صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۶۶۳۱
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
رئیس کل سابق بانک مرکزی، ماجرای سود ۶.۵ میلیارد دلاری ایران به‌دلیل تغییر سبد ارزی در دولت گذشته را روایت کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس کل سابق بانک مرکزی، ماجرای سود ۶.۵ میلیارد دلاری ایران به‌دلیل تغییر سبد ارزی در دولت گذشته را روایت کرد.

به گزارش مهر، محمود بهمنی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت : خرید اوراق قرضه در آمریکا از سال ۸۲ آغاز شد و تا سال ۸۵ و اوایل دولت نهم ادامه یافت.

وی توضیح داد: پولی که از محل فروش نفت خام به دست می‌آوریم، در شماره‌های حساب بانک‌های خارجی واریز می‌شود و هیچ موقع پول نقدی و فیزیکی از خریداران دریافت نمی‌کنیم و این پول در شماره حساب‌هایی در بانک‌های خارجی ذخیره می شود.

بهمنی تصریح کرد: بخشی از این پول که سهم دولت و بخشی از آن هم سهم صندوق توسعه ملی است، به آنها داده می‌شود و بقیه هم در حساب بانک مرکزی که معادل ریالی آن را به دولت پرداخت می‌کند.

رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: ما برای اینکه این پول‌ها سودی هم داشته باشد، وارد خرید اوراق قرضه شدیم و حتی در دوره ای با تبدیل دلار به یورو به دلیل تفاوت و نوسان ارزش این ارزها موفق شدیم ۶.۵ میلیارد دلار هم سود کنیم.

وی افزود: بخش مهمی از این پول‌ها به کشورمان و کشورهای خارج از آمریکا منتقل شد و فقط دو میلیارد دلاری که با کد دلار سپرده گذاری شده بود، موفق نشدیم منتقل کنیم اما این پول متعلق به بانک مرکزی و در واقع متعلق به مردم و ملت ایران است.

بهمنی اظهارداشت: براساس قوانین بین المللی، نه تنها آمریکا بلکه هیچ کشوری نمی‌تواند پول‌های بانک مرکزی را که متعلق به مردم است، مصادره کند و این کاری که انجام شده، شبیه دزدی خیابانی است و البته در گذشته موکلان بین المللی ما بیشتر تلاش کردند که این پول‌ها را برگردانیم اما موفق نشدیم.

به گفته وی، البته این پول‌ها همچنان متعلق به ملت ایران است و دولت آمریکا نمی‌تواند آن را مصادره کند، ضمن اینکه خرید اوراق قرضه در دولت هشتم آغاز شد و ادامه آن در دولت نهم بوده است.

وی تصریح کرد: مناسبات مالی در جهان مبتنی بر اعتماد است و این اوراق قرضه هم به مردم ایران تعلق دارد و البته باید با توجه به رفتارهای غیرقانونی و اعتمادزدایی که آمریکا در مسائل مالی و پولی و اقتصادی دارد، باید با احتیاط بیشتری عمل کنیم و اما این روند به معنی این نیست که آمریکا می‌تواند پول ملت ایران را بدزد بلکه از طریق تلاش‌های بین المللی و حقوقی که بسترهای قانونی آن هم فراهم است و تلاش‌هایی نیز در دست انجام است، می‌توانیم این پول‌ها را برگردانیم.