صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۷۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۱ - ۰۸ تير ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جمهوری بر وجود قوه قضائیه قوی، به روز و چابک تاکید کرد و گفت: قوه قضاییه باید پناهگاه برای مردم سرزمین ما باشد و اگر مردم به راحتی می توانند سر بر بالین استراحت بگذارند به دلیل وجود یک قوه قضاییه توانا است.

به گزارش انتخاب، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در همایش گرامیداشت هفته قوه قضاییه که با حضور سران قوا در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: در ایامی هستیم که به نام امیرالمومنین، اسوه عدالت و دادگستری در تاریخ است و زندگی او صدای عدالت انسانیت همه مظلومین و محرومین است. او حتی نسبت به قاتل خودهم توصیه به عدل کرد.
 
وی ادامه داد: امیرالمومنین(ع) آن دادگستری است که نسبت به قاتل خود هم توصیه می کند حتی در شیوه اجرای عدالت که مبادا از حد و حدود الهی تعدی شود و در برابر یک ضربتی که او زده است فقط یک ضربت زده شود و سراسر جامعه اسلام و کوفه را به بهانه قتل امیرالمونین(ع) تبدیل به حمام خون نکنند.
 
رئیس جمهوری اضافه کرد: او مَثَل اعلی و اسوه بزرگ باید به وجود و قضاوتهایش در برابر همه جهانیان و همه مدعیان حقوق بشر و عدالت افتخار کنیم.

روحانی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله بهشتی اظهار داشت: یاد کنیم از معمار بزرگ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه شهید آیت الله بهشتیٰ شخصیت کم نظیر در تاریخ روحانیتٰ او در فهم احکام دین و فقیه بودن به معنای واقعی کلمه در آشنایی به جهان و جهاندیده بودن در مدیریت فوق العاده، ادب، اخلاق، نظم بی نظیر او که سابقه ای را نمی شناسیم.
 
وی یادآور شد: از لحاظ نظم در زندگی همانند او ، فروتنی، تواضع و بالاخره مظلوم زیستن و مظلوم چشم از جهان فروبستن که هیچ جمله ای نمی تواند بهشتی را تعریف کند جز کلام امام(ره) که فرمود بهشتی یک ملت است.
 
رئیس جمهوری تصریح کرد: او بنیانگذار قضای اسلامی نوین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. اگر بخواهیم در قضا و قوانین از علمای بزرگ نام ببریم از شهید مدرس در آغاز مشروطه و شروع تدوین قوانین و از شهید بهشتی در آغاز تدوین قوانین در نظام جمهوری اسلامی می توان یاد کرد.
 
مردم می خواهند بدانند قوه قضائیه با عاملان حمله به یک سفارت خارجی چگونه برخورد کرده است
 
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در آئین گرامیداشت هفته قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران با حضور روسای قوا برگزار شد، افزود: مردم می خواهند بدانند عاملان و آمران این اقدام که به خوبی روشن هستند، قوه قضائیه چگونه برخورد می کند و چگونه اجرای این حکم به سمع و نظر مردم می رسد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: این به معنای آن است که یک کشور در برابر امنیت سفارت خانه های خارجی مسئولیت دارد و امنیت آن سرزمین را بر دوش و بر عهده گرفته است.
روحانی ادامه داد:همه مردم ما اگر شب به راحتی می توانند در کنار خانواده خود سر به بالین استراحت بگذارند به دلیل وجود یک قوه قضائیه تواناست

روحانی تصریح کرد: در هیچ کشوری امنیت کشور حفظ نخواهد شد مگر آنکه مردم در پناه یک قوه قضائیه بی طرف ،عالم و کارا در زمینه رفع مخاصمات و مبارزه با مجرمین و ایجاد عدل و داد در جامعه باشند.

وی با بیان اینکه ما باید قدردان قوه قضائیه، مسئولین قضایی و قضات محترم برای ایجاد امنیت در کشور باشیم، افزود: اگر امروز کسی حاضر است سرمایه و مایملک خود را روی زمین بگذارد و فعالیت اقتصادی کند، به دلیل اعتماد به قوه قضائیه است والا این سرمایه در مسیر غیر شفاف غیر مولد به کار گرفته می شد.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر سرمایه ای از خارج از کشور وارد این سرزمین می شود باز هم به اعتماد یک قوه قضائیه سالم عادلانه در این کشور است.

روحانی تاکید کرد: قوه قضائیه قبل از آنکه به بحث رفع تخاصم بپردازیم و رسیدگی به شکایات مردم و احقاق حقوق مردم و اجرای عدالت، باید قوه قضائیه مورد اعتماد جامعه باشد. هر مقدار اعتماد مردم به قوه قضائیه بیشتر باشد در آن جامعه، امنیت قضایی بیشتر خواهد بود.

وی اضافه کرد: ممکن است یک قوه قضائیه ای از هر نظر سالم در یک کشوری فعال باشد اما دید مردم و نظر مردم نسبت به قوه قضائیه و قضات اعتماد آور نباشد این به آن معناست که از قضاوت مهمتر شاید نحوه بیان فعالیت قوه قضائیه و شفافیت کار قضایی برای اعتماد مردم است.
 
از بین بردن رکود اقتصادی عامل مهم پیشگیری از جرایم است
 
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در آئین گرامیداشت هفته قوه قضائیه که با حضور سران قوا برگزار شد،‌ افزود: نیازمند به یک حرکت بزرگ اقتصادی برای رونق اقتصادی و اشتغال جامعه به ویژه نسل جوان هستیم.

وی اضافه کرد: منشا بسیاری از مفاسد و جرایم و بسیاری از انحرافات در جامعه بیکاری است و بیکاری از عدم رونق اقتصادی نشات می گیرد.
منبع: ایرنا