صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۹ تير ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷۶۱۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۰۰ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۰
مهندس گفت: این حرفها چیست که دکتر سروش و شما به نام روشنفکری دینی می‌زنید؟ ما نسبت به اینها مسأله داریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اکبر گنجی در یادداشتی که اخیراً‌ منتشر شده است به بازخوانی خاطره همسفر بودنش با مهندس عزت‌الله سحابی در راه کنفرانس برلین پرداخته است.

به گزارش انتخاب، آفتاب نوشت: گنجی در این یادداشت می‌نویسد: «هواپیما که از زمین به هوا برخاست، گفت:خب آقای گنجی شما انتخابات مجلس را بردید، ریاست جمهوری که در دست شماست، برنامه تان چیست؟ گفتم: من فقط یک روزنامه نگار هستم، برنامه را از نماینده های مجلس بخواهید.


گفت: اگر تو روزنامه نگاری چرا تکی می‌نشینی ویژه‌نامه برای کاندیدای ریاست جمهوری درست می‌کنی؟ بعد آن ویژه‌نامه در تیراژ چند میلیونی منتشر می‌شود و آن آدم هم الان رئیس جمهور است؟ تو اگر روزنامه نگاری چرا با دوستانت برنامه برای انتخابات نوشتید و به نام روشنفکری دینی منتشر کردید؟ اگر روزنامه نگاری چرا لیست نمایندگان برای مجلس در تهران دادید و همان لیست شما روزنامه نگاران در تهران پیروز شد؟ پس بگو برنامه‌ای ندارید؟


گفتم: به عنوان یک روشنفکر برنامه ما همان چیزی است که با دوستان به طور مشترک نوشتیم (آن متن در همان زمان در روزنامه ها انتشار یافت و بعدها در یکی از کتاب های حمید جلایی پور باز نشر شد).


گفت: آن متن یک سری مطالبات خوب است، اما برنامه نیست. پس بگو برنامه ندارید. برنامه نداشته باشید، ول معطلید.


می‌خواستم توضیح بدهم که تا حدی که من می‌فهمم جامعه چیزی نیست که بشود از "بالا" آن را ساخت. مومی نیست که مهندسان بتوانند به آن هر شکلی که دلشان خواست بدهند. اما اجازه نداد و سریع به سراغ مسأله بعدی رفت.


گفت: این حرفها چیست که دکتر سروش و شما به نام روشنفکری دینی می‌زنید؟ ما نسبت به اینها مسأله داریم.

گفتم: آقای مهندس کجای این حرف ها ایراد دارد؟

گفت: این نقدها از دین چی باقی می‌گذارد؟

گفتم: جناب مهندس، نقدها علیه باورها و احکامی است که به زیان دین و مردم است.

گفت: من هم معتقدم دین باید خرافات زدایی شود، اما این با اینکه آدم یک چاقو بردارد و به جان دین بیفتد فرق دارد. بگو آخر سر چی باقی می‌ماند؟ [...] جامعه به دین احتیاج دارد و حکومت هم نباید ضد دین باشد. اگر ارزش های دینی بر جامعه حاکم باشد چه اشکالی دارد؟


از تهران تا برلین مهندس مرا درباره فقدان برنامه ی اصلاح طلبان، باورهای دینی، پروژه ی روشنفکری دینی، خطرات ساختارشکنی و مهمتر از همه موضوع استقلال، دوستانه و از سر درد محاکمه کرد».

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ميرناصر بوذري
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
چايگاه سحابي ها آسمان است چون حرفي از جنس حقيقت مي زنند، اما با غيبت شان امروز همه مباني فكري ملي مذهبي پايان يافته؟ آيا ديگر نبايد از حفظ منافع ملي و تقنين بر اساس اكثريت آرا و انديشه آزاد و جايگاه حقيقي دين سخن گفت؟ مگر گاه فكر و انديشه هم از بين رفته است؟
ناشناس
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
حالا جناب گنجی چیزی هم تغیر کرده؟ یا همچنان بر مواضعتون پافشاری می کنید؟
ناشناس
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
حتی از اینکه بگویم روحش شاد ، شرم دارم ! چرا تا بود قدرش را ندانستم ؟
مجید
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
خدا او را بیامرزاد. خیلی برای میهنمان زجر و زحمت کشید
ناشناس
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
روحش شاد

کاش خیلیا یاد بگیرند که مثل سحابی باشند