صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۲۲۸۲
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۲ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت جمهوری اسلامی افغانستان هم‌زمان با 22 بهمن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان میهمان ویژه آئین گرامیداشت دهه مبارک فجر در تالار سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت: پیروزی انقلاب اسلامی و موفقیت هسته‌ای ایران را به رهبری، رئیس جمهوری و ملت ایران تبریک می‌گویم.

عبدالله گفت که ایران و افغانستان دارای تهدیدهای مشترک هستند و در عین حال، فرصت‌های مشترک خوبی پیش روی خود دارند و با سفر رئیس‌جمهوری افغانستان در ماه‌های قبل و سفر وی در یک ماه اخیر به تهران و بندر چابهار ایران، قدم‌های تازه‌ای برای گسترش روابط دوستانه برداشته شد.

عبدالله، روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان را ناشی از پیشینه فرهنگی و تاریخی دو ملت دانست و گفت که اساس این روابط دوستانه را قرن‌ها قبل، ملت های دو کشور بنا نهاده‌اند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران میزبان چند میلیون تن از مهاجران افغان بوده و همزمان در هر عرصه‌ای که دولت و ملت افغانستان تقاضای کمک داشته‌اند، همکاری کرده و در عمل دوستی و برادری خود را ثابت کرده است.

وی با خواندن این بیت شعر حافظ که «درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد – نهال دشمنی برکن که رنج بی شمار آرد»، تصریح کرد که درس دوستی، دیپلماسی، آینده نگری، آگاهی و عرفان در این یک بیت شاعر دری زبان و پارسی گو آمده و ما اکنون مصداق این بیت را در روابط دو کشور ایران و افغانستان، مشاهده می‌کنیم.

رئیس اجرایی جمهوری اسلامی افغانستان، از ایران به عنوان یک همسایه نیک که در تمامی دوران جهاد و مقاومت، بازسازی و پذیرش مهاجران، در کنار افغانستان بوده است، ابراز امتنان کرد و افزود که گرمی این روز در فصل سرد زمستان نیز نشانه گرمی روابط دو کشور دوست و همسایه است.

هم‌چنین در این مراسم محمدرضا بهرامی، سفیر کشورمان در کابل اظهار کرد که ایران اعتقاد به تداوم حمایت از دولت وحدت ملی دارد و برای حصول اهداف آن در راستای برقراری صلح و امنیت افغانستان، انتظار دارد جامعه بین‌الملل نیز این دولت را در مسیر تحقق اهداف آن کمک کند.

وی خاطرنشان کرد که ایران در عرصه روابط خارجی به دنبال هیچ‌گونه تنش با هیچ کشور جهان از جمله همسایگان نبوده و امنیت آنان را مانند امنیت کشور خود می‌داند و آن را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده و آماده گسترش همکاری‌های امنیتی در راستای تامین امنیت و ثبات هرچه بیشتر در منطقه است.

بهرامی گفت: دولت ایران برای روابط خود با کشور دوست و برادر افغانستان اهمیت ویژه ای قایل است و ایجاد صلح، ثبات و امنیت در افغانستان، همواره یکی از سیاست‌های راهبردی ایران بوده و از سویی دیگر عاملی برای ثبات کل منطقه خواهد بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل افزود: افغانستان دارای شش همسایه است که همه آنها نقشی تاثیرگذار در توسعه همکاری‌های منطقه‌ای برای استقرار امنیت و توسعه اقتصادی این کشور خواهند داشت.

وی گفت که با پایان پروسه انتقال سیاسی و تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان، جمهوری اسلامی ایران از آن حمایت کرده و دیدگاه ما در قبال دولت وحدت ملی، دیدگاه حمایت گرایانه بوده و همواره آرزو داریم این دولت به نهایت آمال خود در اداره کشور دست پیدا کند.

این دیپلمات کشورمان افزود: امروزه تهدید جدید در قالب افراط گرایی که به طور عمده منشا خارجی داشته به یکی از نگرانی های عمده در منطقه تبدیل شده و در صورت توسعه و گسترش بیم آن می‌رود که دامن آن تهدیدات از کشورهای منطقه عبور کرده و امنیت خارج از منطقه را نیز به تهدید مواجه کند.

وی تاکید کرد که از این رو نه تنها لازم است در مقابل این تهدیدات، هوشیاری لازم حفظ و تحرکات گروه‌های افراطی کنترل شود، بلکه برای مقابله با آن، همکاری دسته جمعی نیز در میان کشورهای منطقه شکل بگیرد.

بهرامی افزود: مبارزه با خشونت و تروریسم و افراط گرایی شامل گروه‌های افراطی و تروریستی از اولویت‌های دولت جمهوری اسلامی بوده و این دیدگاه پیشتر توسط رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح و به عنوان مصوبه آن مجمع نیز مورد تایید قرار گرفت.

وی گفت که مهمترین دستاورد در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال جاری موفقیت در مذاکرات هسته‌ای با کشورهای 1+5 و دستیابی به نتیجه قابل قبول برای هر دو طرف مذاکره بود.

سفیر ایران در کابل افزود: درواقع نتایج و دستاوردهای برجام، ظرفیت مذاکره و دیپلماسی را اثبات کرد و فرصت همکاری ایران در زمینه‌های فعالیت های صلح‌آمیز هسته‌ای از جمله در زمینه تولید اورانیوم غنی‌شده را قانونمند و شفاف ساخت و تهران در مرحله جدید برای توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله فن آوری‌های نوین و سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه‌های انرژی نفت و گاز آمادگی کامل خواهد داشت.

منبع: ایسنا