صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۸۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۲۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه‌ای گفت که توافق هسته‌ای با ایران نماد آشتی بزرگتر با این کشور به شمار نمی‌آید و در بسیاری از مسائل منطقه با ایران مشکل داریم.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، بن رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در منطقه سیلیکان ولی موسوم به قطب فناوری و تحقیقات در عرصه اطلاعات و ارتباطات آمریکا در ایالت کالیفرنیا شرکت کرد و به طرح دیدگاههای خود پرداخت.

در بخشی از این مصاحبه اختصاصی، مجری شبکه پرسید:« عده ای هستند که می گویند جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2003، عراق را دو دستی تحویل ایران داد و رئیس جمهور اوباما نیز تحویل دادن عراق به ایران را تثبیت کرد و حالا نیز می بینیم که ایران کنترل خود را در کشورهای دیگر از قبیل سوریه تشدید کرده است. بسیاری بر این باورند که دولت اوباما به ایران نزدیکتر شده است و نه اینکه برعکس این روند حرکت کرده باشد.»

بن رودز در پاسخ گفت:«باید به چند نکته اشاره کنم. وقتی دولت ما به قدرت رسید، ایران در سوریه نفوذ بسیار زیادی داشت. اسد همواره به ایران وابسته بوده است. حزب الله نیز همواره در سوریه بسیار فعال بوده است. ایران در سوریه به دنبال اهداف خودش بوده است و در دولت ما، این فعالیتها گسترش پیدا نکرده است بلکه ایران برای حفظ این منافعش در سوریه می جنگد. البته ما با این اقدامات ایران مخالف بوده ایم.

وی اضافه کرد: درباره عراق نیز باید بگویم که ما به صراحت اعلام کرده ایم دولت عراق باید نماینده همه مردم این کشور باشد. بخشی از مشکل ما با نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق این بود که او در این مسیر حرکت نمی کرد. ما معتقدیم که عملکرد دولت عراق در زمان نخست وزیری حیدر العبادی بسیار بهتر شده است. اگر به کمکهای امنیتی ما هم نگاه کنید می بینید که بخش اعظم کمکهای ما به نیروهای امنیتی است که فرقه های مختلف در آن حضور دارند. ما کوشیده ایم قبایل سنی در روند سیاسی و امنیتی عراق مشارکت داشته باشند. درباره ایران نیز به صراحت گفته ایم که ما با ایران به توافقی رسیدیم که به نظر ما، بسیار مثبت است . اما این توافق فقط بر یک مسئله یعنی موضوع هسته ای تمرکز داشت. این توافق، نماد آشتی بزرگتر با ایران نیست. ما بر خلاف سیاستهای ایران در بسیاری از بخشهای منطقه عمل می کنیم. ما واقعا معتقدیم توافق هسته ای، ارزشش را داشت. حتی اگر شما بدترین نیات را به ایران نسبت بدهید، باز هم نمی خواهید این کشور تسلیحات هسته ای داشته باشد. همه اقدامات کنونی ایران در منطقه مشکل ساز است. حال اگر این اقدامات را مدنظر داشته باشیم و چتر هسته ای را نیز برای کشور در نظر بگیریم (سلاح هسته ای نیز داشته باشد) فعالیتهای ایران وضع بسیار بی ثبات کننده تری را در مقایسه با وضع بسیار دشوار کنونی رقم خواهد زد. به نظر ما، توافق هسته ای ارزش داشت. البته این سخن به معنای آن نیست که ما موضع روشنی درباره آینده عراق و سوریه نداشته باشیم و به دنبال تشکیل دولت فراگیرتر در این کشورها نباشیم و مانع از مداخله های خارجی در این کشورها نشویم.»

وی در پاسخ به این سؤال که آمریکا در تعامل رسانه ای با مردم آمریکا و متحدان منطقه ای اش درباره توافق هسته ای ایران چه مقدار صداقت داشته است گفت:«همه کسانی که بحثهای مربوط به این مسئله را دنبال می کردند به خوبی می دانند که ما در زمینه استدلالهایی که در حمایت از توافق هسته ای مطرح می کردیم، بسیار شفاف و روشن عمل کردیم. این سخنان ما مبتنی بر واقعیتهای مفصل درباره ماهیت برنامه هسته ای و ماهیت مسائل مربوط به کوچک شدن برنامه هسته ای ایران و انتقال ذخایر هسته ای به خارج از ایران و تحت نظر بین المللی قرار گرفتن سانتریفیوژهای ایران بود. ما تلاش کردیم بهترین استدلالها را درباره توافق هسته ای بیان کنیم. این استدلالها در حقایق ریشه داشت. بهترین دفاعی که امروز می توانیم مطرح کنیم این است که اگر به نحوه اجرایی شدن توافق هسته ای نگاه کنیم می بینیم که این روند مطابق رویه ای بود که ما می گفتیم به طوری که ایران ذخایرش را از کشور خارج کرده است و سانتریفیوژهای ایران تحت نظارت بین المللی قرار گرفته است و قلب رآکتور آب سنگین اراک با بتن پر شده است و بازرسان در ایران حضور دارند. بنابراین می بینیم که قضاوت در این خصوص، فقط نباید براساس گفته های ما در تابستان سال گذشته باشد بلکه آنها می توانند به گفته های تابستان سال گذشته ما نگاه کنند و در عین حال به اتفاقهایی بنگرند که رخ داده است. با نگاه به این دو متوجه می شوند که این دو کاملا با هم منطبق است. ما این استدلال را مطرح می کنیم و با آن، کاملا راحت هستیم.»
منبع: تسنیم