستان، لبنان، کرواسی، ترکیه، گینه در مرکز همایش‌های برج میلاد رخ داد.

البته عده ای معتقدند که روحانی آغاز کننده این اتفاق بود. با این حال، واکنش ها به این پینگ پونگ روحانی و قالیباف هنوز هم ادامه دارد.

حسن روحانی رییس جمهور در آن اجلاس گفته بود: همان‌قدر که اتکاء کشور برای اداره‌اش به درآمدهای نفتی مضر است از آن مضرتر درآمد شهرداری به تراکم است.

اما ظاهرا قالیباف این اظهارنظر رییس جمهور را به خود گرفته و تلاش کرد تا به آن پاسخ بدهد. قالیباف گفت: همه حرف های گفته شده محترم است اما این عادت را کنار بگذاریم که بعد از نزدیک به چهار دهه مسئولیت در سطوح مختلف، به عنوان یک مسئول در نقش اپوزوسیون حرف بزنیم بلکه باید در نقش پاسخگویی حرف بزنیم و بگوییم چه کرده ایم؟وی ادامه داد: بنده 10 سال است در حوزه مدیریت شهری فعالیت دارم و از جهت تخصصی در دانشگاه هم کار من مدیریت شهری است، وقتی از حوزه نظری و عملی به موضوع نگاه می کنم شاهد هستم از زمان تصویب قانون شوراها در مجلس با همه لطف های تمامی دولت ها اما چیزی جز تضعیف شوراها و شهرداری ها را ندیدیم.

وی ادامه داد: واقعیت تلخ این است که از زمان تصویب قانون شوراها در ابتدای دهه شصت، خصوصا بعد از دوران دفاع مقدس و از ابتدای دهه 70 که کشور به سمت سازندگی حرکت کرد تا امروز هر چه دیدیم در عمل جز تضعیف شوراها دهیاری ها و شهرداری ها، چیز دیگری نبوده است؛ در این میان فرقی هم نمی کند که کدام دولت بوده است اما اگر روند را نگاه کنیم، شاهد هستیم هر روز اختیارات شوراها و شهرداری ها را کاهش داده اند و مدیریت شهری تضیعف شده است.
تاکید بر هشت خواسته در بیانیه پایانی

فارغ از این حواشی، در بیانیه پایانی نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداری‌ها بر هشت خواسته توسط همه اعضای حاضر در جلسه، اعم از شهرداران و شوراها تاکید شد.

 احد چگینی، سخنگوی شورای عالی استان‌ها در مراسم اختتامیه «نخستین اجلاس جهانی شورا و شهرداران ۲۰۱۶» بیانیه پایانی این اجلاس را قرائت کرد.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

اجلاس جهانی ۲۰۱۶ ضمن تشکر از کلیه دست‌اندرکاران برگزاری اجلاس به ویژه مهندس چمران، ریاست محترم شورای عالی استان‌ها، هیات رئیسه، اعضای محترم شورای عالی استان‌ها و همچنین مهندس روشنایی، معاونت محترم اجرایی و اداری شورای عالی استان‌ها و کلیه دست‌اندرکاران اجلاس با توجه به اهمیت جایگاه شوراهای اسلامی در پیشرفت و توسعه کشور و با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و فرمایشات معظم له در بحث اقتصاد مقاومتی موارد مشروحه ذیل را به عنوان درخواست کلیه اعضای محترم حاضر در جلسه، اعم از شهرداران و شوراها جهت پیگیری جدی به شورای عالی استان‌ها تقدیم داشته و انتظار توجه و اقدام عاجل را داریم.

۱- با توجه به جایگاه شوراها و شهرداری در مدیریت یکپارچه شهری تسریع در تصویب لایحه مدیریت جامع به عنوان یکی از عوامل موثر در مدیریت شهرها

۲- جلوگیری از کاهش اختیارات شوراها و توجه به جایگاه متعالی شوراها در قانون اساسی

۳- حضور موثر نمایندگان شورای اسلامی شهرها در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و شورای برنامه‌ریزی استان با داشتن حق رای

۴- از آنجایی که مالیات بر ارزش افزوده در واقع شریان اصلی درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر به صورت متمرکز وصول شده و مستقیما به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شود، تقاضا داریم از دولتی شدن و طولانی شدن زمان پرداخت، خودداری گردد.

۵- توجه به منابع درآمد پایدار شهرداری‌ها و پایدار نبودن و دائمی شدن آن، در تمامی زمینه‌ها به خصوص در نظر گرفتن سهم دستگاه‌های دولتی در تخصیص این منابع

۶- توجه ویژه به بودجه شوراها و در نظر گرفتن اعتبارات مشخص، با توجه به حجم فعالیت شوراها، انتظارات و خدمات مد نظر و جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای و تغییرات مستمر و تفسیرهای متفاوت
۷- تخصیص اعتبار قابل توجه به شورای عالی استان‌ها و شوراهای فرادست، با عنایت به حجم فعالیت شوراها و انتظاراتی که در قبال حدود ۱۱۷ هزار عضو شورا از آن می‌رود.

۸- از آنجایی که مقام معظم رهبری؛ روسای محترم جمهوری و روسای محترم مجلس، بارها و بارها این جایگاه مردمی را تقویت می‌نمودند، انتظار می‌رود در تقویت این جایگاه واگذاری امور مردم به خود آنها و جلوگیری از دولتی شدن و توجه به این که دولت به زیرساخت‌ها و برنامه‌های اساسی کشور بپردازد، درخواست رسیدگی دارد.

در پایان تقدیر و تشکر مجدد خود را از مسئولین و حسن توجه آنها به درخواست‌های مط روحه را اعلام و خواهان رشد و شکوفایی هرچه بیشتر مدیریت محلی، در سطح شهرها و روستا هستیم.

تقدیر چمران از همکاری بانک شهر با سازمان ملل متحد
در حاشیه این اجلاس، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موفقیت این بانک در سطح بین‌المللی و همکاری با سازمان ملل، به خبرنگار ایسنا گفت: بر اساس مذاکراتی که بانک شهر با اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN-HABITAT) انجام داده بود، مقرر شد تا رویکرد جدیدی در برنامه‌ریزی شهری و امور مالی شهرداری‌ها برای دستیابی به وضعیت پایدار در سطح کلان شهرها در حوزه شهرهای آسیایی و آفریقایی ایجاد شود که مذاکره برای انجام این کار به سرانجام رسید و این بانک در تفاهم‌نامه‌ای که در ژنو منعقد شد به عنوان بانک عامل در این زمینه از اسکان بشر سازمان ملل متحد به شهرهای مربوطه معرفی شد.

وی افزود: بانک شهر نخستین بانک ایرانی است که به عنوان بانک عامل موفق به انجام این کار شده و با توجه به این که این بانک، به نوعی بانک شهرداری‌هاست و مردم نیز استقبال فراوانی از سپرده‌گذاری در آن داشته‌اند، این اقدام قابل تحسین و قدردانی است.

چمران همچنین با اشاره به تشکیل صندوق جهانی CPI-MC گفت: این بانک به عنوان شریک محوری منطقه‌ای برنامه CPI-MC در آسیای غربی و آفریقای شمالی و متولی تشکیل صندوق جهانی آن است که در قالب یک نهاد اقتصادی و مالی با رویکرد اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی فعالیت می‌کند و این موضوع مهمی است.

رئیس شورای عالی استان‌ها در ادامه با اشاره به اقدامات بانک شهر در عمران و آبادی شهرها اظهارکرد: به طور حتم، اقدامات صورت گرفته در حوزه عمران و آبادی شهرها نقش بسزایی در این موفقیت بین‌المللی داشته است، چرا که مردم شاهد تلاش‌های چشمگیر این بانک در ارتقای سطح کیفی زندگی در شهرها هستند.

چمران تصریح‌کرد: بانک شهر، حمایت‌های مالی زیادی از حوزه حمل و نقل عمومی به ویژه از متروی کلانشهرها داشته تا شهرداری‌ها بتوانند در هنگام خرید، سرمایه‌گذاری لازم را انجام داده و همچنین از سرمایه‌گذاری‌ها به بهترین شکل استفاده کنند.

به گفته وی، بانک شهر همواره و تا جایی که سرمایه این بانک اجازه داده، برای رفع نیازمندی‌های شهرداری‌ها فعال بوده و البته  شهرداری‌ها نیز باید در بازپرداخت به موقع آن توجه داشته باشند تا این حمایت‌ها ادامه داشته باشد.