صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۳۷۴۹
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۵ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شیخ الاسلام: احمدی‌نژاد، بشار اسد را دیکتاتور می‎دانستحسین شیخ الاسلام نامزد حاضر در فهرست صدای ملت، نشست خبری خود را در کافه خبر برگزار کرد و گفت که اعضای این فهرست، انسجام سیاسی و فکری صددرصدی با هم ندارند. 
 
به گزارش انتخاب، نقطه آغاز اين نشست خبري، با نکته سنجي مهمان همراه بود. او در واکنش به اينکه خبرنگاران او را «آقاي دکتر» خطاب مي کردند، گفت: من دکتر نيستم و متاسفانه در برخي تراکت هايي که پخش مي کنند مرا دکتر معرفي مي کنند که اشتباه است. 
 
وي افزود: من شخصا پولي براي هزينه شخصي تبليغاتي ندارم و اعتقادي هم ندارم که اينگونه تبليغ کنم. من حتي پولي براي تبليغات مشترک به ليست صداي ملت هم نداده ام. 
 
وي با اشاره به اينکه فهرست صداي ملت در انتخابات گذشته با حضور آقايان مطهري، غفوري فرد، کاتوزيان، من و عباسپور و ... که از فهرست اصولگرايان جا مانده بودند، تشکيل شد، ادامه داد: از آن فهرست فقط آقاي مطهري و آقاي محجوب وارد مجلس شدند. 
 
شيخ الاسلام با تاکيد بر اينکه در آن دوره از انتخابات نيز در هزينه هاي تبليغاتي شريک نبوده است، افزود: به نظرم اينگونه هزينه کردن ها موثر نيست. فرزندانم برايم پوستر در فضاي مجازي ساخته اند و در همانجا هم توزيع مي شود. 
 
وي با اشاره به اينکه علي مطهري را امسال دير تاييد صلاحيت کردند، گفت: من پس از اعلام تاييد صلاحيت ايشان، با او تماس گرفتم و گفتم بياييد ليست صداي ملت را فعال کنيم. او هم گفت که اين کار را آغاز کرده و بعد از انتخاب 20 نفر اوليه اين فهرست، مرا دعوت کردند. البته من در سياست گذاري ها هيچ نقشي نداشتم. 
 
او که مي گفت خوشچهره و سبحاني را از نزديک مي شناسد و از چهره هاي مورد تاييد او در ليست صداي ملت هستند، ادامه داد: برخي اعضاي اين فهرست را اصلا نمي شناسم. اما مي دانم که همه مسلمان هستند و مرکب از اصلاح طلبان و برخي اصولگرايان معتدلي هستند که از ليست ائتلاف اصولگرايان جا مانده اند. 
 
شيخ الاسلام در پاسخ به سوالي که به فرق اصولگرايان حاضر در دو ليست ائتلاف اصولگرايان و صداي ملت اشاره داشت، گفت: انتخابات يک توافق و تعهد دو طرفه بين کساني است که خودشان را نامزد مي کنند و کساني که مي خواهند راي دهند. شفافيت در اين زمينه خيلي مهم است. نبايد دچار غش در معامله شويم. نبايد براي کسب راي به مردم دروغ بگوييم و شعار واهي داد. اصولگرايان حاضر  در فهرست ائتلاف اصولگرايان که از نظر من فهرست معتبري است و من به همه توصيه مي کنم که آن را اساس راي خود قرار دهند و با نامزدهايي از ليست صداي ملت، راي خود را کامل کنند. 
 
او که مي گفت فهرست صداي ملت قرار نبود فهرست 30 نفره باشد اما به تدريج اعضاي آن افزوده شده اند، پاسخگويي درباره اينکه چرا برخي افراد در اين ليست هستند را به علي مطهري واگذار و تاکيد کرد که در تهيه اين فهرست هيچ نقشي نداشته است. 
 
اين نامزد انتخابات مجلس دهم که مي گفت ميثاق نامه ائتلاف اصولگرايان مبني بر انصراف از نامزدي در صورت عدم حضور در ليست ائتلاف را امضا نکرده است، ادامه داد: ما در ليست صداي ملت چنين ميثاق نامه اي نداريم و افراد بسيار متفاوتي از نظر فکري و سياسي هستيم که همه با هم حتي نمي توانيم يک فراکسيون مجزا در مجلس تشکيل دهيم. چرا که انسجام فکري لازم ميان ما در ليست صداي ملت وجود ندارد. 
 
او با تاکيد بر اينکه هر کسي هر تعهدي داده بايد به آن پايبند باشد، از امضاي ميثاق نامه اصولگرايان از سوي حسين مظفر خبر داد و گفت: او با اينکه از پايه گذاران فهرست صداي ملت در انتخابات گذشته بود، اما به دليل امضاي آن ميثاق نامه اين بار در فهرست صداي ملت گنجانده نشد. به گفته وي، ائتلاف اصولگرايان يک ساختار الزام آور براي اصولگرايان است اما فهرست صداي ملت، ساختار الزام آوري براي اصولگرايان نيست. 
 
شيخ الاسلام که از دانشجويان تسخير کننده لانه جاسوسي بود، در باره حمله به سفارت عربستان گفت: کشور ما متعهد به حفظ امنيت سفارتخانه هاست. مادامي که اين تعهد را پذيرفته ايم اين امر لازم الاجرا است. ما متعهد به اجراي قانون هستيم و بايد به تمامي مفاد آن پايبند باشيم. 
 
حمله به سفارت آمريکا، حکم حکومتي داشت 
 
او به بندی از قانون اساسی اشاره کرد و گفت نمایندگان وقتی سوگند یاد می کنند باید یادشان باشد به همه آن پایبند باشند . یعنی باید مدافع حقوق همه مظلومان دنیا باشند. این تاکید آیا می تواند به حمله به سفارت ها و اماکن دیپلماتیک ختم شود؟ او در این باره گفت:«ببینید غیر از ماجرای سفارت آمریکا که حکمی حکومتی داشت و من یکی از دانشجویان آن روز بودم، در باقی موارد اگر حمله ای انجام شود ، نوعی نقض پیمان از سوی ماست. مهم نیست که این تعهد در چه سالی داده شده ، مهم این است که همه ما این تعهد را قبول داریم و باید به آن پایبند باشيم. حمله به این اماکن دیپلماتیک گذشتن از قانون اساسی است و نباید انجام شود.» 
 
اعتدال مهمترين ويژگي اعضاي ليست صداي ملت است 
 
شیخ الاسلام که مدام تاکید داشت لیست صدای ملت تنها یک فهرست انتخاباتی است که هیچ تعهد الزامي برای پایبندی اعضاء به همراه نمي آورد، در پاسخ به این پرسش که در چنین شرایطی چرا علی مطهری که چهره راي آوري است، چنین لیستی را تشکیل داده است، گفت: «اتفاقا در روز اولی هم که آقای مطهری ما 20 نفر را برای فهرست اولیه به صدای ملت دعوت کرد ، به همین مسئله اشاره کردند و تاکید داشتند دغدغه خودشان رای نبوده و این لیست قرار نیست رایی به آرای ایشان اضافه کند. حتی گفتند ما جمع سیاسی هم فکر هم نیستیم . ولی یک لیست سیاسی هستیم. » 
 
خبرنگاري از او پرسيد: آيا این جمع نامتجانس که بدون هیچ تعهدی در کنار هم قرار گرفته اند، ممکن است دوباره نمایندگانی به مجلس بفرستند که ادبیات گفتاری شان، دفن کردن مسئولان نظام در سیمان باشد؟ 
 
او لحظه ای درنگ کرد و گفت:«راستش من تمام اعضای لیست 30 نفره صدای ملت را نمی شناسم ولی چند نفری مثل آقای خوش چهره و سبحانی را که می شناسم، مردانی معتدل هستند. درباره آن ماجرایی که می گویید هم باید توضیح بدهم وقتی این نوع حرف های تند و افراطی گفته می شود که افراد در حوزه های غیر تخصصی شان سخن بگویند. مثلا اگر خود من قرار باشد درباره اقتصاد حرف بزنم، قطعا حرف هایم درست نیست. چون اصلا آشنایی به این حوزه ندارم و مردمی هم که به من می خواهند رای بدهند اگر به خاطر توانایی های اقتصادی ام بخواهند رای بدهند، قطعا درست نیست. البته این نکته را هم بگویم که آقای مطهری در جلسه 20 نفره مان درباره یک موضوع تاکید داشتند، اینکه ایشان دنبال یک گروه از افراد اعتدالی در این لیست هستند. ویژگی اعتدال شاید مهمترین حلقه وصل کننده این افراد در لیست صدای ملت با همدیگر است.» 
 
شیخ الاسلام با بیان اینکه من خیلی شفاف می گویم که سیاست خارجی بلدم افزود:  به همین دلیل در اقتصاد سررشته ای ندارم. بر همین اساس هم هیچ قول اقتصادی به مردم نمی دهم. 
 
فاصله گیری اصولگرایان از لاریجانی و جامعه روحانیت لطمه جدی به اصولگرایی است 
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به قرابت نزدیک شما به علی لاریجانی حضور برخی نزدیکان ایشان در لیست اصلاح طلبان را چطور ارزیابی می کنید؟ اظهار داشت:باید روشن کنم که من کار اصلی ام با آقای لاریجانی در سیاست خارجی است. موضع ایشان در سیاست خارجی موضع روشنی است. تصمیم گیری های ایشان در رابطه با سیاست خارجی خودشان انجام می دهند. 
 
وی افزود: اما در رابطه با سیاست داخلی آقای لاریجانی باید بگویم بعضی از اصولگرایان با ایشان همراه نیستند و نمی پسندند. متاسفانه در رابطه با انتخابات این فاصله زیاد و زیادتر شده است. من تاسف می خورم. کاش اقایان مینشستند و با هم توافق می کردند. الان اصولگرایی لطمه جدی می خورد. به خصوص جدا کردن اصولگرایی از جامعه روحانیت صدمه بزرگ و جدی است. آن هم در شهری مثل قم. 
 
حضور جلالی در لیست اصلاح طلبان باعث تاسف است 
 
شیخ الاسلام در پاسخ به این سوال که چرا هیچ کس از طیف علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان نیست و چرا جلالی در لیست اصلاح طلبان قرار دارد اظهار داشت: رقابت های انتخاباتی ما را دچار این سردرگمی کرده و خطوط با هم خلط شده است در حالی که ما نیاز به شفافیت داریم تا مردم به خوبی همه را بشناسند اما این خلط مرزها از شفافیت کم کرده است. ائتلاف باید بر اساس اصولی باشد. و این جای تاسف است. 
 
وی در پاسخ به این سوال که ممکن است این جدایی بعد از ماجرای تصویب برجام در مجلس رخ داده باشد اظهار داشت: من سیاست داخلی را زیاد بلد نیستم. در مجلس موضوعاتی طرح می شد که بارزترین آن برجام بود. که باعث ایجاد مشکل شد. 
 
اختلاف نظر برجامی با لاریجانی 
 
وی افزود: در رابطه با برجام از ابتدا نظرم این بود که باید به مجلس برود. چون این یک توافق است و با اینکه نام این توافق عوض شود اما ماهیت آن عوض نمی شود. من مصاحبه ای کردم که در آنجا گفتم که برجام باید به مجلس برود. اقای لاریجانی آن را دید و برای من خصوصی یادداشت نوشت که چرا شما این حرف را می زنید. من هم برای ایشان توضیح دادم. اما ایشان گفت درک من از قانون اساسی این نیست که تو می گویی. من فکر می کنم دست اقا را باید باز بگذاریم تا ایشان تصمیم بگیرد. بعد هم گفت تو مشاور من هستی و این تلقی می شود که این حرف ها حرف من هم هست. 
 
مشاور سیاست خارجی رییس مجلس ادامه داد: این حر فها بود تا اینکه امریکا تصمیم گرفت برجام را به کنگره ببرد. وقتی این اتفاق افتاد دوباره با آقای لاریجانی صحبت کردم و گفتم حالا که این اتفاق افتاده بد است که ما برجام را به مجلس نبریم. گفتم حالا می توانم حرف هایم را بزنم؟ ایشان گفت این حرف ها را نگو چون دست مرا می بندی. من هم حرفی نزدم.  تا اینکه حضرت آقا همان حرفی را زد که من می خواستم بگویم. یعنی ایشان فرمودند برجام باید در مجلس بررسی شود. 
 
وی افزود: درباره برجام همانطور که در آمریکا بین تندروها و کندرو ها اختلاف بود در در بین ما هم بین تندرو ها و جناح مقابلش اختلاف نظر شد. اما ما در اینجا یک مقامی داشتیم که این دعوا را جمع کرد. حضرت آقا چون می دانند نفت تمام می شود و تنها جایگزین آن انرژی هسته ای است به خوبی ارزش آن را می دانند و برای حفظ آن سیاست ورزی درستی به کار بردند.  
 
احمدي‌نژاد، بشار اسد را ديکتاتور مي‎دانست 
 
او که مي گفت نظر وي همان چيزي بود که رهبر معظم انقلاب از مجلس در بررسي برجام خواست، در پاسخ به سوالي که به ترور عماد مغنيه اشاره داشت و اينکه آيا با شيطنت عربستان بوده است، گفت: بله آن اتفاق کار مشترک عربستان و اسرائيل و قطر و باقي کشورهاي عربي بود 
 
وي افزود: وقتي که من سفير ايران در سوريه بودم، ساختار اطلاعاتي ما فهميد که قطر و عربستان در سوريه کار مي کنند و افراد دولتي و ارتشي سوريه را مي خرند. اين از سوي بخش اطلاعاتي ما به بخش اطلاعاتي مرکز (تهران) منتقل شد ولي متاسفانه به آن بي توجهي شد. بر اساس آنچه که برادران اطلاعاتي ما به من گفتند، دولت وقت يعني دولت آقاي احمدي نژاد، معتقد بود که حکومت سوريه را ديکتاتور مي دانست و نه دموکراتيک که نياز به حمايت ما داشته باشد و به آن تذکر ما بي توجهي کرد.
منبع: ایسنا