صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۷۳۲۰
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
خشکسالی‌های پی‌درپی و مشکل کم‌آبی کشور موضوعی است که سال‌ها در ایران ماندگار شده و به‌نظر می‌رسد که باران‌های زودگذر و تصمیم‌گیری‌های مقطعی تاثیری در حل این بحران ندارد و باید برای حل این مشکل تدابیر اساسی لحاظ شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خشکسالی‌های پی‌درپی و مشکل کم‌آبی کشور موضوعی است که سال‌ها در ایران ماندگار شده و به‌نظر می‌رسد که باران‌های زودگذر و تصمیم‌گیری‌های مقطعی تاثیری در حل این بحران ندارد و باید برای حل این مشکل تدابیر اساسی لحاظ شود.

به‌گزارش ایسنا، هرچند باتوجه به افزایش بارش‌ها و تدابیر در نظر گرفته شده طی دو سال اخیر تعداد استان‌های درگیر بحران آبی کاهش یافته و 246 شهر از تنش آبی خارج شدند، اما همچنان 301 شهر با تنش آبی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

مشکل اصلی در این شرایط مواجه شدن با کمبود آب در زمان اوج مصرف است، به طوری که در برخی مناطق حتی تا 1.5 برابر میانگین روزهای گرم سال آب مصرف می شود و بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته 301 شهر کشور در تابستان آینده و اوج گرما با شرایط تنش آبی رو به رو هستند اما این در حالی است که سال گذشته 547 شهر دچار بحران آبی بودند و این کاهش به معنای شرایط مساعد نیست بلکه تنها اوضاع کمی بهتر شده اما حقیقت این است که کشور همچنان درگیر بحران آبی است.

بحران آب در ایران آنقدر گسترده شده که در شرایط فعلی بیش از ۸۰ درصد از آب تجدیدشونده در مصرف می‌شود و این در حالی است که اگر کشوری بالاتر از ۶۰ درصد آب تجدید شونده خود را مصرف کند در مرحله بحران آبی قرار گرفته است!

**استان‌های پر بارش و کم بارش کدام‌اند؟

همچنین بر اساس آخرین آمار اطلاعات ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت مدیریت منابع آب ایران، از ابتدای مهرماه سال گذشته تا هشتم اردیبهشت ماه سال جاری،‌ استان گیلان با 846.7 میلی‌متر بارندگی، پربارش‌ترین و استان یزد با 54.7 میلی‌متر بارندگی، کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور گزارش شده‌اند.

بنابر این گزارش، در رتبه‌بندی استان‌های پربارش، استان لرستان نیز با 781 میلی‌متر بارندگی بعد از گیلان رتبه دوم و استان ایلام با 727.7 میلی‌متر بارندگی رتبه سوم پربارش‌های کشور را به خود اختصاص دادند.

همچنین در میان کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور، استان سیستان و بلوچستان با 59 میلی‌متر بارندگی بعد از یزد رتبه دوم و استان سمنان با 77.6 میلی‌متر بارندگی رتبه سوم کم‌بارش‌های کشور را از آن خود کردند.

با نگاه به وضعیت پر فراز و نشیب آبی کشور این مساله به ذهن متبادر می‌شود که بحران آبی در ایران یک بحران جاودانه شده‌است و باید برای حل آن یک بسیج همگانی عزم خود را برای شکست این بحران عزم کنند.