صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۷۸۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۰۸ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
انتخاب گزارش می دهد؛
اگر ظرفيت چادري را از كل ظرفيت سيلوي كشور كم كنيم، تنها دو ميليون و 300 هزار تن گندم مي تواند در سيلوهاي استاندارد ذخيره شود، بنابراين احتمال از بين رفتن و آسيب ديدگي 8 ميليون و 200 هزار تن گندم وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر ظرفيت چادري را از كل ظرفيت سيلوي كشور كم كنيم، تنها دو ميليون و 300 هزار تن گندم مي تواند در سيلوهاي استاندارد ذخيره شود، بنابراين احتمال از بين رفتن و آسيب ديدگي 8 ميليون و 200 هزار تن گندم وجود دارد.

به گزارش خبرنگار انتخاب اقتصادی، ظرفيت ذخيره‌سازي گندم در كشور كه شامل سيلوها و انبارها است، در حدود 17.2 ميليون تن است. با توجه به ميزان نياز سالانه كشور به گندم يعني حدود 11 ميليون تن، ظرفيت ايجاد شده بيشتر از نياز سالانه است.

با اين حال حدود 14.9 درصد از اين ظرفيت تقريبا به طور چادري و روباز است كه بخشي از آن يا حدود دو ميليون تن از آن به تاكيد دفتر تحقيقات وزارت اقتصاد متعلق به بخش دولتي است.

اگر ظرفيت چادري را از كل ظرفيت سيلوي كشور كم كنيم، تنها دو ميليون و 300 هزار تن گندم مي تواند در سيلوهاي استاندارد ذخيره شود، بنابراين احتمال از بين رفتن و آسيب ديدگي 8 ميليون و 200 هزار تن گندم وجود دارد.

در توليد ناني كه در سفره خانوارها قرار مي‌گيرد، مولفه‌هاي مختلفي شامل توليد و واردات گندم، انبارها و سيلوها، كارخانجات آردسازي و در نهايت واحدهاي نانوايي دخيل هستند كه حلقه‌هاي يك زنجيره را تشكيل مي‌دهند.

چنانچه عملكرد هر يك از اين حلقه ها با نقصان مواجه شود، نمي‌توان انتظار داشت كه نان مصرفي خانوارها كه قوت غالب خانوارهاي ايراني به ويژه دهك‌هاي پايين درآمدي را تشكيل مي‌دهد؛ به سهولت تامين شود.

با توجه به اينكه دولت جهت حمايت از خانوارها بويژه اقشار آسيب‌پذير جامعه اقدام به خريد تضميني گندم، خريد خارجي آن و در نهايت پرداخت يارانه نقدي نان و پرداخت يارانه بابت مابه‌التفاوت قيمت خريد تضميني گندم و قيمت فروش آن مي‌كند كه نقش آن در زنجيره توليد نان بسيار پررنگ است.

ظرفيت ذخيره‌سازي گندم در كشور كه شامل سيلوها و انبارها است، در حدود 17.2 ميليون تن است. با توجه به ميزان نياز سالانه كشور به گندم يعني حدود 11 ميليون تن، ظرفيت ايجاد شده بيشتر از نياز سالانه است. با اين حال حدود 14.9 درصد از اين ظرفيت تقريبا به طور چادري و روباز است كه بخشي از آن حدود دو ميليون تن متعلق به بخش دولتي است.

ظرفيت اسمي كارخانجات آردسازي موجود در كشور در حدود 21.9 ميليون تن و ظرفيت عملي آن در حدود 11.8 ميليون تن است. از اين جهت ظرفيت مناسبي جهت توليد و صادرات آرد در كشور وجود دارد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۲
توكل بر خدا