صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۹۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۳ - ۱۶ تير ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تمام بیماری‌های دستگاه ادراری- تناسلی به شکل کامل قابل پیشگیری نیستند ولی تشخیص به موقع آنها می‌تواند باعث به حداقل رساندن مشکلات و حفظ کیفیت زندگی بیمار و در بسیاری موارد نجات جان او شود.

به گزارش پارس نیوز، محققان همیشه بر جمله «پیشگیری بهتر از درمان» است تاکید داشته اند تا با تکیه بر این جمله  همگان را به تلاش و حفظ سلامتی خود تشویق و دعوت کنند. اما برخی تا بیمار نشوند و با احساس درد روبرو نشوند به سلامتی خود اهمیتی نمی دهند و با واژه سلامت بیگانه هستند.

این موضوع در حالی است که با افزایش سن و رسیدن به ۵۰ سالگی ، سلامتی جای خود را به نشانه های مختلفی از بیماری ها می دهد، بیماری های قلبی، عروقی ، ناراحتی های مردانه و زنانه و ...  

مطالعات محققان بر این موضوع تاکید دارد که مردان ۱۰ سال زودتر از زنان به بیماری های قلبی مبتلا می شوند اما توصیه همیشگی مبنی بر رعایت سبک زندگی سالم، رعایت رژیم غذایی متعادل، پرهیز از مصرف دخانیات، دوری از اضطراب، مصرف غذاهای چرب ، انجام ورزش روزانه و ... می تواند سهم موثری در به تعویق انداختن انواع بیماری ها داشته باشد. از دیگر ناراحتی های مختلفی که در مردان ظاهر می شود می توان به بیماری های مجاری ادراری، مثانه ،عفونت سیستم ادراری، سنگ کلیه و سرطان های سیستم های دفاعی اشاره کرد که باید برای پیشگیری از آنها با متخصص اورولوژی مشورت کرد.    

به همین بهانه در خصوص شایع ترین بیماری های مردان با دکتر جلال سلیمان فلاح ، متخصص اورولوژی به گفتگو پرداخته ایم.

دکتر سلیمان فلاح گفت: بیماری های کلیوی ارتباط مستقیمی با پدیده سنگ سازی دارند و در ماه رمضان با توجه به این که روزه داران در مدت زمان زیادی نمی توانند آب بنوشند شرایط کمی برای آنها دشوار شده و می تواند زمینه ای برای سنگ سازی کلیه ها فراهم شود که بر نوشیدن میزان آب کافی  از مدت افطار تا سحر توصیه می شود.

دکتر  سلیمان فلاح به بی اهمیتی مردان به علائم بیماری ها و نقش افزایش سن در ابتلا به بیماری های شایع  مردان اشاره کرده و گفت: یکی از بیماری های شایع مربوط به غده پروستات است ؛ پروستات غده ای است که میزان ابتلاء به بیماری در آن بسیار است و اغلب افرادی که به متخصصان اورولوژی مراجعه می کنند بواسطه بیماری های پروستات  از مشکلات ادرار شکایت دارند . درد، تکرر ادرار،سوزش مجرای ادراری در هنگام ادرار یا  دفع ادرار به صورت قطره ای علائم مهمی هستند که  باید برای مشاوره و درمان به اورولوژیست مراجعه شود.  تمام بیماری‌های دستگاه ادراری- تناسلی به شکل کامل قابل پیشگیری نیستند ولی تشخیص به موقع آنها می‌تواند باعث به حداقل رساندن مشکلات شود و کیفیت زندگی بیمار را حفظ و در بسیاری موارد جان بیمار را نجات دهد.

این متخصص اورولوژی در ادامه افزود: با بزرگتر شدن پروستات دو نوع علائم ایجاد می شود که شامل علائم انسدادی و تحریکی  است  که از نشانه های انسدادی می توان به تاخیر افتادن ادرار و طولانی بودن آن اشاره کرد وعوامل تحریکی شامل از بین رفتم مکانسیم بین مجرای ادراری و کلیه است که به واسطه آن فرد به راحتی نمی تواند ادرار کرده و این موضوع دیواره مثانه را زخیم و حجم آن را کوچک  می سازد که باعث بروز تکرر ادرار یا سوزش شده و فرد در معرض عفونت قرار می گیرد.  

وی بیان داشت: بزرگ شدن پروستات دلیلی بر بروز سرطان نیست در حال حاضر افراد مسن زیادی دچار بیماری خوش خیم بزرگی پروستات هستند که برای درمان آن می توان از دارو، درمان های کم تهاجمی و عمل جراحی کمک گرفت.   

دکتر سلیمان فلاح خاطرنشان کرد: سرطان پروستات در مراحل پیشرفته علائمی از جمله دردهای استخوانی و عفونت شدید به همراه دارد که برای درمان آن از روش هایی از جمله جراحی در مراحل اولیه، پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود . اما باید گفت، هدف ما  پیشگیری است و این موضوع تعامل بین پزشک و بیمار را می طلبد و در صورت تشخیص است که مراحل درمانی آغاز می شود.   

وی با اشاره به اهمیت مصرف مواد غذایی سالم و مفید برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات گفت: عادت غذایی  نقش مهمی در پیشرفت سرطان داشته و بدون شک داشتن برنامه غذایی کم چرب و کم کالری و سرشار از میوه ها، سبزیجات و غلات برای سلامت بدن بسیار مفید است. مردان باید از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری کرده و گوشت سفید را در سبد غذایی روزانه‌ قرار داده، بعلاوه اینکه مصرف میوه‌ها و سبزیجات به ویژه هندوانه در پیشگیری از بسیاری از بیماری های شایع مردان نیز مؤثر هستند.

دکتر سلیمان فلاح در ادامه به نقش کلیه ها در بدن اشاره کرده و گفت:  کلیه ها از جمله مهمترین اعضاء بدن  به حساب می آیند  که وظیفه دفع سموم ، آب و املاح اضافی  بدن را بر عهده دارند . این عضو حساس دارای یک میلیون نفرن است که نقش تسویه مواد زاید بدن را برعهده دارد که در دراز مدت این نفرن ها دچار عفونت و انسداد شده و باعث از بین رفتن تدریجی کلیه ها می شود که یکی از عوارض آن سنگ کلیه است.  افرادی که کلیه سنگ ساز دارند باید از مصرف قهوه ،شیرینی ،شکلات ،دوغ و نوشابه های گازدار پرهیز کرده و مصرف سبزی را در دستور برنامه تغذیه ای خود قرار دهند.  

وی افزود : سرطان های مربوط به قسمت های مختلف دستگاه مجرای ادراری و عفونت سیستم ادراری از دیگر بیماری های شایع مردان است که برای عدم بروز آن باید به رعایت مواردی مانند: بهداشت شخصی، انجام معاینات دوره ای و رابطه جنسی سالم  پرداخت.

دکتر سلیمان فلاح در پایان یادآور شد: توصیه های عمومی برای افرادی که دچار علائم شدید نیستند و در دهه پنجم زندگی خود قرار دارند مراجعه سالیانه به پزشک است تا با بررسی علائم بتوان مانع پیشروی هر گونه بیماری شد.