پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک استاد دانشگاه با اشاره به لزوم مدیریت استفاده از شبکههای اجتماعی در تعطیلات نوروز، گفت: شبکههای اجتماعی باعث شده آدمها نتوانند وقت بگذارند و چهره به چهره یکدیگر را ببینند و بیشتر ترجیح میدهند در یک فرصت کوتاه با تعداد زیادی تماس داشته باشند.
به گزارش ایسنا، امیرمحمود حریرچی، مددکار اجتماعی گفت: حال با رسیدن به نوروز باید یادآور شویم که در گذشته مردم با رسیدن به نوروز تمام بدیها، قهرها و جداییها را تمام میکردند به دیدار یکدیگر میرفتند و سالی با روزی نو آغاز میکردند. اما امروزه فضای مجازی این اندیشه را از ما گرفته است.
وی با اشاره به سنت دید و بازدید نوروزی، افزود: در نوروز انتظار بزرگترها و اقوام این است که جوانان به دیدارشان بروند و خوب است جوانان وقت بگذارند، به دیدار آنها بروند ، حرف بزنند و دیگران را بشناسند.
حریرچی با بیان اینکه "فضای مجازی به این آیین و سنتها صدمه میزند و آسیب به ما وارد میکند"، توصیه کرد: افراد چه در نوروز و چه در روزهای معمولی از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی کمی فاصله بگیرند.
این مددکار اجتماعی تاکید کرد: جوانان باید متوجه شوند که افراد درفضای مجازی خودشان نیستند، افراد در گروهها سعی دارند مطابق جو گروه رفتار کنند و خود را همراه نشان میدهند، ولی در ارتباط چهره به چهره افراد تقریبا خود واقعیشان را نشان میدهند و طرفین شناخت متفاوتی از یکدیگر خواهند داشت.
وی با تاکید بر لزوم بیان و تشریح آسیبها و مضرات استفاده بی رویه از شبکه های اجتماعی، اظهار کرد: با توجه به اینکه افراد بیشتر از طریق شبکههای اجتماعی بایکدیگر در ارتباطند، در نتیجه باید از خود فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی کمک گرفت و با راهاندازی کمپین ضررهای این شبکهها را بیان کرد.
حریرچی با اشاره به ظرفیتهای رسانه ملی درباره این مهم، اضافه کرد: شیوهایی که برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی استفاده میشود باید ایجابی باشد؛ یعنی با توضیح کارشناسانه، افراد را از آسیبها آگاه کنیم، نه به شیوه سلبی و پند و اندرز اما متاسفانه رسانه ملی در شناساندن مضرات شبکههای اجتماعی قوی نیست و تنها امر و نهی کرده و بیشتر سلبی عمل میکند و تأکیدش بر استفاده نکردن از فضای مجازی است بنابراین، بهتر است از خود شبکه های اجتماعی کمک گرفت و ضررهای آن را بیان کرد.
به گفته این جامعهشناس و مددکار اجتماعی، مطبوعات و خبرگزاریها هم در این زمینه فعالیتهایی انجام میدهند ولی افراد آن اندازه که باید مطبوعات را نمیخوانند، در نتیجه باید از همین فضای مجازی مضرات استفاده نادرست و بیاندازه را روشن کرد.