صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۳۲۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۱ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۰
روایت خبرنگار روس از جاذبه های ایران؛
ناتاليا پوليانسكايا ـ خبرنگار خبرگزاري روس بيزنس كنسالتينگ ـ در مقاله‌اي به معرفي جاذبه‌هاي ايران، بويژه غداهاي ايراني پرداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: ناتاليا پوليانسكايا ـ خبرنگار خبرگزاري روس بيزنس كنسالتينگ ـ در مقاله‌اي به معرفي جاذبه‌هاي ايران، بويژه غداهاي ايراني پرداخته است.

او در ابتداي مقاله‌ي خود با شعري از لوگيان ياكوبوويچ ـ شاعر روس ـ مي‌نويسد: زنده‌باش ايران كه زيبايي روي تو چون تابش رنگين‌كمان آتشين است، زمين تو با گل‌ها فرش شده و آسمانت چون چشمان پري‌ها هميشه پاك است.

به نوشته‌ي خانم پوليانسكايا، اين روزها مردم بيشتر و بيشتر در اين‌باره فكر مي‌كنند كه لازم نيست فقط به اروپا سفر كرد، بلكه به سرزمين‌هاي ناشناخته هم مي‌توان رفت. براي مثال، مي‌توان به كشور جالبي مانند ايران رفت. آنجايي که تازه‌هاي بسيار، آثار باستاني منحصربه‌فرد و آشپزخانه‌ي شرقي بي‌نظيري دارد.

او ادامه مي‌دهد: آشپزخانه‌ي ايراني يكي از خوشمزه‌ترين آشپزخانه‌ها در جهان است. بيشتر غذاها با گوشت گوسفند، پرندگان، سبزيجات، لوبيا و برنج پخته مي‌شود. يك آشپز ايراني در پاسخ به پرسش همراه با تعجب ما درباره‌ي اين‌كه ماهي چه شد؟ پاسخ مي‌دهد كه ماهي به آشپزخانه‌ي سنتي ايران وارد نمي‌شود.

اما برنج در ايران موضوع خاصي است، ايراني‌ها بي‌نهايت و در حجم زياد برنج مي‌خورند. برنج ايراني‌ها دانه‌بلند و سفتي خاصي دارد و پلوي آن حتما بايد دانه‌دانه باشد. برنج با ظرف جداگانه سرو مي‌شود و معمولا بالاي آن اندكي برنج زرد رنگ پخته‌شده با زعفران يا ادويه‌ي كاري روي ميز گذاشته مي‌شود.

ايراني‌ها برنج را به شكلي كه ما مي‌دانيم نمي‌پزند. آن‌ها دو برابر بيشتر از ما به برنج آب اضافه مي‌كنند، برنج به‌جاي آب جوش در آب سرد ريخته مي‌شود، روغني مانند روغن آفتابگردان اندكي بعد از جوش آمدن آب به آن اضافه مي‌شود و وقتي برنج تقريبا پخته شد و آب كمي در ديگ ماند، روي آن سرپوش خاص يا حوله مي‌گذارند، آتش زير آن را به حداقل مي‌رسانند تا برنج پخته شود و كاملا دم بکشد.

اين خبرنگار روس بيان مي‌كند: پلو همراه با سبزي و گوشت پخته‌شده در سس گردو يعني چلو خورشت، پلو همراه با سبزي (سبزي‌پلو)، برنج ترش و شيرين با كشمش و بادام و پرتغال (شيرين‌پلو)، پلو با پياز، عدس و كشمش يا خرما (عدس‌پلو) زينت‌بخش سفرهاي ايراني است. البته فهرست پلوها در منو غذاها خيلي دراز و طولاني است.

محبوبيت سوپ در ايران كمتر است؛ ولي آشپزخانه‌ي ايراني سوپ هم دارد و اينجا آشپزان ايراني امور ابتکاري زيادي دارند. براي مثال، مي‌شود به ماست و خيار اشاره كرد كه از ماست، نعنا، خيار و كشمش تشكيل مي‌شود.

بين غذاهاي گوشتي مي‌شود به آبگوشت اشاره كرد كه با گوشت گوسفند، سبزيجات و لوبيا تهيه مي‌شود. نسخه‌هاي زيادي براي پختن آبگوشت وجود دارد؛ ولي نتيجه‌ي همه‌ي شيوه‌هاي پخت آن يک غذاي هميشه خوشمزه و سيركننده است.

او مي‌نويسد: علاوه بر اين همه‌ي غذاي خوشمزه، نمي‌توان از فسنجان گذشت. فسنجان با قطعات گوشت گوسفند يا پرنده و حتا ماهي در سس خيلي غليظ گردو و انار پخته مي‌شود. همچنين ايراني‌ها خيلي كباب مي‌خورند. كباب شكل‌هاي خيلي زيادي در ايران دارد. كباب در منوي غذاي رستوران‌ها، صفحه و حتا صفحات خاص خود را دارد. البته كباب فقط به ايران محدود نمي‌شود، ولي کباب ايراني چيز ديگري است، اگر شما گوشت دوست داريد، حتما كباب ايراني را امتحان كنيد، پشيمان نمي‌شويد.

ضمنا انواع نان هم در ايران خيلي زياد است و در برخي رستوران‌ها، نان به‌طور جدا سرو مي‌شود. نان تافتون، لواش، نان روغني و نان با سبزي و ... ايراني‌ها اصلا هوادار نان هستند و فقط نان تازه مي‌خورند. در هر خيابان، يك يا چند نانوايي كوچك هست كه معمولا ويترين‌هاي شيشه‌يي دارد تا افرادي كه براي خريدن نان صف كشيده‌اند، ببينند نانواها چطور كار مي‌كنند؛ اما در برابر اين نانوايي‌ها هميشه مردم صف مي‌كشند، زيرا تعداد افراد مشتاق نان داغ در ايران خيلي زياد است.

در ايران مانند بسياري از كشورهاي شرقي، دلمه نيز پخته مي‌شود. ايراني‌ها همراه با خوراك خود دوغ مي‌نوشند كه اغلب طعم نعنا دارد. ايراني‌ها اغلب چاي شيرين مي‌نوشند، ضمنا انواع شيريني هم در ايران خيلي زياد است. براي مثال، فقط شكر همراه با زعفران (نبات) جاي تعريف دارد. همين نبات شيرين براي زماني که دل درد داريد، توصيه مي‌شود.

اين خبرنگار خطاب به مسافران روسيه که به ايران سفر مي‌کنند و سري هم به شيراز مي‌زنند، مي‌گويد: اگر كسي به شيراز سفر كرد، حتما بايد بستني منحصربه‌فرد آن به نام «فالوده بستني» را امتحان كند. آن را مي‌شود در ديگر شهرها هم خورد، ولي شيراز وطن اين پديده‌ي عجيب خوشمزه است. اول دانه‌هاي آسياب‌شده‌ي گندم به آب ريخته مي‌شود، از ماده‌ي خميرمانند حاصل‌شده نخ‌هايي مانند ماكاروني به‌دست مي‌آيد، بعد به آن يخ خردشده، گلاب و آب ليمو و گاهي هم پسته‌ي خردشده افزوده مي‌شود. ضمنا پسته‌ي ايراني بهترين پسته‌ي جهان محسوب مي‌شود.

نوشابه‌هاي غيرالكلي با طعم ميوه‌هاي مختلف در ايران خيلي محبوب هستند. در ايران انواع عجيب آب ميوه هم خيلي زياده است. بين آن‌ها مي‌شود از آب انار، آب آلو و آب زرشك ياد كرد؛ ولي آب زرشك خيلي ترش است و آدم فكر مي‌كند، معده‌اش را ذوب مي‌كند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
na baba
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۷
na baab eshtebah mikoni aslan be ghazaye arabi namirese
bavar kon
rose
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۷
?in matn english ham dare
agar momkene befarmaid
guity
|
۰۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۷
ghazaye irani yeki az khochmazeh tarin ghazahaye donyast.... khoreche bademjoun, fesenjoun, gheymeh , ache rechteh, va anvae achha.... besyar motenavveh ast... anvae dolmeh ke khochmazeh tarine donye male Iran ast, Tork ha, Younaniha ham dolmeh darand vali be hitch vajh ba dolmeye irani ghabele moghayeseh nist...
tchelo kabab, joujeh kabab, loubia polo , baghali polo.... va anvae ghazahaye mahalli.... vaghean ham kheyli motenavve va ham besyar khochmazast....