صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۳۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۸ - ۲۶ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مخرب عربستان سعودی در مسائل منطقه گفت: متاسفانه این کشور در مساله نفت روشی اتخاذ کرده که هم به خود و هم به همه کشورهای اسلامی که صاحب این انرژی هستند، لطمه زده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، علی لاریجانی روز پنجشنبه در همایش تجلیل از معلمان پژوهنده برتر برنامه هجدهم آموزش و پرورش قم، با اشاره به اینکه امسال کشور از نظر بودجه‌ای در تنگنا بود، افزود: کشور سعودی نقش مخربی در قیمت نفت داشت و روشی را اتخاذ کرده که هم به خودشان و هم به دیگر کشورهای اسلامی دارای این انرژی لطمه زد و این باعث شد که کشور ما در مسائل بودجه‌ای در تنگنا قرار بگیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم با گشایش در مسئله هسته‌ای مشکلات بودجه‌ای و مالی حل شده و زمینه برای بالندگی بیشتر آموزش و پرورش فراهم شود، گفت: یکی از دغدغه‌های مجلس وضعیت آموزش و پرورش و پرداخت این معوقات است، اما چون عائله‌مندی زیاد است بودجه کفاف نمی‌دهد و باید روش‌هایی برای تغییر در بودجه آموزش و پرورش ایجاد شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه در اسناد بالادستی آموزش و پرورش و بودجه‌های کشوری به موضوع پژوهش تأکید شده است، افزود: باید روش‌های کار در زمینه ارتباط پژوهش و فناوری دقیق‌تر مشخص شود و اولویت‌ها نیز روشن‌تر تعریف شود.

وی گفت: در دوره تحول در کل جهان قرار داریم و ورود ماشین و صنعت روی شهر نشینی سبک زندگی و... تأثیر زیادی گذاشته است و گسترش ارتباطات و فضای سایبری شرایط جدیدی برای همه فراهم کرده است.

نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: امروزه که همه جهان به سمت استفاده فراوان‌تر از فضای سایبری می‌روند، اگر کند‌تر حرکت کنیم دچار عقب افتادگی‌هایی خواهیم شد.

وی با اشاره به تحولات رخ داده در ایران و کل جهان در دهه های اخیر، گفت: امروز گسترش ارتباطات و تکنولوژی ارتباطی و فضای سایبری شرایط جدید برای همه ایجاد کرده و تکنولوژی، آموزش و پرورش، فرهنگ، ارتباطات اجتماعی، رفتار سیاسی و امنیتی متاثر از فضای سایبری شده است.

وی اضافه کرد: اگر با سرعت کند به سمت تکنولوژی های روز دنیا حرکت کنیم، ممکن است مسائلی به ما تحمیل شود و یا عقب افتادگی هایی پیدا کنیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که در این زمینه بین کشورهای توسعه یافته و کمتر توسعه یافته انجام شده، این خطر را برخی از متخصصان یادآور شده‌اند که اگر در زمینه استفاده از تکنولوژی ارتباطات، کشورها را طبقه بندی کنیم و یا بالاجبار نگذاریم کشورها به این سمت بروند و یا کشورها رغبت نکنند و یا مدیران درک درستی از این شرایط نداشته باشند، به شرایطی می رسیم که انسان ها طبقه بندی می شوند.

وی افزود: در این شرایط انسان‌ها از زندگی جدید بی‌بهره می‌مانند، ارتباط با جهان بیرون عقب افتاده‌تر و شکاف‌ها عمیق‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه بدون تردید دنیای جدید با سرعت زیاد به سمت استفاده از این تکنولوژی در تجارت می‌رود، گفت: اگر در حوزه تجارت از این فناوری به موقع استفاده نکنیم، تجار از این ظرفیت عقب می‌افتند، درآمد کمتر پیدا می‌کنند و به موقع نمی‌توانند به بازار ورود پیدا کنند.

لاریجانی افزود: در مقابل، تکنولوژی‌هایی که بخواهند از فناوری سایبری و اطلاعات استفاده کنند، هزینه‌ها کاهش پیدا می کند و سود بیشتر می برند، فضای راحت‌تر و سامان یافته‌تری برای صنعت تعریف می‌شود.

وی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های روز ناآگاهانه امکان‌پذیر نیست و باید شرایط آن را در همه ابعاد بسنجیم، گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم این است که هنگام ورود تکنولوژی‌های جدید مختصات بومی را به دقت مطالعه نمی‌کنند و همیشه عدم انطباق داریم و گاهی شاهد پس زدن‌ها هستیم.

نماینده قم در مجلس تاکید کرد: باید بررسی شود که چگونه تکنولوژی ارتباطات می‌تواند وارد آموزش و پرورش شود و چگونه با شرایط محیطی ما قابل انطباق باشد که ضایعات کمتری داشته باشد و بهره‌وری‌ها بیشتر شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آموزش و پرورش باید از حجم زیاد انتقال اطلاعات دور شود و قوه خلاقیت و ذهنیت و فکر کردن را به دانش آموز یاد دهیم تا مسیر حل مسئله را پیدا کنند و خودشان فکر کنند.

لاریجانی عنوان کرد: ظرفیت‌های بومی و فهم شرایط بومی مهم است و باید طبق شرایط خاص فرهنگی و اجتماعی برای پژوهش و بالا بردن کیفیت آموزش و پرورش برنامه‌ریزی داشته باشیم.