صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۹۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۰۸ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس جمهوری پس از امضای 14 سند همکاری میان مقام‌های ارشد تهران و رم، تاکید کرد که فصل تازه‌ای در روابط ایران و ایتالیا آغاز شده است و دو کشور مصمم هستند سطح همکاری‌های خود را در همه حوزه‌ها افزایش دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، دوشنبه شب در نشستی خبری با حضور نخست‌وزیر ایتالیا، گفت: حوزه‌های انرژی، فناوری‌های نوین، صنعت، معدن، کشاورزی و فرهنگی، از جمله حوزه‌های همکاری‌های مشترک دو کشور هستند و جمهوری اسلامی ایران برای ورود سرمایه و فناوری‌های جدید و در نهایت همکاری برای تولید و صدور محصولات مشترک آمادگی دارد.

رییس جمهوری، روابط ایران و ایتالیا را بسیار دیرینه خواند و تاکید کرد: ایتالیا در دوره‌ای، نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بود و مطمئن هستیم که در فصل جدید نیز همکاری‌های دو کشور گسترش بیشتری خواهد یافت.

دکتر روحانی با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بخش‌های مورد علاقه دو کشور، گفت: ایران با موقعیت ویژه و نقطه اتصال آسیای مرکزی، قفقاز و اقیانوس هند می تواند هاب صادرات مشترک دو کشور باشد.

رییس جمهوری همچنین به ضرورت حضور فعال‌تر بخش‌های خصوصی دو کشور اشاره و اظهار کرد: دولت‌های ایتالیا و ایران تمام تلاش خود را برای پشتیبانی و حمایت از فعالیت‌های بخش‌های خصوصی دو کشور به‌کار می‌گیرند.

دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع صلح و امنیت منطقه‌ای اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دستاورد این سفر فراتر از گرم شدن روابط دوجانبه است چرا که می‌تواند کمکی به تقویت صلح و ثبات جهانی به عنوان آرمان بزرگ دو کشور باشد، گفت: ما همکاری‌های خود را در راستای منافع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه و جهان بیش از پیش گسترش خواهیم داد.

دکتر روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در صف نخست مبارزه با تروریسم ایستاده است و ایران و ایتالیا همان طور که در دوره‌ای برای صلح و ثبات در افغانستان همکاری مشترکی داشتند اکنون نیز این همکاری‌ها را برای صلح و ثبات منطقه ادامه خواهند داد.

رییس جمهوری افزود: جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا می‌خواهند شاهد سوریه، عراق، افغانستان و لیبی امن باشند و این نیازمند همکاری فرهنگی، سیاسی و اطلاعاتی است و دو کشور آمادگی دارند به روند صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی کمک کنند.

دکتر روحانی در ادامه به موضوع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرد و گفت: توافق هسته‌ای نشان داد که دیپلماسی بهترین راه برای حل و فصل مسائل و صلح پایدار است و حال چرا برجام نتواند به عنوان الگویی برای حل و فصل مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه مشکلات خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود؟ ما باید از طریق سیاسی مسایل منطقه را حل و فصل کنیم.

رییس جمهوری همچنین از میهمان‌نوازی و استقبال گرم رییس‌جمهوری و نخست وزیر ایتالیا از هیات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.