صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۵۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۰۸ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
کارشناسان معتقدند عوامل بیرونی همانند کاهش نرخ سود،‌ حضور سرمایه‌گذار خارجی عواملی هستند که منجر به افزایش عمق بازا‌ر می‌شوند و نقدینگی در بازار بورس را بیشتر می‌کنند و به رشد بازار کمک می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کارشناسان معتقدند عوامل بیرونی همانند کاهش نرخ سود،‌ حضور سرمایه‌گذار خارجی عواملی هستند که منجر به افزایش عمق بازا‌ر می‌شوند و نقدینگی در بازار بورس را بیشتر می‌کنند و به رشد بازار کمک می‌کنند.

به گزارش انتخاب، همزمان با اجرایی شدن برجام بازار بورس از رکود خارج شده و شاخص کل بورس در مدار صعود قرار گرفته است که این موضوع باعث افزایش تمایل سرمایه داران به حضور در بازار سرمایه شده است.

بررسی ها نشان می دهد درفروردین و دهه نخست اردیبهشت ماه امسال ارزش معاملات بورس نسبت به مدت مشابه سال قبل 50 درصد افزایش یافته است. ازسوی دیگر حجم معاملات نیز با رشد قابل توجهی همراه بوده است. این درحالی است که بین 60 تا 70 درصد معاملات توسط سهامداران حقیقی انجام شده است.

علاوه براین تعداد کدهای معاملاتی نشان می‌دهد که سرمایه گذاران جدیدی وارد بورس شده‌اند. درحالی که سال گذشته تعداد کدهای معاملاتی 8 هزار و 400 مورد بوده در فروردین و دهه نخست اردیبهشت امسال تعداد کدها به 11 هزار مورد رسیده که 32 درصد رشد نشان می‌دهد.

بررسی ها نشان می دهد مجموع فعالیت سرمایه گذاران خارجی در بورس تهران پس از امضای برجام 10 برابرشده است. لغو تحریم‌ها تمام ابهامات موجود دربازارسرمایه را از بین برد و بدین ترتیب بسیاری از سرمایه گذارانی که ازبورس خارج شده بودند، دوباره به این بازاربازگشتند.  حجم فعالیت اقتصادی سرمایه گذاران خارجی پیش از برجام 50 میلیارد ریال بود که پس از آن به 500 میلیارد ریال رسید.

همچنین در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی سال گذشته ۲۵۰ بازدید در قالب ۶۰ گروه از بورس تهران صورت گرفته است. تعداد کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز دراین سال از ۲۰۰ به ۵۵۰ کد رسیده است. دردوره پسابرجام، حجم معاملات افزایش یافت و از یک هزار و 300 میلیارد ریال به حدود چهار هزار میلیارد ریال رسید.

اما سوالی که در این شرایط مطرح می شود این است که در چه شرایطی بازار بورس به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد. کارشناسان در پاسخ به این سوال معتقدند عوامل بیرونی همانند کاهش نرخ سود،‌ حضور سرمایه‌گذار خارجی عواملی هستند که منجر به افزایش عمق بازا‌ر می‌شوند و نقدینگی در بازار را بیشتر می‌کنند و به رشد بازار کمک می‌کنند.

به اعتقاد کارشناسان البته یک سری از سرمایه‌گذاران همچنان به برجام و دستاوردهای آن خوش‌بین نشدند و منتظرند که اتفاقاتی به خصوص در زمینه‌های گشایش‌های بانکی، نقل‌ و انتقالات پولی، بازگشایی‌ ال‌سی‌ها و دارایی‌های بلوکه‌شده و... صورت بگیرد و اعتماد سرمایه‌گذاران به این بازار را بیشتر کند.

کارشناسان بر این باورند یکی از این بازارهای رقیب ارز است که درآینده جذابیت خود را به عنوان محلی برای سرمایه گذاری از دست خواهد داد. دربودجه سال جاری نرخ ارز زیر 3 هزار تومان تعیین شده و از سوی دیگر دولت سیاست تک نرخی کردن ارز را دنبال می‌کند و مشکل ارتباطات با بانک‌های خارجی نیز در حال برطرف شدن است که همه این‌ها مطلوبیت این بازار را برای سرمایه گذاری تحت الشعاع قرار می‌دهد.

به اعتقاد کارشناسان علاوه بر این بازارمسکن نیز هنوز از رکود خارج نشده و سرمایه گذاران رغبتی برای ورود به آن ندارند و همین موضوع باعث شده امیدواری به بازار بورس در سال جاری افزایش یابد.

* نامه نیوز