صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۷۴۱۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
حمله مجله کامنتری به کاخ سفید:
به نظر می رسد برجام یا توافق هسته ای با ایران به معامله بدی ختم شده که هزینه های آن بالا رفته و همین طور بیشتر می شود و شرایط تازه ای پیدا می شوند که پیش از مواجهه بررسی نشده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس بین الملل «انتخاب»؛ مجله امریکایی کامنتری نوشت: به نظر می رسد برجام یا توافق هسته ای با ایران به معامله بدی ختم شده که هزینه های آن بالا رفته و همین طور بیشتر می شود و شرایط تازه ای پیدا می شوند که پیش از مواجهه بررسی نشده بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ این نشریه در ادامه نوشت: با وجود مخالفت ها در دولت آمریکا و امتناع کنگره از رای مستقیم به توافق، بالاخره به امضا رسید. اگر با اغماض نگاه کنیم، این اعتراضات اتفاق خوبی بود، چون دفاع از این توافق همین طور دشوارتر می شود. همه هزینه های پنهان یا تضمین های وزیر خارجه آمریکا، جان کری یا دیگر مقامات دولت آمریکا را در نظر بگیرید؛ در بهترین حالت آن ها را منحرف کننده و در بدترین حالت دروغ هایی آشکار می یابیم:

بازرسان همه دسترسی های لازم را خواهند داشت؟ این طور نیست.
این توافق باعث افزایش امکان بازرسی و تایید برنامه هسته ای ایران می شود؟ یکی باید این را به آژانس بین المللی انرژی اتمی می گفت.
توافق هسته ای جلوی واردات تسلیحات تهاجمی مانند آخرین مدل های جنگنده توسط ایران را خواهد گرفت؟ خیر، جان کری فراموش کرد معنی "تهاجمی" را معین کند، و نتیجتا به طور ضمنی به ایران اجازه داد با فهرست خرید عظیمی به سراغ چین و روسیه برود.
منع موشک های بالستیک هم کاملا بارز است که آن چنان منعی هم نداشت.
همین طور اصرار کری که تحریم های مربوط به تروریسم و حقوق بشر ایران همچنان باقی می ماند.
و دسترسی ایران به دلارهای آمریکا را هم فراموش نکنید.

در عمل هم تقریبا هر زمان دولت ایران مخالفتی درباره درگیری بر سر تفسیر از توافق نشان داد، وزارت خارجه کری کنار ایران ایستاد، و او و دستیارانش چنان درمانده شدند که ادعا کردند این توافق یک موفقیت بود. با این همه موارد پیش بینی نشده و هزینه های پنهان، جای تعجب ندارد که کنگره دیگر به هیچ چیزی که از سوی کاخ سفید با وزارت خارجه آمریکا درباره ایران گفته می شود اعتمادی ندارد. 

تلاش های اخیر سناتورهای جمهوری خواه از ایلینویز و ایندیانا، پیتر روسکام و جیکی والرسکی برای تصویب ضمیمه ای بر قانون سال 2016 "منع قرار داد دفاعی با کشورهایی که از تروریسم سود می برند" و گنجاندن نام ایران، ضرورتی ناگزیر است. هدف از این لایحه جلوگیری از امضای هرگونه قرارداد میان وزارت دفاع آمریکا با  هر شرکتی است که با نهادهای ایرانی در زمینه های برنامه موشک های بالستیک، نقض حقوق بشر، و دیگر فعالیت های غیرقانونی همکاری داشته باشد.

اما نتیجه مشخص نیست. ممکن است کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا با این لایحه مقابله کرده و بگویند بر اساس توافقی که کری مذاکره کرده، در عمل ایران می تواند به دلارهای وزارت دفاع آمریکا دسترسی داشته باشد.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
يك نفر اين مطالب را بكند تو چشم و گوش دلواپسان
ناشناس
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
جوری میگن دلارهای آمریکا انگار که واقعا برای دولت امریکاست...باوا پول بلوکه شده ملت مظلوم ایرانه.