صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۸۱۵۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۸ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روسیه و اروپا قرار است فردا (دوشنبه)‌ یک فضاپیمای بدون سرنشین را برای بو کشیدن جو مریخ به دنبال نشانه‌هایی از حیات گذشته یا موجود در آن به سیاره سرخ بفرستند.

به گزارش ایسنا، " ExoMars 2016 " که نخستین ماموریت از یک برنامه دو مرحله‌ای کاوش مریخ به شمار می‌رود، فردا در ساعت 09:30 به وقت گرینویچ شاهد پرتاب یک مدارگرد بر روی یک موشک پروتون روسی از قزاقستان به مدار خواهد بود.

مدارگرد ردیابی گاز (TGO) با ابزار فناوری پیشرفته خود قرار است در روز 19 اکتبر (28 مهر 1395) و پس از طی مسافت 496 میلیون کیلومتر به سیاره مریخ برسد.

ماموریت اصلی این فضاپیما، تصویربرداری از سیاره سرخ و بررسی جو آن است. این مدارگرد همچنین یک فرودگر مریخ موسوم به شیاپارلی (Schiaparelli) را با خود حمل خواهد کرد.

ExoMars یک مشارکت دو مرحله‌ای بین سازمان فضایی اروپا و سازمان فضایی روسکاسموس روسیه است. مرحله دوم شامل یک کاوشگر مریخ است که زمان پرتاب آن برای سال 2018 برنامه‌ریزی شده و بنظر می‌رسد احتمالا به دلایل مالی به تاخیر بیفتد اما مرحله اول طبق برنامه پیش رفته و انتظارات زیادی از آن می‌رود که شامل تعیین برخورداری مریخ از حیات در حال حاضر است.

هدف اصلی، بررسی گاز متان است که در زمین تا حد زیادی توسط میکروب‌ها تولید می‌شود و نشانه‌هایی از آن توسط ماموریت‌های قبلی مشاهده شده بود.

جورج واگو، دانشمند پروژه ExoMars، مدارگرد TGO را مانند یک بینی بزرگ در فضا خوانده است.

متان به گفته سازمان فضایی اروپا، معمولا طی چند صد سال با تابش فرابنفش از بین می‌رود که نشان می‌دهد این گاز در مریخ احتمالا باید به تازگی شکل گرفته باشد.

متان یا توسط یک فرآیند زیستی مانند تجزیه مواد آلی توسط میکروب‌ها و یا فرآیندهای زمین شناسی شامل فرآیندهای شیمیایی در آب مایع داغ زیر سطح ایجاد می‌شود.

مدارگرد TGO به بررسی دقیق‌تر گاز متان در مریخ خواهد پرداخت تا منشا احتمالی آن را شناسایی کند.

یک عنصر کلیدی دیگر ماموریت ExoMars 2016، فرودگر شیاپارلی است که نام خود را از فضانورد ایتالیایی قرن نوزدهم گرفته است. کشف وی در مورد شبکه‌هایی بر روی مریخ باعث شده بود تا مردم برای دوره‌ای باور کنند حیات هوشمند در این سیاره همسایه زمین وجود دارد.