صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۷
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۸۹
آيت‌الله جوادي آملي با بيان اين که نبايد دنيا را به بازي گذارند، گفت: بايد با خدمت به مردم در مسير حکمت گام برداريم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آيت‌الله جوادي آملي با بيان اين که نبايد دنيا را به بازي گذارند، گفت: بايد با خدمت به مردم در مسير حکمت گام برداريم.

به‌گزارش خبرگزاری انتخاب، اين مفسر قرآن در ديدار جمعي از طلاب حوزه علميه همدان و مردم فراهان استان مرکزي طي سخناني با تاکيد بر مسايل اخلاقي، پيامبر اکرم‌(ص) را معلم اخلاق انسان‌ها عنوان و اظهار كرد: تمامي سيره و اخلاق پيامبر‌(ص) مطابق قرآن بود.

آيت‌الله جوادي‌آملي، جدايي حق از باطل، صدق از کذب، خير از شر و حسن از قبح را از جمله خصوصيات قرآن کريم برشمرد و افزود: تمامي اين اقدامات مطابق علوم عقلي يا مشابه آن مي‌باشد.

وي، جدا کردن شوخي از جدي را اساسي‌ترين کارهاي قرآن کريم ذکر کرده و يادآور شد: پيامبر اکرم‌(ص) نيز در امور جدي و اهل شوخي نبودند؛ بنابراين وقتي آن حضرت الگوي اخلاقي ماست، ما هم بايد اهل شوخي نباشيم.

اين مفسر قرآن کريم تاکيد کرد: امروز ما مسلمانان نيز که پيامبر اکرم‌(ص) معلم اخلاقمان است، بايد با پيروي از ايشان در بحث‌هاي اخلاقي از شوخي و بازي‌ها فاصله بگيريم.

وي با بيان اين مطلب که قرآن دنيا را بازيچه مي‌داند، ادامه داد: يکي ديگر از کارهاي مهم قرآن کريم جدا کردن بازي و حکمت از هم است که بازي شامل لهو و لعب بوده و در مقابل آن حکمت قرار دارد.

وي تصريح کرد: البته اين که قرآن دنيا را بازي و شوخي مي‌داند، منظور آسمان‌ها و زمين و... نيست؛ چرا که اينها مخلوقات خداوند بوده و نمي‌تواند بازي باشد.

اين مفسر قرآن گفت: منظور از اهل بازي کساني هستند که به دنيا مشغول‌اند؛ البته در اين حين، خدمت کردن به مردم عملي شايسته است.

وي با تاکيد بر اين که نبايد دنيا را به بازي گذراند، بلکه بايد در مسير حکمت گام برداريم، ادامه داد: اگر سال ها در جا يي پست و مسئوليتي داشتيم و خدمت کرديم و شخص ديگري به جاي ما آمد و مردم او را پذيرفتند و ما هم چيزي نگفتيم، مشخص مي‌شود که در مدت خدمت، کار حکيمانه و جدي انجام داديم، اما اگر نقد و اعتراضي صورت گرفت، دوران خدمت شوخي بوده است.

آيت‌الله جوادي آملي خاطرنشان کرد: اگر انسان در صحنه‌هاي مختلف توانست از بازي‌هاي دنيا نجات يابد، آن‌وقت حکمت را فرا گرفته و حکيم مي‌شود.

وي با بيان برخي از جنبه‌هاي علمي و اخلاق پيامبر‌(ص) يادآور شد: توجه کامل به اشخاص و نگاه کردن تمام رخ به افرادي که مشغول صحبت با آن حضرت بودند از جمله شيوه‌هاي عملي وي بود، مانيز امروز بايد از اين سيره الگو بگيريم و ادب اخلاقي را در رفتار خود پياده کنيم.