صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۷۷۹۱
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۲۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
وزیر ورزش و جوانان گفت: گفتگو میان فرزندان و سایر اعضای خانواده بر اساس آخرین پژوهش‌های انجام شده در کشورمان به 25 دقیقه کاهش یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر ورزش و جوانان گفت: گفتگو میان فرزندان و سایر اعضای خانواده بر اساس آخرین پژوهش‌های انجام شده در کشورمان به 25 دقیقه کاهش یافته است.

به گزارش انتخاب، دکترمحمود گودرزی در نخستین کنفرانس ملی اوقات فراغت که امروز در برج میلاد برگزار شد، افزود: کاهش مدت زمان گفتگو میان فرزندان و سایر اعضای خانواده می‌تواند آسیب‌زا باشد.

وی با بیان اینکه 22 تا 26 دستگاه دولتی و عمومی در برنامه‌ریزی در زمینه اوقات فراغت باید نقش داشته باشند، اظهارکرد: متاسفانه بیشتر این دستگاه‌ها به اوقات فراغت بی‌توجه هستند. شاید یکی از دلایل افزایش اعتیاد، پر نشدن اوقات فراغت به صورت کیفی و مطلوب است.

وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: آسیب‌های زیادی اطراف جوانان و میانسالان وجود دارد که نمونه‌های آن را گهگاهی مشاهده می‌کنیم. دولت‌ها به تنهایی در جلوگیری از این آسیب‌ها توفیق پیدا نمی‌کنند. در جوامع توسعه یافته معمولا چنین کارهایی با مشارکت مردم انجام می‌شود.

گودرزی اضافه کرد: حضور مردم در عرصه‌های مختلف تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری باعث حل و فصل معضلات جامعه می‌شود. در واقع سیاستگذاری در اختیار دولت‌ها و اجرای آن بر عهده مردم است.

وی در ادامه گفت: یک مقوله اجتماعی، ادغام یا مساله تبدیل به گفتمان نشود نگاه‌ها به آن جذب نمی‌شود و به صورت حل نشده باقی می‌ماند، بنابراین مسائل ابتدا باید به صورت تئوری مطرح شود و سپس از ابزار تبلیغی به ویژه از ابزارهای پرمخاطبی که مردم در خانه‌هایشان به آنها دسترسی دارند بهره برده شود چرا که تا وقتی مساله‌ای تبدیل به گفتمان نشود در رابطه با آن قوانین وضع نمی‌شود و دولت‌ها به آن توجه نمی‌کنند.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: در جهت ایجاد مشارکت اجتماعی به برنامه‌های غنی نیاز است و برنامه‌های شادی مانند خندوانه باعث ایجاد نشاط بین جوانان می‌شود اما اکنون می‌بینیم که با چه مشکلاتی روبرو شده‌ایم. این برنامه در جهت منافع جوانان و زدودن اخم از چهره جامعه پخش می‌شود اما در حال حاضر تعریف درستی از شادی تصمیم‌گیران ندارند و حدود و ثغور آن برایشان مشخص نیست.

گودرزی اضافه کرد: در جامعه با پارادوکس‌های زیادی مواجه هستیم. تغییرات قرن 21 آنقدر شگرف است که کشورمان گذر از سنت به مدرنیته را جهشی طی کرده است. نتیجه چنین وضعیتی بحران هویت، احساس عدم تعلق، احساس تنهایی و رشد فردیت می‌تواند باشد و فردیت در کشور ما افزایش یافته است. بخش مهمی از جامعه افسرده هستند و داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کنند. امیدواریم برنامه‌ای مانند خندوانه باعث کاهش آمار افسردگی و مصرف داروهای ضدافسردگی شود.

وی با اشاره به مشارکت اجتماعی مردم در قالب سازمان‌های مردم‌نهاد، گفت: در دولت گذشته سمن‌ها تضعیف شدند و تعداد آنها کاهش یافت و اندک سمن‌های باقیمانده رویکرد مذهبی داشتند در حالیکه در زمینه‌های مختلفی جوانان می‌توانند مشارکت کنند که این کار آثاری مانند کاهش اضطراب را در پی دارد.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه از ابتدای دولت یازدهم حدود هزار سمن جوانان در کشور تاسیس شده است، اظهارکرد: امیدواریم تا پایان دوره دولت تدبیر و امید این آمار به 1500 سازمان مردم‌نهاد جوانان برسد؛ البته افزایش سطح کیفی سمن‌ها نیز مدنظر ماست.

گودرزی در ادامه گفت: اوقات فراغت اثر مطلوبی برای پرورش شخصیت کودکان و نوجوانان فراهم می‌کند. 56.1 درصد از جوانان بر اساس پیمایش انجام شده، اوقات فراغت خود را در خانواده سپری می‌کنند. این وضعیت درعین حال که خوب است اما مشکلاتی را در پی دارد.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به هدفگذاری‌های انجام شده در حوزه اوقات فراغت در وزارت ورزش و جوانان، گفت: افزایش نسبت جوانان بهره‌مند از فعالیت‌های فراغتی و اوقات فراغت از جمله این هدفگذاری‌هاست. یکی از فعالیت‌هایی که در این زمینه می‌تواند موثر باشد ورزش است. در سال 88 بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، مردم کشورمان 12 دقیقه هر هفته ورزش می‌کردند البته این آمار در سال جاری به 16 دقیقه افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم 7 تا 12 درصد از مردم ایران به ورزش همگانی برای حفظ سلامت و پر کردن اوقات فراغت خود می‌پرداختند. در آماری که روز گذشته به دست من رسید 21 درصد مردم (16 میلیون نفر) ورزش می‌کنند؛ البته ما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم. در برخی کشورهای اسکاندیناوی 75 درصد از مردم برای پر کردن اوقات فراغت خود ورزش می‌کنند.

گودرزی با اشاره به راهبردهای این وزارتخانه در حوزه اوقات فراغت، اظهارکرد: بسترسازی در زمینه اوقات فراغت، فرهنگ‌افزایی، غنی‌سازی اوقات فراغت از جمله این راهبردهاست و از اقدامات در حال انجام نیز می‌توان به طرح بررسی نگرش‌ها و ارزش‌های جوانان در جهت تصمیم‌گیری بهینه، احیا و راه‌اندازی خانه‌های جوان، تدوین و اجرای نظام استعدادیابی جوانان، تدوین بانک جامع اوقات فراغت اشاره کرد.

وزیر ورزش و جوانان درباره خانه‌های جوان نیز اظهارکرد: در زمینه راه‌اندازی این خانه‌ها به لحاظ فکری و فرهنگی مقاومت‌هایی صورت می‌گیرد علاوه بر آن با تنگناهای اقتصادی و مالی نیز مواجه هستیم که امیدواریم با بهبود وضعیت اقتصادی دولت این تنگناها کاهش یابد.

  وی در جمع خبرنگاران با اشاره به انعقاد موافقتنامه‌ای با وزارت آموزش و پرورش، گفت: تلاش می‌کنیم بر اساس این موافقت‌نامه فعالیت مشترکی در حوزه ورزشی اوقات فراغت دانش‌آموزان تعریف کنیم به گونه‌ای که فضاهای ورزشی در سراسر کشور در اختیار بچه‌ها قرار گیرد و تعداد بیشتری از آنها را بتوانیم پوشش دهیم.

منبع: ایسنا