صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۱۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۴
گزارش لس آنجلس تایمز از هشدار ایران و سوریه به عربستان:
روز شنبه، مقامات سوریه و متحدان ایرانی آن ها به عربستان سعودی هشدار دادند از هرگونه طرحی مبنی بر اعزام نیرو برای حمایت از گروه های تروریستی که در در استان شمالی حلب با شکست مرگباری روبرو هستند ،دست بردارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
لس انجلس تایمز نوشت: روز شنبه، مقامات سوریه و متحدان ایرانی آن ها به عربستان سعودی هشدار دادند از هرگونه طرحی مبنی بر اعزام نیرو برای حمایت از گروه های تروریستی که در در استان شمالی حلب با شکست مرگباری روبرو هستند ،دست بردارند. 

به گزارش «انتخاب»، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه، در نشست خبری در دمشق، اعلام کرد هر نیروی خارجی که برضد دولت مداخله کند، زنده نخواهد ماند. 

معلم به خبرنگاران گفت: "آن هایی که برضد سوریه حمله به راه می اندازند، چه سعودی باشند یا تُرک یا هر ملیت دیگر، فرقی نمی کند، همه در تابوت به کشورشان باز گردانده خواهند شد."

وضعیت نیروهای تروریستی در شمال این کشور که به سرعت رو به نابودی هستند، موجب این گمانه زنی ها شده است که عربستان سعودی و ترکیه، متحد آن، ممکن است کمک به تروریست ها را افزایش دهند یا حتی به سوریه نیرو اعزام کنند. 

روز پنج شنبه، ریاض اعلام کرد در نظر دارد جهت کمک به نیروهای ائتلاف به سرکردگی آمریکا که اینک در جنگ با گروه تروریستی داعش است، نیروی زمینی به سوریه اعزام کند. دولت اوباما نیز از این پیشنهاد استقبال کرده است. 

اما سوریه و متحدان آن هرگونه اقدامی از این دست را به منزله حرکت خصمانه ای می نگرند که دولت سوریه را هدف قرار داده است و نه گروه منشعب شده از القاعده را که بخشی از خاک سوریه و عراق را تحت کنترل خود دارد. 

روسیه، که در خلال چندین ماه گذشته نیروی هوایی گسترده خود را برای کمک به سوریه فرستاده و بر آن است که مسیر جنگ در آن کشور را به نفع دمشق تغییر دهد، هفته پیش هشدار داد از قرار، ترکیه سرگرم تدارک برای «حمله مسلحانه» به سوریه است که البته اندکی بعد از آن، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه این گفته را رد کرد و آن را «مضحک» توصیف کرد. 

آنکارا، همچون ریاض، حامی و پشتیبان اصلی گروه های اسلامی شورشی است که به قصد سرنگون کردن دولت سکولار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، با وی می جنگند.

در حالی که وزیر خارجه سوریه نظر سعودی در زمینه مداخله در سوریه را «دست نیافتنی» نامید، افزود، «نادانی رژیم سعودی این باور را در من ایجاد می کند که هر چیزی امکان پذیر است."

مقامات سعودی تا کنون به سخنان ولید معلم هیچ گونه واکنشی نشان نداده اند. 

در تهران، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ریاض را به سُخره گرفت و گفت که پادشاهی سعودی برای جنگ در سوریه جرأت و جسارت ندارد.

سردار محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران گفت: "اگر عربستان سعودی به سوریه نیرو اعزام کند، این به معنای پایان حیات حکومت سعودی است."

تهران و ریاض رقبای جدی برای نفوذ در خاورمیانه هستند و در جنگ سوریه از طرف های مخالف هم حمایت می کنند. 

تهران عنوان می کند به سوریه «مشاور» فرستاده است و تأکید دارد که هیچ یگان زمینی به این کشور اعزام نکرده است.

وزیر خارجه سوریه گفت با توجه به این که مرزهای سوریه مدت های مدیدی مجرای انتقال جنگ افزار و سایر تدارکات برای شورشیان سوری بوده است، تا زمانی که مرزهای سوریه محل چنین آمد و شد شورشیان از مرزهای ترکیه و اردن باشد، هیچ گونه آتش بسی برقرار نخواهد شد. 

دولت اوباما که برای شورشیان ضد دولتی در سوریه کمک هایی را روانه کرده و از اسد خواسته است که از قدرت کناره گیری کند، به دنبال برقراری آتش بس است و از مسکو درخواست کرده که از حملات هوایی دست بردارد. روسیه عنوان می کند هدفش فقط تروریست های مرتبط با القاعده هستند، اما واشنگتن مدعی است که جنگنده های این کشور شورشیان «میانه رو» را نیز هدف قرار می دهند. 

جنگ چند جانبه سوریه به صف آرایی قدرت های بین المللی کشانده شده است اما بیشتر کشورهای خارجی، از جمله آمریکا و روسیه از اعزام نیروی زمینی به سوریه خودداری کرده و در عوض از طریق نیروهای دست نشانده یا تکیه بر بمباران ها در سوریه دخالت می کنند. این که آیا عربستان سعودی درباره تمایل خود برا ی اعزام نیرو به سوریه جدی بوده یا خیر، همچنان نا معلوم است. به گزارش دیده بانان حقوق بشر، اکنون ریاض در باتلاق جنگ پر هزینه یمن، کشور همسایه، فرو رفته است. 

پیشرفت های اخیر دولت سوریه در مقابل نیروهای شورشی در استان شمالی حلب، این چشم انداز را در برابر ما قرار داده است که دمشق که زمانی قطب اقتصادی بود، کنترل کامل شهر حلب را به دست می گیرد. چهار سال است که حلب به دو بخش موافق و مخالف دولت تقسیم شده است.

نیروهای طرفدار دولت از طریق روستاها وشهرهای خود در خارج حلب درتلاش هستند که مسیر تدارکات از مرزهای ترکیه را به روی شورشیان ببندند. 

به گفته تحلیل گران، اینک ممکن است شورشیان ضد دولتی در شمال سوریه با شکست کامل روبرو شوند که این نشان دهنده نقطه عطف مهمی در جنگ سوریه است. از قرار، حملات شدید هوایی روسیه، همراه با نیروهای مستشاری از ایران و نیز شبه نظامیان تحت حمایت ایران، به روند این جنگ در سوریه که وارد ششمین سال خود می شود، کمک کرده است. 

همچنان که پیشرفت نیروهای طرفدار دولت سوریه در حلب ادامه می یابد، واکنش ها در این شهر که مدت ها میان گروه های مخالف تقسیم شده، در یک سوی شهر با سوی دیگر آن با یکدیگر تفاوت دارند.