صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۷۸۶۴
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۱ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
چندی پیش کنفرانسی در ایران حضور شرکت های اروپایی برگزار شد. دکتر نادر مالکی که دکترای خود را در رشته اقتصاد در آلمان گرفته است . او به عنوان چهره فعال و افتخار آفرین برای کشورمان، موجبات این کنفرانس را فراهم کرده و از حضورش در ایران بسیار خرسند است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش انتخاب به نقل از روزنامه راه مردم: نادر مالکی در حاشیه این همایش گفت: بانک های ایرانی به مدت 10 سال گرفتار تحریم بود اما در همین بازه زمانی به بهترین  شکل توانستد مشکلات خود را حل و فصل کنند به همین دلیل و ازاین منظر به باور من ، صنعت بانکداری ایران اساسا به هیچ کشور خارجی نیاز ندارد اما وقتی پای مبادلات بین المللی به میان می آید انطباق با استانداردها و قوانین بانک های خارجی و از جمله بانک های اروپایی ضرورت می یابد.

نادر مالکی  در خصوص موفقیت های خود و چگونگی برگزاری این کنفرانس در ایران می گوید: برای تحصیل 19 سال داشتم که به آلمان رفتم و اقتصاد خواندم . دکترای خود  را در همین رشته در سال  1998 در آلمان گرفتم.  مسائلی موجب شد که بنده در آلمان ماندم و به فعالیت های اقتصادی مشغول شدم. مچنین موفقیت های بسیاری را در این زمینه کسب کردم

.

او خاطرنشان کرد: 50 سال  پیش ایران را ترک کردم، اما همیشه با ایران در تماس بودم. علاقه زیادی به ایران داشتم و دارم. بنده به نوعی عاشق ایران هستم و در این باره اغراق نمی کنم این واقعیت است.

ما در گذشته در آلمان برای دوچوبان کار می کردم. معمولا زمانی  که  هر شخصی بخواهد بعد از تحصیل خود در خارج از کشور بماند باید ازدواج کند و به نوعی وابستگی داشته باشد تا بتواند از کشور خود دور باشد و در کشور دیگری زندگی کند و بنده با دوچوبان ( با کارم ) ازدواج کردم.

او با اشاره به اینکه ایرانیان کمی زرنگ تر از مردم کشورهای دیگر هستند، گفت: در مدت بسیار کوتاهی ترقی  کردم. بنابراین  توانستم خیلی زود در دوچوبان پیشرفت کنم. علاقه رئیس کل بانک آلمان را (آلفرد هر هازن) به خود جلب کردم. او خیلی علاقه داشت با او همکاری کنم. جزو گروه شدم اما متاسفانه آقای آلفرد هازن را ترور کردند. معمولا زمانی که با فرد مهمی کار می ‌کنید و آن فرد چراغش خاموش می شود  یا از دنیا می رود ، روابط سرد شده و امکانات قبلی دیگر در دسترس نیست.

مالکی اسم ایده هایی که به ذهنش می رسد را ملودی می نامد و می گوید: ایده های متعددی به ذهنم رسید. در اروپا آن زمان بحث پول مشترک به وجود آمده بود.  پیشنهاد بنده این بود که در فرانکفورت  کنفرانس بین المللی برگزار کنیم تا فرانکفورت نیز با دیگر شهرهای مالی  اروپا رقابت داشته باشد و سعی کند بانک مرکزی اروپا را به فرانکفورت بیاورند. متاسفانه رئیسم این امکان را به من نمیداد که کنفرانس برگزار شود و من مجبور شدم بروم از رئیس ارشدم اجاز بگیرم. بنابراین  برای کنفرانس  یک سال مرخصی گرفتم و با ریسک این کنفراس را برگزار کنم.

رییس فروم بین المللی بانکداران فرانکفورت، اظهار داشت: این کنفرانس بی نهایت موفقیت آمیز بود. دلایل متفاوتی داشت یکی از این دلایل  این بود که دو ماه قبل از کنفرانس در روسیه کودتا  شده بود. خوشبختانه آقای یلسین و سابچاک این کودتا را برکنار کردند. آقای سابجاک دعوت  بنده را برای کنفرانس قبول کرد و در آن شرکت کرد. آن زمان مانند این بود که رئیس جمهور آمریکا دعوت ما را قبول کرده و برایمان بسیار ارزشمند بود.

مالکی افزود: پس از آن کنفراس (ده ماه مرخصی داشتم) اما حقوق  سه سال خود را از این کنفراس بدست آوردم و جالب بود که نمی‌دانستم با ده ماه باقی مانده  مرخصی  چه فعالیتی انجام دهدم. بنابراین تصمیم گرفتم به داچوبا برنگردم و  گروه مالکی را پیش ببرم.

مالکی می گوید: خدا به من نعمتی عطا کرده به صورتی که ایده ( ملودی های) جالبی  به ذهنم رساند که شاید این ایده ها به ذهن فرد دیگری نرسد.   در 26 سال پیش اولین نفر بودم که چنین کنفرانسی برگزار شد و باعث شد که تمام وضعیت بانکی آلمان تغییر کند. زیرا در آن زمان بانک ها به صورت مستقیم با هم تماس نداشتند و نوعی رقابت بین بانک های بزرگ آلمانی بود.

با این کنفرانس توانستم  سه بانک بزرگ را مجبور کنم که با هم در این کنفرانس شرکت کنند. این کنفرانس امسال برای بیست و ششمین دفعه برگزار می شود و همچنان نیز ادامه دارد.

او در خصوص چگونگی برپایی این کنفرانس گفت: سال گذشته با کمک آقای ماجدی سفیر ایران در آلمان توانستم رئیس بانک مرکزی ایران را دعوت کنم و آقای سیف دعوت مرا پذیرفتند و به فرانفورت آمدند. کنفرانس را از نزدیک دیدند و امکاناتی را که در آلمان وجود داشت را از نزدیک مشاهده کردند. در گذشته همیشه از بانک مرکزی ایران به عنوان مهمان شرکت می‌کردند اما سخنرانی نداشتند. این کنفرانس باعث شد آقای سیف با دیدن امکانات   از بنده دعوت کنند که امسال چنین کنفرانسی را در ایران برگزار کنیم.

مالکی با اشاره به اینکه یکی موفقیت های من ایجاد یک گروه یا سازمان بانکی بود، گفت: حدود 30 سال پیش سازمان بانکی ایجاد کردم  که اعضای بانک های مختلف در آن عضو می‌شدند. این سازمان  شبیه کلوپ(گروه) بود و ایده جدیدی به شمار می رفت. آن زمان ارتباط  کارمندان بانک های مختلف با یکدیگر رسمیت نداشت و بین آنها همیشه دیوار شیشه ای  بود  اما من توانستم این دیوار را از میان بردارم. امروز نمی گویم باعث تمامی این ارتباطات  میان بانک‌ها بنده هستم اما به هر صورت حق کوچکی  در این میان دارم (که بانک مرکزی اروپا در فرانفورت است) و به آن افتخار می کنم.

یکی از ملودی های (ایده ها) دیگر پس از گذراندن این  پورسه در اروپا این بود که بانک مرکزی اروپا  120 بانک اروپایی را زیر نظر خود گرفت. با توجه به اینکه معمولا هر بانکی  در ایران زیر نظر بانک مرکزی قرار دارد ؛ بانک مرکزی اروپا نیز 120 بانک مهم اروپا را مستقیما زیر نظر گرفت.

او با بیان اینکه این وضعیت(قرار گرفتن باک ها زیر نظر بانک مرکزی اروپا) را می توان با کلاس درس مقایسه کرد گفت: می توان مقایسه کرد با کلاس درسی که همیشه از کلاس اول تا کلاس 11  یک معلم تدریس می کرد اما زمان کنکور معلم دیگری می‌آید که ممکن است  فکرها و ایده های متفاوت داشته باشد. برای همین پیشنهاد کردم از آن 120 بانک که مرکز آنها در فرانفورت است بانک‌های دیگر اروپا را به فرانفورت دعوت کنند و با همدیگر جلسه ای برگزار شود.

مالکی ادامه داد: 5 بانک وجود دارند که در گروه این 120 بانک قرار دارند و مرکز آنها در فرانفورت است. من توانستم رئسای این بانک‌ها را راضی کنم که بانک‌های دیگر را به اروپا دعوت کنند. 

او از حضور بانک های اروپایی در ایران و ایجاد رابطه با آنها ابراز خرسندی می کند و می‌گوید: این افتخار را داشتم موجبات این ارتباطات را فراهم کنم و در سفر قبلی آقای سیف به اروپا این امکان به وجود آمد که رئیس بانک مرکزی ایران مستقیما با بانک های اروپایی صحبت کند. مالکی افزود: در گذشته ایجاد چنین رابطه ای  مشکل بود اما اکنون بسیار آسان شده است.

او با بیان اینکه  در این 30 سال گذشته هر سه سال باید خود را برای فعالیت های اقتصادی کاندید می کردیم و تا به حال کسی با من رقیب نشده است. خیلی از مدیر عامل های قدیمی رفتند و مدیرهای جدید آمدند اما بنده همچنان در این عرصه حضور فعال دارم.  توانستم با ارتباطات زیادی که برقرار کردم  فعالیت خود را به خوبی ادامه دهم.

او با اشاره به اینکه در ارتباطات بانکی بین کشورها کارهای جالبی صورت گرفت، می گوید: نمونه دیگر این فعالیت ها کنفرانس بین‌المللی بود که 12شهر مختلف  در 4 قاره مختلف در آن دعوت شده بودند و حضور داشتند. این کنفرانس از طریق ماهواره شهرها را بهم وصل می کرد و به این صورت این کنفرانس جهانی به خوبی برگزار شد.

او در خصوص گروه مالکی می‌گوید: زمانی که شروع به فعالیت کردم جوان بودم و شرکت های مختلفی داشتم که هر کدام اسمی داشت و همه زیر یک برند قرار می‌گرفت (به اسم مالکی گروپ) تقریبا سه سال گذشته یکی از شرکتهایم را به یک مدیا گروپ فروختم. در حال حاضر برند مالکی گروپ برای شخص خودم نیست. 5 تا 6 گروه دیگر دارم که همگی با اسم مالکی گروپ  معروف هستند.

او با اشاره به اینکه فکر نمی کنم اصولا بشود مالکی را خرید، گفت:  مهم ایده ها هستند که به ذهن ما می رسد. امروز دیگر  برخی موضوعات جالب به نظر نمی رسند. آدم باید متناسب با زمان  ایده های جدیدی به وجود آورد.

یکی از ایده های جدید همین کنفرانس است که قرار است سالانه در ایران ادامه داشته باشد. او اذعان داشت: بدون ریسک نمی شود پیشرفت کرد. اطرافیانم شاید بگویند ریسک زیاد  اشتباه است اما من پذیرفتم و با این روش پیشرفت کردم. در حال حاضر نیز امیدوارم که خیلی زود  کنفرانس بعدی را در تهران برگزار کنیم.

احتیاج به هتل های زیادی در ایران داریم

او در پاسخ به این پرسش که فکر می ‌کنید چه ظرفیتهایی در ایران وجود دارد که احتیاج به سرمایه گذاری بیشتری دارد، گفت: ما در تمام  قسمت ها احتیاج به سرمایه‌گذاری داریم . ایرانیان ایده های جالبی در ذهن دارند که در دوران تحریم مشکلات خود را حل کنند و عاقبت نیز پیروز شدند.  بنده معتقدم ما در ایران امکانات بسیار زیادی داریم (در افریقا مثلا بانک ها کم بودند آفریقایی ها مشکل خود را با موبایل بنکینگ حل کردند) لازم نیست قدم های گذشته  را برداریم بلکه باید با ایده های جدید قدم های مثبت برداریم و خیلی زود می توانیم با کشور‌های دیگر رقابت کنیم.

مالکی می گوید: به نظر بنده جالب ترین کشور دنیا برای سرمایه گذاری ایران است. شاید برای کشورهای دیگر هماهنگ کردن این کنفرانس بین المللی مشکل بود اما برای ایران به خوبی صورت گرفت.

او در خصوص اتفاقات خوبی که این کنفرانس رقم زد، می گوید: یکی از مشکلات  کنفرانس های بین المللی فاینانس آنهاست. توانستیم مشکلات فاینانس را به خوبی حل کنیم و یکی از کمک های  بزرگ میزبانی بانک مرکزی بود که به نحو احسن این کنفرانس را برنامه‌ریزی کرد. این تبلیغ فوق العاده خوبی برای ایران است. بودجه این کنفرانس و حمایت بانک مرکزی بسیار مهم  بود.

او در خصوص سرمایه گذاری شرکت های اروپایی برای ساخت هتل در ایران، گفت: ما در ایران احتیاج به هتل های زیادی داریم. قبل از اینکه به ایران صحبت هایی صورت گرفت برای اینکه گروهی از سرمایه گذاران در بخش ساخت هتل‌های بین‌المللی در سراسر دنیا  را با سرمایه گذاران ایرانی ارتباط دهیم و وصل کنیم تا اتفاقات خوبی را در این زمینه شاهد باشیم (یک تیم 50 نفری ؛مثلا 25 ایرانی و 25 اروپایی) این جزو برنامه هایمان است و صحبت های اولیه را آغاز کردیم و دو سه ماه لازم است که برای آن وقت بگذاریم. 100 تا 150 کنفرانس خواهیم گذاشت.

مالکی معتقد است اخبار کنفرانس های بین المللی باید به سراسر دنیا مخابره شود و رسانه ها کمک بزرگی برای رساندن صدای ما به دنیا هستند.

او در ادامه گفت:  این دو روز برای ما بسیار مهم بود که اولا بتوانم به گروه 100 نفری که همراهم بود نشان دهم که در ایران چه خبر است. یکی از کارمندانم که تا یک هفته قبل  موفق به راضی کردن  این شخص برای حضور در کنفرانس ایران نشدم ( تا به او بگویم سفر به ایران بسیار جالب و مثبت  خواهد بود) او با من به ایران آمد و از من قول گرفت  که تمامی کنفرانس های آینده را که در ایران برگزار  خواهد شد را با من حضور داشته باشد.

او می گوید: اروپاییان و سرمایه گذاران باید خودشان بیایند و با چشم خود از نزدیک وضعیت ایران ببینند. این بسیار مهم است. این روابط برای ما هر سال نسبت به سال دیگر راحت تر خواهد بود. قانون جدیدی در خصوص گرفتن ویزا و رف و آمد به ایران آمده؛ اینکه افرادی که می خواهند به ایران بیایند باید ویزای آمریکا را دریافت کنند و به نظر من جای هیچ نگرانی نیست و مطمئنم تمام کسانی که بخواهند به ایران بیایند به راحتی ویزای آمریکا را خواهند گرفت و برای همین این ترس را باید از آنها گرفت از همه مهم تر اینکه خودشان از نزدیک بیایند و ایران را از نزدیک ببینند. این موجب می شود که این روابط ادامه پیدا کند.

مالکی افزود: بانک های مهم آلمان بانک های خصوصی هستند آنها خیلی راحت می توانند تصمیم بگیرند و در ایران کار کنند. مشکلی که وجود دارد این است که خیلی از قانون و قواعد هنوز فیکس نشده است. شخصا مطمئن هستم آقای گابریل وزیر اقتصاد آلمان با گروه 200 نفری در ماه می به ایران خواهند آمد و  گروه بزرگ آلمانی به همراه او خواهند آمد. این فعال اقتصادی موفق، در پایان گفت: روابط بهبود خواهد یافت و افق تازه ای در انتظار ایران است.