پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حجت الاسلام حسین اسلامی نائب رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اعتدال ، تاکید کرد: یکی از بحث های مهم در کشور به نظام اقتصادی آسیب می زند و ایجاد اخلال می کند بحث قاچاق است.
وی افزود: طبیعتا وقتی سیگار به صورت واقعی واردمی شود، عوارضی باید به دولت داده شود ؛ مارلبرو از جمله سیگارهایی است که دستی نمی گذارد قانونی وارد کشورشود و به صورت قاچاق وارد کشورمی شود.
اسلامی ادامه داد: حجم مصرف این سیگار در سطحی است که ماهانه 10 میلیارد تومان عوارض پرداختی دولتی این سیگار است و کسانی که پشت این قضایا هستند و نمی گذارند این واردات قانونی شود ؛همان کسانی هستند که از قاچاق این سیگار و ارقام بالای آن بهرمند می شوند.
نائب رییس کمیسیون اصل 90 در تشریح پشت پرده این جریان گفت: شخصی به نام آقای "میزان" از شرکت فیلپ موریس نمایندگی مادام العمر سیگار مارلبرو را در ایران اخذ کرد و باید طبق قانون از شرکت دخانیات ایران نمایندگی اخذ می کرد تا اجازه قانونی فعالیت در ایران به وی داده می شد.
وی افزود: این آقا استعلامات لازم را از سیستم اداری جمهوری اسلامی کسب کرده است و نتیجه آن بلامانع اعلام شده تا جایی که کار برای اتمام به هییت مدیره دخانیات برای تنظیم قرارداد می رود ولی با تماس تلفنی از وزارت صنایع به آقای ابطحی مدیر عامل وقت دخانیات ، از وی خواسته می شود به علت مشکوک بودن این شرکت به وابستگی به صهیونیست ها ، عملیات اعطای مجوزمتوقف شود.
اسلامی ادامه داد: سوال اینجاست اگر این شرکت صهیونیستی است پس چگونه امکان دارد بلافاصله با تاریخ چند روز بعد شرکتی به نام "انتظار ایرانیان " ثبت و اقدام به گرفتن مجوز برای ورود این سیگار می کند؟
وی تاکید کرد: این شرکت با مشخص کردن سهامی 33 درصدی بین آقایان "ح" و "م" که از نزدیکان رحیم مشایی است و سمت مشاوری وی را دارد و خانوم "ل" ثبت گردیده و از شرکت فیلپ موریس خواسته است، چون نزدیک به دولت ایران هستند، نمایندگی ورود سیگار را به آنها بدهد!
اسلامی ادامه داد: شرکت فیلیپ موریس اعلام می کند این نمایندگی قبلا به شخص دیگری (میزبان) داده شده است وطبق قوانین کنوانسیون دیگرامکان دادن این نمایندگی به شرکت دیگری نیست ؛ ولی این سه نفر تلاش های زیادی برای اخذ نمایندگی می کنند و حتی عکس هایی با مقامات دولت برای آنها ارسال می کنند اما این شرکت نمایندگی را به آنها نداد.
نائب رییس کمیسیون اصل 90 افزود: این افراد از ابطحی تقاضای مجوز می کنند و ایشان در پاسخ می گویند اگر این شرکت مشکوک به صهیونیست است برای شما هم مشکوک است، اما از بعد از تغییر آقای ابطحی مشخص نیست چه اتفاقی روی داده است.
وی تاکید کرد: شرکت "انتظارایرانیان" نگذاشت سیگار قاچاق ، به صورت قانونی وارد کشور شود و خودشان وارد این ماجرا شدند؛ در این که این افراد سیگار را به صورت قاچاق واردمی کنند، اطلاعات ندارم اما شواهد نشان می دهد که اینها در قاچاق سیگار به کشور دست دارند.
وی در خاتمه گفت: موضوع را با رییس جمهور درمیان گذاشتنم ؛ ایشان گفت این انحصار را می شکنم و برخوردمی کنم و باید با قاچاق مبارزه کرد؛ اما اطلاعی ندارم که چه برخوردی صورت گرفته است.
می شود 14000000نفر حال اگر بگوییم 10000000نفر روزی یک بسته با متوسط قیمت 1000تومان بکشند روزی می شود 10 میلیارد تومان و سالی 3600میلیارد تومان و اگر سایر آلودگی ها و هزینه های بیمارستانی که از فروش این سیگار وارد می شود سالیانه حداقل 1000میلیارد تومان می شود و واقعیت امر اینست که اکثر یت سیگار مصرفی از طریق قاچاق تامین می شود بویژه از کشورهایی که دشمن سرسخت ایران هستند .
نمی دانم چرا مسئولین کار اساسی برای کاهش مصرف سیگار نمی کنند حداقل یکی اش می تواند افزایش مالیات ارزش افزوده می شود اگر نرخ مالیات بر ارزش افزوده 89 را ببینید آنجا می بینیم مالیات بر ارزش افزوده بنزین هواپیما 30% است حال آنکه سیگار 15% آیا این چراغ سبز نمی تواند برای مصرف سیگار باشد اگر شما مالیات بر ارزش افزوده سیگار را 100%کنید آیا مصرف آن پایین نمی آید آیا مسئولین نمی دانند که یکی از دلایل اجرای مالیات بر ارزش افزوده کنترل مصرف بویژه کالاهای مضر است پس نه تنها در امر سیگار قاچاقچی و وارد کننده مسئول است بلکه آنهایی که می توانند با وضع قوانین خوب مصرف را پایین بیاورند نیز مسئولند
قیمت تجارتی سیگار در حدود کمتر از یک یورو است و مابقی همه مالیاتی است که دولت ها می گیرند.
نتیجه این که نسل به نسل تعداد سیگاری ها در این کشورها کمتر و کمتر شده است.