صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۸۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۲۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بهروز کمالوندی با بیان اینکه هیئت ایرانی امروز از بخش های مختلف این طرح جهانی دیدن کرد خاطرنشان کرد: در مذاکرات امروز که نمایندگان کشورهای عضو هم حضور داشتند ، توانایی های کشورمان به ویژه توانایی دانشمندان ایرانی برای مشارکت در این طرح بررسی شد.

وی گفت: قرار است از طرف ایتر درباره فعالیت های ایران در این حوزه ارزیابی هایی انجام شود و براساس ان زمینه های کار و جزئیات مشارکت مشخص خواهد شد.

کمالوندی با بیان اینکه رفت و آمد میان سازمان انرژی اتمی ایران با مجموعه ایتر ادامه خواهد یافت افزود: این رفت و امدها و گفتگوها در اینده ای نزدیک مشخص خواهد کرد که دانشمندان کشورمان می توانند در چه بخش هایی از این طرح جهانی مشارکت و همکاری کنند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید براینکه این بازدید چارچوب های همکاری میان دو طرف را مشخص کرد ، گفت: آنچه که مسلم شد این است که دانشمندان ما در این طرح مهم جهانی مشارکت خواهند کرد. به گفته وی صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به دعوت رسمی مسئول طرح جهانی گداخت هسته‌ای معروف به «ایتر» به فرانسه سفر کرده است.

کمالوندی ادامه داد: هئیت ایرانی همچنین از طرح تکامک به ضم ت و فتح میم (تاسیساتی که امکان تولید انرژی از طریق به هم پیوستن ذرات اتم را ایجاد می کند) دیدن کردند و در جریان نحوه ساخت و طراحی آن قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه در این طرح کشورهای روسیه ، آمریکا ، چین ، ژاپن ، اتحادیه اروپا ، هند و کره جنوبی حضور دارند، گفت: این طرح از ده سال قبل آغاز شده و قرار است تا سال 2030 برای نخستین بار انرژی گداخت به صورت آزمایشی به میزان پانصد مگاوات برق تولید کند و تا سال 2040 نخستین راکتور مدل پانصد مگاواتی به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: با توسعه این نوع رآکتور امکان دست یافتن بشر به منابع پایان ناپذیر انرژی که منبع اصلی آن هیدروژن موجود در آب های کره زمین است امکان پذیر و تولید نیروگاههای گداخت دو هزار مگاواتی عملیاتی خواهد شد.

به گفته کمالوندی پیش از این آژانس به اتفاق اتحادیه اروپا جلساتی را با بخش گداخت هسته ای ایران داشتند و با همین هدف بازدیدهایی در ایران صورت گرفته بود و گزارش هایی که تهیه کردند بر روی ظرفیت های ایران به ویژه در بخش نیروی انسانی تاکید ویژه ای کردند و به همین دلیل پیشنهاد همکاری با ایران را در این بخش دادند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: ایران قصد دارد همکاری‌های خود را با ایتر گسترش دهد.

وی تاکید کرد: در این بازدید سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ، علی آهنی سفیر ایران در فرانسه و متخصصان سازمان انرژی اتمی آقای صالحی را همراهی می‌کردند.

طرح بین المللی گداخت هسته‌ای معروف به «ایتر» در جنوب فرانسه نزدیک شهر نیس واقع شده است. هدف این پروژه تولید انرژی برق ارزان و سالم برای حفظ محیط زیست و تداوم پذیر با استفاده از فرآیند هم جوشی در نوع جدید رآکتور هسته ای است. در این پروژه اتحادیه اروپا و چندین کشور مطرح در حوزه انرژی هسته‌ای از جمله روسیه، آمریکا، چین، کره جنوبی ژاپن و هند فعال هستند.

منبع: ایسنا