صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۷۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۰۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بی بی سی نوشت: جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا با واکنش مثبت راست‌گرایان و ملی‌گرایان در دیگر کشورهای بزرگ اروپا روبرو شده است.

به گزارش «انتخاب»؛ مارین لو پن، رهبر ملی گرایان فرانسه خواستار همه پرسی مشابه شده و رهبر ملی گرایان ایتالیا هم گفته: "ممنون بریتانیا! حالا نوبت ماست."

روز گذشته، در همه‌پرسی عضویت بریتانیا، گزینه خروج از اتحادیه اروپا با کسب ۵۲ درصد آرا رای آورد.

رای مردم بریتانیا به خروج پیامدهای گسترده در این کشور و در سطح بین‌المللی داشته و از جمله دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت که از مقام خوداستعفا می‌کند.

همزمان در کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا هم واکنش‌ها به تصمیم مردم بریتانیا فراوان بوده است.

در هلند، گریت ویلدرز، رهبر سرشناس مخالفان سیاست‌های مهاجرپذیری، آنها هم باید همه‌پرسی تحت عنوان 'نگزیت' (Nexit) برگزار کنند. کنایه‌ای به کارزار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که 'بریگزیت' (Brexit) نام گرفته بود.

مارین لو پن، رهبر حزب جبهه ملی فرانسه، امروز (جمعه ۲۴ ژوئن - چهارم تیر) در تویتتر نوشت: "آزادی پیروز شد. همان طور که بارها گفته‌ام، ما و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا هم باید همه‌پرسی‌های مشابهی برگزار کنند."

خانم لو پن، از چهره‌های مطرح سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده فرانسه است.

او هفته پیش و قبل از برگزاری رفراندوم در بریتانیا گفته بود از نظر او فرانسه "هزار دلیل بیشتر از بریتانیا برای ترک اتحادیه اروپا دارد."

گریت ویلدرز که در هلند به مهاجرت‌ستیزی شهرت دارد در بیانیه‌ای اعلام کرده: "ما هم می خواهیم اختیار مملکت خودمان، پول خودمان، مرز خودمان و سیاست‌های خودمان را داشته باشیم."
در ایتالیا، متیو سالوینی، رهبر جبهه مخالفان سیاست‌های مهاجرت دولت در توییتی نوشته: "ممنون بریتانیا! حالا نوبت ماست. آفرین بر شجاعت مردم آزاده. قلب، شعور و غرور بر دروغ، تهدید و رشوه غلبه کرد."

در سوئد هم حزب 'سوئد دموکرات' در توییتی نوشته: "حالا ما هم منتظر سواگزیت (Swexit) هستیم." کنایه‌ای دیگر به کمپین بریگزیت (Brexit) که در همه پرسی دیروز بریتانیا با کسب ۵۲ درصد آرا پیروز شد.

کریستین سولسن، رهبر حزب خلق مردم دانمارک هم گفته: "رفراندوم راه چاره دموکراتیک خوبی است."

در همین حال، مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا از تاثیر دومینو وار خروج بریتانیا بر اتحادیه اروپا اظهار نگرانی کرده است.

در آلمان، قوی‌ترین عضو اتحادیه اروپا، بئاتریکس فون شتروخ، از حزب آلترناتیو برای آلمان، آنچه فاتحان همه‌پرسی دیروز در بریتانیا "روز استقلال" در این کشور خوانده‌اند را ستوده و خواهان استعفای مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا شده است.