صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۳۷۶۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۶ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم انجام کارهای پژوهشی در دانشگاه‌ها برای تقویت بخش تولید گفت: دانشگاه‌ها نباید با پول نفت یا توسط دولت اداره شود.

به گزارش انتخاب، علی لاریجانی که به شهر قم سفر کرده، امروز (یکشنبه، 2 اسفندماه) در دیدار با منتخبین اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: اینکه در کلان، دانشگاه آزاد به سمت توجه بیشتر به تحصیلات تکمیلی حرکت می‌کند و کادر هیات علمی را گسترش می‌دهد کار درست و سنجیده‌ای است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی کالبد خوبی دارد، افزود: دانشگاه آزاد باید از نظر علمی قوی‌تر شود و تلاش‌های آقای میرزاده برای بهبود شرایط و توجه بیشتر به پژوهش قابل تقدیر است.

لاریجانی ادامه داد: دانشگاه‌ها خیلی نباید با پول نفت یا توسط دولت اداره شود، در بسیاری از کشورها دانشگاه ها با پول دولت و نفت اداره نمی‌شوند، مقداری از هزینه‌های دانشگاه به وسیله شهریه تامین می‌شود و حجم زیادی نیز از راه پژوهش به دست می‌آید که این پژوهش‌ها مربوط به بخش تولید است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور افزود: به دلیل درآمدهای نفتی در اداره دانشگاه‌ها از راهکار درآمدسازی از مقوله پژوهش پول به دست نیامد و حتی اگر بودجه‌ای برای پژوهش اختصاص داده شد نتیجه مطلوب نداده است.

لاریجانی افزود: صنعت کشور به دلیل انحصاری بودن نیز خیلی به موضوع مدرن شدن توجه نکرد و بخش R & D راه نیفتاد، بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنم دانشگاه‌ها را به نحوی تشویق کنید که به موضوع تولید بیشتر توجه کنند و مشکلات بخش تولید را حل کنند.

وی ادامه داد: بعد از به سرانجام رسیدن موضوع هسته‌ای شرایط جدیدی ایجاد خواهد شد، بنابراین اگر دانشگاه‌ها بتوانند از این شرایط به درستی استفاده کنند منابع کشور به صورت غیر صحیح استفاده نمی‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر دانشگاه از بخش تولید سفارش بگیرد می‌تواند به تقویت تولید کمک کند و در برنامه ششم توسعه از لحاظ قانونی از حرکت صنعت به سمت پژوهش دانشگاهی حمایت خواهد شد و دانشگاه آزاد می‌تواند در این زمینه به یک الگو تبدیل شود و نباید فراموش کرد مدل‌هایی مانند دفتر ارتباط صنعت با دانشگاه خیلی نتیجه نداد.

رئیس نهاد قانونگذاری افزود: با وجود اینکه ارائه مقالات علمی برای دریافت مدرک PHD از لازمه‌های خوب در این رابطه است اما می توان حل کردن مسائل تولید داخلی را نیز به عنوان یک مدل برای اخذ مدرک PHD لحاظ کرد.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در قم یک اولویت است و باید صنعت در استان قم گسترش یابد و با توجه به برداشته‌شدن ضابطه فاصله 120 کیلومتری از تهران برای سرمایه‌گذاری، در آینده سرمایه‌گذاران بیشتری در قم سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

لاریجانی ادامه داد: باید به توسعه صنایع غیر آبی در قم بیشتر توجه شود و همچنین به بخش توریسم زیارتی توجه ویژه تری شود و در این رابطه دانشگاه آزاد اسلامی باید آموزش‌های لازم را ارائه دهد و می‌توان آموزش‌هایی در خصوص موضوعاتی مانند هتلداری را تقویت کند.

وی گفت: با توجه به اینکه حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران در قم قرار دارد، باید حوزه خدمات گسترش یابد و این موضوع اشتغال زایی نیز ایجاد می‌کند.

لاریجانی با اشاره به جایگاه فرهنگی استان قم گفت: باید به کارهای پژوهشی که به فرهنگ اسلامی مربوط می‌شود بیشتر توجه شود.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز باید با توجه به کمبود منابع آبی به آبیاری‌های مدرن بیشتر توجه شود و همچنین صنایع جانبی در روستاها ایجاد شود و در این رابطه آموزش‌های لازم ارائه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تقویت ایجاد صنایع در بخش معدن گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم باید با توجه به اولویت‌ها و ظرفیت‌های منطقه نیروهای تحصیل کرده را آماده خدمت کند.

گفتنی است در ابتدای این مراسم میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با خیرمقدم و تشکر از حضور رئیس مجلس در دانشگاه آزاد اسلامی قم گزارشی از فعالیت‌های این دانشگاه به دکتر لاریجانی ارائه داد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۲
پس تكليف اموزش رايگان مطرح در قانون اساسي چه ميشود ؟
ناشناس
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۲
کلا قانون اساسی که گفته آموزش رایگان تعطیل!