صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۰۶۱۳
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۲۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رسانه‌های ترکیه اعلام کردند آنکارا با پیشنهاد آمریکا درباره استقرار نظامیان پشت در مرز مشترک ترکیه و سوریه و نهایت بستن این مرزها، مخالفت کرده است.

اخیرا فشارهای آمریکا به ترکیه درباره بستن 98 کیلومتر از مرزهای مشترک با سوریه با هدف فائق آمدن به تهدید گروه تروریستی داعش، افزایش یافته است. آمریکا به ترکیه پیشنهاد داده است که نیروهای نظامی را در مرزهای مشترک خود با سوریه مستقر کند ولی آنکارا در پاسخ به این درخواست واشنگتن گفته است «برای اینکه پیشنهاد شما را انجام دهیم به 30 هزار سرباز یا به عبارتی برای هر 3 متر به یک سرباز نیاز خواهیم داشت.»

روزنامه «حریت» ترکیه، امروز- پنجشنبه- در مقاله‌ای نوشت آمریکا از ترکیه در بحران با روسیه حمایت می‌کند ولی با اینکه آنکارا پیشنهاد ترکیه برای استقرار شماری از سربازانش را برای حمایت از مرزهای مشترک با سوریه، رد کرده است.

این روزنامه خاطرنشان کرده است، مخالفت آنکارا با این پیشنهاد واشنگتن 2 دلیل دارد؛ نخست اینکه، اجرای آن عملا ممکن نیست، دلیل دوم این است استقرار نظامیان ترکیه در مرزهای سوریه ممکن است عواقب وخیمی برای ترکیه داشته باشد.

منابع دیپلماتیک در گفت‌وگوهای اختصاصی با این روزنامه اعلام کرده‌اند دیپلمات‌ها و نظامیان در ترکیه پیشنهاد تجمع نیروهای نظامی در مرزها با سوریه را به منظور تامین امنیت مرزها و جلوگیری از تردد عناصر داعشی به سوریه رد کردند. در مقابل،، ترکیه قرار است دیواری حائل به مسافت 42 کیلومتر در استان «کیلیس» در جنوب این کشور احداث کند. ساخت این دیوار با 3 متر ارتفاع و 2 متر عرض در حالی انجام خواهد شد که همزمان برج‌های حفاظتی تقویت و ایست‌های بازرسی امنیتی نیز ایجاد شود. علاوه بر آن دوربین‌هایی برای رصد کردن هرگونه تحرکات در مرزها نصب خواهد شد که می‌تواند شبانه‌‌روز از هر اتفاقی تصویربرداری کند.

در حالی‌که مقامات آمریکایی می‌گویند تقویت حضور نظامی ترکیه در مرز سوریه -از جمله استقرار نظامیان و واحدهای توپخانه‌ای- واقع‌بینانه‌ترین راه برای بستن مسیرهای اصلی خواهد بود که جنگجویان داعش مستقر در سوریه از آن استفاده می‌کنند. به عقیده مقامات آمریکایی، این واقع‌بینانه‌ترین روش برای جلوگیری از ورود موج جنگجویان داعش به اروپاست.

از زمان حملات 13 نوامبر پاریس، فشار بر آمریکا و متحدانش برای تقویت مبارزه با داعش در سوریه و عراق افزایش یافته است. ترکیه نیز برای جلوگیری از ورود جنگجویان خارجی به سمت غرب، تحت فشار قرار گرفته است.
منبع: تسنیم