صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۰۶۰۴
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۲ - ۲۲ تير ۱۳۹۵
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شناسایی 10 نفر مظنون به بیماری تب کریمه کنگو در استان خبر داد و گفت که ابتلای چهار نفر از این افراد تائید شده است .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محسن اعرابی روز سه شنبه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران در ساری افزود : نمونه های آزمایش افراد مظنون به این بیماری به انستیتو پاستور در تهران ارسال می شود که پس از تائید ، اقدامات لازم درمانی در مورد بیماران انجام می شود .

به گزارش انتخاب، وی ادامه داد : تب کریمه کنگو با دوره کمون پنج تا هفت روزه ، بیماری مشترک میان انسان و دام است که علائم مشابه سرماخوردگی ، آنفلولانزا و در نهایت خونریزی را به همراه دارد .

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ویروس این بیماری از طریق تماس پوست بدن زخمی با دام مبتلا به این بیماری منتقل می شود و دامداران ، قصابان ، کارگران کشتارگاهها و دامپزشکان از جمله افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند .

پارسال از 20 مظنون به بیماری تب کریمه کنگو در مازندران دو نفر جان خود را از دست دادند .

** بروز زود هنگام تب کریمه کنگو
اعرابی مشاهده ابتلا به تب کریمه کنگو را در مازندران زودهنگام توصیف کرد و گفت که این مساله هشداری برای دست اندرکاران تامین سلامت و بهداشت استان است .

وی از غرب مازندران به عنوان یکی از کانون های بروز و مشاهده این بیماری در استان یاد کرد و افزود : متاسفانه آلودگی برخی دام های این مناطق به کنه ناقل این بیماری بر شیوع و سرایت آن به انسان ها تاثیر گذار بوده است .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد : می بایست برای کنترل این ناقل بیماری تلاش شده تا جلوی خطر گسترش آن به شهرهای دیگر گرفته شود .

وی سم پاشی مجموعه های نگهداری دام را راهکار اصلی و مهم برای کنترل این بیماری برشمرد و گفت که چهار میلیارد ریال اعتبار برای سم پاشی این واحدها نیاز است .

براساس اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران ؛ سرنوشت 30 تا 50 درصد از افراد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو به مرگ منجر می شود .

** تب مالت ، بیماری تهدید کننده دیگر در مازندران


مدیر کل دامپزشکی مازندران هم در این جلسه از تب مالت به عنوان بیماری مشترک میان انسان و دام نام برد و گفت : امسال واکسیناسیون 50 هزار راس دام علیه این بیماری برای استان مازندران سهمیه درنظر گرفته شد .

سیدحسین رضوانی گفت که سه میلیارد ریال اعتبار ملی برای واکسیناسیون این دام ها تخصیص داده شد .

وی سهمیه واکسیناسیون دام را در مقایسه با تعداد یک میلیون و 700 هزار راس دام موجود در مازندران اندک دانست و افزود : در صورت تخصیص و تامین اعتبار لازم استانی ، دامپزشکی برنامه واکسیناسیون 200 هزار راس دام را مدنظر دارد .

مدیر کل دامپزشکی مازندران اعتبار مورد نیاز برای واکسیناسیون این تعداد دام را هفت میلیارد ریال اعلام کرد. وی اظهار داشت : در صورت ابتلا دام های مازندران به این بیماری ، خسارت بیش از 40 میلیارد ریالی به دامداری استان وارد می شود .

منبع: ایرنا