صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۶۲۰۱
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
داریوش ارجمند بازیگر نقش‌هایی همچون مالک اشتر و حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در ساخته‌های داوود میرباقری، انتقادات تندی نسبت به سریال «مختارنامه» وارد کرد.

به گزارش ایسنا، کانال تلگرامی روزنامه ایران در ادامه آورده است: از نظر داریوش ارجمند، رفتار «مختار» رفتار شیعه نیست و زمان 12 ساله و بودجه 66 میلیاردی این سریال به صرفه نبوده است. ارجمند همچنین نحوه کشته‌شدن مختار در این سریال را دروغ خواند.

سریال «مختارنامه»، آخرین همکاری داوود میرباقری با صداوسیماست و پس از آن ساخته‌های این کارگردان، مثل «شاهگوش» و «دندون طلا» به شبکه نمایش خانگی آمده‌اند. البته آخرین همکاری داریوش ارجمند بازیگر محبوب میرباقری پیش از دهه هشتاد، به سال 1379 و «مسافر ری» بازمی‌گردد و پس از آن و ساخت «معصومیت از دست رفته» در سال 1382، ارجمند دیگر در کارهای این کارگردان حضور نداشته است.

ارجمند در بخشی از صحبت‌های تازه‌اش در دیدار با آیت‌الله نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفته است علاقه‌ای به بازی در سریال «مختارنامه» نداشته: «اصلاً دوست نداشتم در سریال مختارنامه بازی کنم، با دلیل و منطق به شما می‌گویم که سریال مختارنامه ایراد بسیار زیادی داشت و ساخت چنین سریالی به صرفه نبود.»

البته نظر او، درباره نقش‌های دیگرش در ساخته‌های میرباقری کاملا متفاوت است و معتقد است برای نقش مالک اشتر مبعوث شده: «من برای بازی نقش مالک اشتر یکبار استخاره گرفتم که خوب در نیامد و منجر به انصرافم شد اما پس از گذشت چندماه در یک جلسه مجاب شدم بار دیگر استخاره کنم که این بار خوب در آمد و در نهایت این نقش را بازی کردم.»

او با اشاره به بازی در نقش‌های تاریخی چون مالک اشتر و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، از علاقه به بازی در نقش حضرت ابوالفضل (ع) نیز صحبت کرده که البته سنش دیگری اجازه بازی در این نقش را نمی‌دهد، با این حال معتقد است هر فردی نمی‌تواند نقش او را بازی کند.

بخش مهم‌ صحبت‌های داریوش ارجمند که از نقش حشمت فردوس دفاع کرده و آن را مردی شریف دانسته است، به انتقاد به شخصیت مختار و ساخت سریالی درباره او بر می‌گردد: «من رفتار مختار را رفتار شیعه نمی‌دانم زیرا او که خود را مدعی رهروی از امام علی (ع) می‌دانست، نباید قاتلان امام حسین (ع) و یارانش را به آن شکل مجازات می‌کرد، زیرا شما می‌دانید که رفتار امام علی (ع) با ضاربش چقدر منصفانه بود.»

به عقیده بازیگر نقش مالک اشتر، مختار باید مسببان واقعه عاشورا را محاکمه می‌کرد تا عاملان اصلی مشخص شوند اما بدون آن‌که با امام زمان خود مشورت کند، تصمیم به مجازات و اعدام قاتلان امام حسین و یارانش گرفت.

ارجمند انتقادات خود را با لحن‌ تندتری نیز ادامه‌ داده است: «این مختار برای نظام و کشور ما به این اندازه ارزشمند نبود که برای ساخت سریالش 12 سال وقت گذاشته و 66 میلیارد تومان هزینه صرف شود و در آخر سریال نیز به دروغ نحوه کشته شدن مختار را گونه دیگر نشان دادند.»

او با اشاره به این‌که در تاریخ اسلام شخصیت‌های والامقامی نظیر «ابوذر» زندگی می‌کردند، گفت: «من نخستین فردی بودم که در سال 49 تئاتر ابوذر را روی صحنه بردم، اما متاسفانه سریال این شخصیت ساخته نشده است. به قول بزرگان ما باید یک‌بار دیگر منابع فرهنگی خود را بازنگری کنیم تا مورد استعمار و سوء استفاده قرار نگیرد.»

از نظر او، وقایع تاریخی در گذر زمان خود را اثبات می‌کنند و اگر در واقعه عاشورا خللی ایجاد شده بود کسی آن را باور نمی‌کرد اما در واقعه مختار، چه کسی آن را باور می‌کند؟

در پایان این جلسه نیز، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی از داریوش ارجمند درخواست کرد با ارائه طرحی، ارزش‌های دینی مغفول در جامعه را احیا کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۶۹
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
به نظر من مختارنامه زيباترين ساخته ميرباقرى بود
ناشناس
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
اتفاقا ما معتقديم مجازات عاملان شهادت امام حسين و يارانش توسط مختار بسيار شديدتر بوده كه ميرباقري يا نتوانست يا نخواست به نمايش بگذارد.
ناشناس
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
ظاهراً ایشان با شخص مختار مشکل دارند نه سریال.
صرف نظر از ایراد محتوایی ، انصافاً این مجموعه از حیث فنی و انتخاب نقش ها سریال فاخری است.
انصاری
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
با تمام اردات به جناب آقای داریوش ارجمند
باید عرض کنم بسیاری از مسائل مذهبی ما دارای نقل و قولهای متفاوت است . باید سخن جناب ارجمند را قبول کنیم یا سخن امام محمد باقر در خصوص مختار که فرمودند:
عبدالله بن شریک می گوید روز عید قربان نزد امام محمدباقر(ع) رفتم و در مجلس ایشان نشسته بودم که مردی از اهل کوفه وارد شد. مرد کوفی اصرار داشت بر دست امام(ع) بوسه زند و ابراز ارادت بسیار کرد. حضرت از او پرسیدند؛ تو کیستی؟مرد کوفی عرض کرد؛ من «ابومحمد، حکم بن مختار» هستم. امام (ع) او را در کنار خود نشانید و تکریم کرد. فرزند مختار گفت؛ ای پسر رسول خدا(ص) مردم درباره پدرم سخن ها گفته اند ولی به خدا سوگند آنچه شما در حق پدرم بفرمایید را حق می دانم. حضرت پرسیدند؛ مگر درباره پدرت چه گفته اند؟ و حکم بن مختار در پاسخ گفت؛ می گویند پدرم کذاب بوده است! امام محمدباقر(ع) فرمودند؛ سبحان الله ! آیا مختار نبود که به خونخواهی اهل بیت پیامبر خدا(ص) قیام کرد و کشندگان ما را کشت؟...

و اینگونه روایات معتبر از قول ائمه اطهار علیهم السلام در تائید قیام مختار و مدح آن جوانمرد ثقفی به فراوانی نقل شده است و از جمله، سخن حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مسیر کربلاست که فرمود: پروردگارا، آن جوان ثقفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به آنها بچشاند و از قاتلان ما، احدی را معاف نکند.
دکتر محمد حسین رجبی دوانی نیز در دفاع از مقام مختار سخنان زیادی فرموده اند.
داود
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
مختار آدم بزرگی بود و مایه افتخار شیعه است . آقای ارجمند شما هم افتخار سینمای ماهستید و جسارتاً از شما میخواهم مطالعات بیشتر و تفکر عمیق تری نسبت به شخصیت مختار و شرایط آن موقع داشته باشید .
ناشناس
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۴
بله. میرباقری داستان زندگی مختار رو به صورت تحریف شده ساخت متاسفانه. چون اصولا نمی شد همون طوری که بود بسازه. بهر حال خداوند مختار رو بیامرزه.