صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۶۵۷۹
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۰۸ - ۱۷ دی ۱۳۹۴
سفیر اسبق کشورمان در مراکش معتقد است در شرایط کنونی منطقه باید مراقب بود تا نظم موجود شکسته نشود چرا که همه کشورها با شکنندگی های مختلف مواجه خواهند شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر اسبق کشورمان در مراکش معتقد است در شرایط کنونی منطقه باید مراقب بود تا نظم موجود شکسته نشود چرا که همه کشورها با شکنندگی های مختلف مواجه خواهند شد.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین محمدمسجد جامعی در یادداشتی که در وبلاگش در خبرآنلاین منتشر کرده  با تاکید بر اینکه باید باید چاره ای اندیشید و به دور از احساسات و افراط و تفریط عمل کرد می گوید: جامعه و نظام سعودی به واقع پیچیده و ناشناخته است. حتی نزدیکان و متحدان منطقه ای و غربی او به درستی این کشور را نمی شناسند و خود نیز بدان معترف هستند. رابطه دوجانبه ما به سطحی بحرانی رسیده است. مسئله صرف قطع رابطه نیست، این حادثه در سال های اخیر با کشورهای مختلفی تجربه شده است، از مغرب گرفته تا سنگال و الجزایر. در آن موارد رابطه راکد می ماند، اما در اینجا مسئله توقف رابطه نیست، تخریب مداوم است. لذا باید چاره ای اندیشید و به دور از احساسات و افراط و تفریط. و چنانکه گفتیم فراموش نکرد که با جامعه ای پیچیده مواجه هستیم و این ایجاب می کند با احتیاط بیشتری عمل کنیم. ذیلاً به اجمال به برخی از نکات اشارت می رود.

سفیر اسبق کشورمان در واتیکان با بیان اینکه     دو حادثه به طور همزمان در عربستان امروز اتفاق افتاده است اولی را نوعی «انقلاب نرم» می داند که قدرت را از دستان سالخوردگان خاندان سلطنتی و وابستگان درون خاندانی و برون خاندانی آنها خارج کرده و در دست طبقه جدیدی که متحدان نیرومندی در خارج از خاندان، و به ویژه در بخش دینی و نظامی و امنیتی، دارند قرار داده است و دومی پس از آغار تحولات در جهان عرب و بحرانی شدن اوضاع در کشورهای بانفوذ عربی و خصوصاً مصر، عربستان به مرکز ثقل جهان عرب تبدیل شده است. چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ های دینی و تبلیغاتی و رسانه ای و مالی. هم اکنون اکثر شیخ نشین های دیگر خلیج فارس چه از سر اکراه و چه با اختیار، در پشت این کشور قرار دارند.

مسجد جامعی معتقد است تلقی عمومی در میان ما این است که مشکل نظام سعودی است، حال آنکه مسئله به جامعه عربستان مربوط می شود و نه صرف نظام حاکم. بخش مهمی از این جامعه به دلائل مختلف دینی و سیاسی و تلقی تاریخی با ما و منطق سیاسی و رفتاری ما مشکل دارد و این جریان در طی سالیان اخیر به اوج خود رسیده است.

سفیر اسبق کشورمان در مراکش در ادامه می نویسد: با توجه به نکات یاد شده به واقع نظام سعودی حتی در موقعیت افراطی کنونی اش که انتقاد متحدانش را هم برانگیخته است ـ عملاً با ما نزدیکتر است تا هر نظام دیگری که احیاناً پس از سقوط این نظام بر سر کار آید. آن جانشینان احتمالی مواضعی به مراتب سختتر و ایدئولوژیک تر در قبال ما و شیعیان کشورشان خواهند داشت.

این دیپلمات اسبق کشورمان با اشاره به حادثه تاریخی اشغال مسجدالحرام در سال 1400 توسط جهیمان العتیبی و گروهش می نویسد: در آن زمان بودند افرادی در ایران که از آنان به دلیل انقلابی بودن ستایش می کردند. حال آنکه بخشی از اعتراض آنان به رژیم حاکم این بود که اولا چرا شیعیان منطقه شرقیه را به آئین وهابی درنیاورده اند و ثانیاً چرا به شیعیان کشورهای دیگر که از نظر آنان مشرک و کافر هستند، اجازه می دهند به عربستان آیند و حج به جا آورند.

مسجد جامعی سپس تاکید می کند که آنان استمرار «اخوان وهابی» بودند که به دلیل اعمال و رفتار افراطی شان با عبدالعزیز، بزرگ خاندان سلطنتی، در دهه بیست قرن گذشته به جنگ برخاستند که البته قلع و قمع شدند، اما اندیشه آنان باقی ماند که امروزه همان تفکر در میان گروه های تکفیری دوباره زنده شده است.