صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۱۳۱۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۷ - ۱۶ آذر ۱۳۹۴
شاخه نظامی حزب کارگران کردستان ترکیه نیز تهدید کرده که نیروهای ترکیه‌ای را هدف قرار خواهد داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ترکیه به دولت عراق تاکید کرده است که در ازای موافقت بغداد با کشیدن خط لوله گاز قطر به ترکیه از طریق خاک عراق نیروی نظامی خود را از اطراف استان نینوا خارج می‌کند.

روزنامه الاخبار لبنان اعلام کرد: ترکیه با پیغام‌های متعددی از طریق میانجیگران خود به دولت عراق اعلام کرده است که در صورت موافقت بغداد با کشیدن خط لوله گاز قطر به ترکیه از طریق خاک عراق نیروهای خود را از نینوا خارج خواهد کرد.

طی 48 ساعت گذشته پس از ورود نیروهای ترکیه‌ای به موصل تماس‌های زیادی در حد "مذاکرات" میان بغداد و آنکارا با میانجیگری طرف‌های عراقی نزدیک به ترکیه برقرار شد. این تماس‌ها درباره کشیدن خط لوله گاز قطر از طریق خاک عراق به ترکیه بود.

این در حالی است که نیروهای مردمی عراق مواضع شدیدی را اتخاذ و تهدید کرده‌اند که به تمامی منافع ترکیه در عراق ضربه خواهند زد. آن‌ها از مرجعیت دینی خواسته‌اند تا موضعی را اتخاذ کند که به آن‌ها اجازه ضربه زدن به منافع گازی ترکیه را بدهد.

به گفته این منبع، آنکارا همچنین وعده داده که در خصوص پرونده آب انعطاف پذیری بیشتری به خرج دهد و درباره آغاز جیره بندی آب اضافی از رودهای دجله و فرات نیز حرف‌هایی به میان آمده است.

همچنین سلیم الجبوری، رئیس پارلمان عراق هنوز هیچ گونه موضع رسمی درباره ورود غیرقانونی نیروهای ترکیه‌ای اتخاذ نکرده و یک تحرک مخفیانه را برای ممانعت از وخیم‌تر شدن اوضاع رهبری می‌کند.

یک منبع آگاه فاش کرد که الجبوری تنها رهبران ترکیه‌ای را در خصوص تحریک کردن دولت و مردم عراق سرزنش کرده و از آنکارا خواسته تا از ایراد اظهاراتی که به وخامت اوضاع می‌انجامد، خودداری کند.

رئیس پارلمان عراق هشدار داده که اقدام ترکیه احتمالا با مواضع تندی از سوی برخی گروه‌های شیعی مسلح مواجه شود. وی حادثه ربوده شدن کارگران ترک را یادآور شده است.

احسان الشمری، رئیس مرکز اندیشه سیاسی عراق احتمال داد که این اطلاعات درست باشد.

به گفته وی، ترکیه می‌خواهد مشکلات و بحران‌های داخلی و خارجی خود با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) و روسیه را به عراق بکشاند.

به گفته الشمری، ترکیه می‌خواهد "الحشد الوطنی" وابسته به اثیل النجیفی، استاندار برکنار شده نینوا را یک نیروی نظامی معادل نیروهای داوطلب مردمی (شیعه) بسازد.

همچنین اخبار ضد و نقیضی درباره تعداد نیروهای نظامی ترکیه که در پادگانی در اطراف شهر موصل مستقر شده‌اند، وجود دارد.

در حالی که برخی منابع می‌گویند: این سربازان از 200 تن تجاز نمی‌کنند حاکم الزاملی، رئیس کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق به الاخبار گفت که تعداد سربازان ترکیه به 1200 سرباز و 25 خودروی نظامی و سه "مین روب" می‌رسد

الزاملی تاکید کرد که ورود نیروهای ترکیه‌ای به عراق با هدف دیدن واکنش عراقی‌ها برای ورود نیروها از کشورهای دیگر است تا جایگزین داعش شوند.

احمد جمال، سخنگوی وزارت خارجه عراق نیز اعلام کرد که این وزارتخانه سفیر ترکیه در بغداد را احضار کرد و از ترکیه خواست تا فورا نیروهای خود را خارج کند.

وی تاکید کرده که عراق برای توقف نقض حاکمیت خود توسط ترکیه از جامعه جهانی کمک خواهد خواست.

دفتر ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق نشست فوق‌العاده‌ای را برگزار کردند و پس از آن از مقامات ترکیه خواستند که نیروهای خود را خارج کنند.

کمیته حقوقی در پارلمان عراق نیز لایحه‌ای را به پارلمان ارائه داد که بر اساس آن توافقنامه امضا شده میان دولت نوری مالکی، نخست وزیر سابق عراق و ترکیه لغو شود.

براساس این توافقنامه به نیروهای ترکیه‌ای اجازه داده شده بود که در صورت احساس خطر می‌توانند وارد عمق 30 کیلومتری عراق شوند.

به گفته مثال الآلوسی، عضو کمیته روابط خارجه در پارلمان عراق 27 سپتامبر 2007 توافقنامه‌ امنیتی در آنکارا میان جواد البولانی، وزیر کشور وقت عراق و بشیر اتالای، وزیر خارجه وقت ترکیه امضا شد که براساس آن به نیروهای ترکیه اجازه داده می‌شود که اعضای پ.ک.ک را در خاک عراق تحت تعقیب قرار دهند.

الآلوسی به الاخبار گفت: این توافقنامه در واقع تجدید همان توافقنامه‌ای بود که نظام صدام امضا کرده بود و دولت نوری مالکی نیز آن را تجدید کرد تا نقش کردها را در سیطره بر مناطق مورد مناقشه به بهانه جنگ ترکیه با پ.ک.ک کم کند.

به گفته الآلوسی، براساس این توافقنامه نیروهای ترکیه حق دارند وارد عمق 25 کیلومتری خاک عراق شوند اما در حال حاضر آن‌ها این توافقنامه را نقض کرده و وارد 100 کیلومتری خاک عراق شده‌اند در حالی که هلیکوپترها، تانک‌ها و تجهیزات دیگر را نیز به همراه داشته‌اند.

نیروهای مردمی عراق ضمن تهدید به اتخاذ مواضع شدید علیه ترکیه تاکید کرده‌اند که با سربازان ترکیه‌ای مثل جنایتکاران داعش برخورد خواهند کرد.

گردان‌های حزب‌الله عراق نیز تهدید کرده‌اند که منافع ترکیه را در هر مکانی هدف خواهند گرفت.

ابوطالب السعیدی، رهبر برجسته گردان‌های حزب الله عراق گفت: ما بارها نسبت به مداخله ترکیه در امور سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق هشدار داده بودیم. در نهایت با ترکیه‌ای‌ها مثل آمریکایی‌ها و داعشی‌ها برخورد خواهیم کرد.

جنبش "النجباء"، یکی از گروه‌های مقاومت اسلامی در عراق نیز خواهان اجرای قانون "خیانت بزرگ" علیه کسانی شده که از این اقدام ترکیه استقبال می‌کنند.

شاخه نظامی حزب کارگران کردستان ترکیه نیز تهدید کرده که نیروهای ترکیه‌ای را هدف قرار خواهد داد.

"دلیل آمد"، یکی از رهبران این حزب اعلام کرد: نیروهای ترکیه‌ای از مدت‌ها پیش در پایگاه‌های مختلفی در نزدیکی استان نینوا حضور داشتند.

وی آنکارا را به فتنه انگیزی از طریق اعزام این نیروها به شمال عراق متهم کرد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
ترکیه داره لقمه ی بزرگتر از دهنش برمیداره خفه میشه
ناشناس
|
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
چ غلطا