صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۶۹۳۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
در حالی با افزایش آمار اهدای خون در کشور مواجه هستیم که بررسی ها و شکایت های مردمی حاکی از این است که این خون های اهدایی در بیمارستان های کشور به قیمت های گزافی فروخته می شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر همین اساس سری به چند بیمارستان پایتخت زدیم تا راست و دروغ ماجرا را بررسی کنیم. در بازدیدهایی که انجام شد، مشخص شد که بیماران نیازمند به دریافت خون که دارای بیماری هایی چون سرطان خون، هموفیلی، بیماران کلیوی و تالاسمی هستند، برای دریافت خون هزینه های گزافی را متحمل می شوند. تحقیقات از ۱۰ بیمارستان تهران نشان داد، در صورتی که بیماران خاص دفترچه بیمه نداشته باشند، برای دریافت خون باید به بیمارستان های خصوصی مراجعه و هزینه هایی چون خرید خون، بستری شدن در بیمارستان و معالجه پزشک را به صورت جداگانه پرداخت کنند.
 
برای دریافت خون نادر باید ۵ میلیون تومان هزینه کنید
 
به گزارش انتخاب، به عنوان مثال بیمارستانی در تهران برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان ۱۰۰ هزار تومان هزینه دریافت می کند. برای تزریق خون به بزرگسالان هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پول می گیرد؛ اما اگر خون بیمار جزو چند خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به ۵ میلیون تومان هم می رسد. این در حالی است که در ایران ۱۳ نوع گروه خونی نادر کشف شده است.
 
هر چند که تزریق خون در بیمارستان های طرف قرار داد بیمه ها، با دفترچه رایگان می شود، با این وجود مگر چند نفر در ایران دفترچه بیمه دارند و می توانند از این خدمات به صورت رایگان استفاده کنند. آمارها حاکی از آن است که در ایران حدود ۴۰ میلیون نفر تحت پوشش خدمات بیمه ای هستند اما ۴۰ میلیون نفر باقیمانده باید برای دریافت خون هزینه های گزافی بپردازند. اما سوال اینجاست که چرا مردم خون را به صورت رایگان اهدا می کنند و بیمارستان ها آن را با قیمت های بالا به خود مردم می فروشند؟
 
ادعای سازمان انتقال خون در خصوص خون فروشی در بیمارستان ها
 
در همین خصوص موضوع را از مسئول طرح ملی خون های نادر و رئیس آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران پیگیر شدیم. مصطفی مقدم ادعا کرد که فروش خون ارتباطی با سازمان انتقال خون ایران ندارد. اما در کل خون فروشی در بیمارستان ها  براساس تعرفه انجام و توسط بیمه پرداخت می شود.
 
رئیس بخش سرطان بیمارستان امام خمینی نیز با تایید سخنان مقدم، درباره خون فروشی توضیح داد و گفت: «هر واحد خونی که در بیمارستان به بیماران تزریق می شود، در طی یک فرآیند علمی (کراسماچ) می شود. یعنی تجزیه و آزمایش خون و تعیین سازگاری خون با بیمار می پردازد. این فرآیند حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد با این وجود فقط هزینه ای که از بیمار دریافت می شود بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است.
 
مهاجر، رئیس آزمایشگاه بیمارستان لاله، هر چند فروش خون در بیمارستان های پایتخت را دروغ دانست. اما در این باره گفت: «آماده سازی هر واحد خون برای سازمان انتقال خون ایران، ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد.  این هزینه بابت فرآیند و آماده سازی  و انتقال خون به بیمارستان هاست. با این وجود هزینه ای که بیماران نیازمند برای دریافت خون پرداخت می کنند بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان است. بنابراین مردم زیر بار پرداخت هزینه های گزاف نمی روند.
 
بر اساس این گزارش، هر چند آمار ضد و نقیضی درباره فروش خون در بیمارستان ها وجود دارد و برخی حتی خون فروشی را تکذیب کرده اند یا گفته اند که پرداخت هزینه هایی تا سقف ۳۰ هزار تومان برای هر واحد خون گزاف نیست، اما باید توجه داشت در حال حاضر ۴۰ میلیون ایرانی بدون داشتن بیمه مجبور به پرداخت هزینه های درمانی خود بوده و بسیاری از آنان همین ۳۰ هزار تومان را هم ندارند. بنابراین مسئولان باید ساز و کاری در پیش گیرند تا تزریق خون نیز به طور کامل رایگان یا اینکه با هزینه بسیار کمی انجام شود.

منبع: میزان