صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۷۰۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۲۰ - ۲۰ دی ۱۳۹۴
پرواز روزهای یکشنبه ساری- بغداد قانونی است یا غیرقانونی؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برقراری پرواز روزهای یکشنبه ساری- بغداد که از آبان ماه سال جاری از سوی یک شرکت خصوصی درمازندران برقرارشد با مخالفت حج و زیارت این استان با این استدلال که شورای عالی امنیت ملی مجوز سفر به عتبات عالیات را به این سازمان داد، مواجه شده است.

به گزارش «انتخاب»،اگرچه این پرواز هم اکنون با وجود مخالفت حج و زیارت مازندران همچنان برقرار است، ولی تشدید اختلاف بر سر این پرواز بین فرودگاه بین المللی ساری و حج و زیارت که طبق اظهارمتولیان امر از قضا آنها نیز مجوز مراجع قانونی از جمله شورای عالی امنیت ملی را دارند، باعث شد تا این اختلاف به استانداری مازندران نیز کشیده شود.

مدیرکل حج و زیارت مازندران می گوید : طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی در زمان دولت گذشته، تمام مسائل پیرامون اعزام سفر زائران به عتبات عالیات به حج و زیارت واگذار شده و این تصمیم نیز به دلیل وضعیت امنیتی این کشور اتخاذ شده است.

سید حبیب الله ساداتی دلیل مخالفت سریع سازمان متبوعش با این پرواز را مسئول بودن حج و زیارت در قبال مسافران پروازقلمداد کرد و اظهارکرد : در شرایط فعلی این پرواز ساری - بغداد و یا نجف مورد تایید حج و زیارت نبوده و سازمان متبوعش هیچ مسئولیتی را در زمان بروز مشکل نخواهد پذیرفت و عواقب کار نیز بر عهده برقرار کنندگان این پرواز خواهد بود.

مدیر حج و زیارت مازندران گفت : در شرایط فعلی دو پرواز در روزهای شنبه و پنج شنبه از فرودگاه بین المللی ساری به مقصد نجف و بغداد برقرار است و با 700 ظرفیت خالی مواجه است.

به گفته وی این ظرفیت خالی در اعزام های زمینی حدود سه هزار نفر می رسد و با روند افزایشی تقاضا پروازها می تواند افزایش داشته باشد.

مدیر شرکت ماجراجویان پارس متولی پرواز ساری - بغداد ( نجف) گفت : شرکت متبوعش در قالب سفر توریستی برای این پرواز از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وسازمان هواپیمایی مجوز قانونی دریافت و از 24 آبان نیز این پرواز را با هزینه رفت وبرگشت شش میلیون و 700 هزار ریال برقرار کرد.

سید یاسر حسینی  مخالفت حج و زیارت مازندران را با این پرواز به دلیل مصوبه سال 78 سازمان ایرانگردی سابق می داند که با منحل شدن این سازمان این مصوبه نیز باطل شد و جایگاه قانونی ندارد.

وی اظهارکرد : شرکت متبوعش فعالیت تورگردانی نداشته و صرفا کار فروش بلیت هواپیمایی را انجام می دهد و پرواز نیز از طریق قرارداد با شرکت فلایت بغداد که به صورت چارتری است، انجام می شود.

مدیرکل فرودگاه های مازندران می گوید : برای برقراری هر پروازی حتی پروازهای داخلی بین استانی نیاز به دریافت مجوز قانونی مراجع قانونی است و برای پروازهای بین المللی نیز طبق قوانین یاتا و ایکائو انجام می شود.

موسی مشاء زمینی اظهارکرد : برای پرواز ساری - بغداد و یا نجف نیز مجوز در شورای عالی امنیت ملی و سازمان هواپیمایی دریافت شد و مشکلی قانونی برای این پرواز وجود ندارد.

وی بدون اشاره به دلایل مخالفت حج و زیارت مازندران با این پرواز گفت : این پرواز یکی از بهترین پروازهای خارجی از فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری است که با ناوگانی به مراتب جوانتر از ناوگان های دیگر در حال انجام است.

مدیرکل فرودگاه های مازندران افزود : این پرواز به صورت بلیت فروشی روزانه بیشتر در قالب پرواز تجاری و اقتصادی است و ما برای فرودگاه با زیرساخت های بین المللی نیاز داریم تا برای اقتصادی تر کردن این گذرگاه پروازهای بین المللی را افزایش دهیم.

مشاء زمینی بار دیگر بر انجام روند قانونی برای برقراری این پرواز تاکید کرد و گفت : هیچ پروازی از فرودگاه های کشور نمی تواند بدون دریافت مجوزهای قانونی انجام شود.

معاون عمرانی استاندار مازندران  گفت : برقراری پرواز ساری - بغداد از سوی یک شرکت خصوصی با مجوز شورای عالی امنیت ملی و سازمان هواپیمایی کشور است.

علی نبیان  اظهارکرد : روند قانونی برای برقراری این پرواز از سوی شرکت خصوصی چارتری این پرواز طی شد و مشکلی ندارد.

وی اضافه کرد : با بروز اختلاف بین حج وزیارت و فرودگاه های استان بر سر غیرقانونی و یا قانونی بودن این پرواز، بار دیگر از هر دو دستگاه درخواست شده تا از مجاری قانونی ذیربط استعلام کنند و استعلام جدید نیز ملاک عمل خواهد بود.

منبع: ایرنا