صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۰۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۰ - ۲۱ تير ۱۳۹۵
کارشناس اقتصاد مسکن به انتخاب عنوان کرد:
ابزارهاي مورد نظر دولت براي تحرك بخش مسكن به تنهايي نمي تواند كارساز باشد و موجبات رونق اين بخش را فراهم آورد، لذا لازم است دولت راهكاري سريع‌تر و اثرگذارتر پيدا كند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ابزارهاي مورد نظر دولت براي تحرك بخش مسكن به تنهايي نمي تواند كارساز باشد و موجبات رونق اين بخش را فراهم آورد، لذا لازم است دولت راهكاري سريع‌تر و اثرگذارتر پيدا كند.

بيت‌الله ستاريان استاد اقتصاد مسكن دانشگاه تهران در گفتگو با انتخاب اقتصادی بهترين راه براي رونق بازار مسكن در شرايط حاضر را ايجاد ارتباط با بازارهاي جهاني و استفاده از فاينانس عنوان كرد.

او اظهار كرد: آنچه مسلم است بازار رهن ثانويه يكي از ابزارهاي مالي بخش مسكن است اما تنها يكي از ابزارهاي مالي است. براي كنترل بازار مسكن ابزارهايي مانند صكوكات، تسهيلات، فاينانس، اوراق مشاركت و صندوق‌ها كارآيي دارد اما اين ابزارهاي بايد به موازات هم استفاده شود در غير اين صورت يك ابزار مانند بازار رهن ثانويه آن هم با سقف 300 ميليارد تومان به تنهايي نمي تواند به بخش مسكن شوك وارد كند.

ستاريان معتقد است: بازار مسكن در حال حاضر منتظر شاخص‌هاي كلان اقتصاد است. اينكه نتايج برجام نمايان شده و بتوان آن را در سطح كلان اقتصاد مشاهده كرد.

او با بيان اينكه ركود فعلي مسكن با دوره‌هاي ركود قبلي متفاوت است، توضيح داد: براي خروج از اين ركود بايد راهكارهاي موثرتر و كارآتري را لحاظ كرد. لذا استفاده از ابزار محدودي مانند بازار رهن ثانويه نه تنها نمي تواند به تنهايي موثر باشد بلكه مي تواند خود اين ابزار را نيز ناموفق جلوه دهد.

ستاريان پيشنهاد مي دهد: دولت مقداري انديشمندانه‌تر حركت كند و صورت مساله را ساده نبيند. بهترين راهكاري كه در اين شرايط مي توان اتخاذ كرد اين است كه بخش مسكن به بازارهاي جهاني و خارجي دسترسي پيدا كند. در حال حاضر با وجود آنكه 90 درصد از بخش مسكن در اختيار بخش خصوصي‌ است اما تنها دولت مي تواند از فاينانس در حوزه مسكن استفاده كند و اينكه بخش خصوصي بتواند با منابع خارجي در اين حوزه فعاليت كند در شرايط حاضر امكان‌پذير نيست.

اين كارشناس حوزه مسكن تاكيد كرد: سه سال است دولت صحبت از خروج از ركود مي كند اما اثرات آن نمايان نيست. ركود در بخش مسكن با تمهيدات فعلي دولت برطرف نمي شود مگر اينكه دوباره تحول اقتصادي ويژه‌اي مانند افزايش مجدد قيمت نفت را شاهد باشيم و پول نفت را به بخش مسكن تزريق كنيم تا رونق بگيرد. كه در آن صورت نيز پس از چند سال دوباره ركود اتفاق خواهد افتاد.