صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۰۲۶۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۶ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه فایننشال تایمز روز سه شنبه در گزارشی با اشاره به سیستم پیچیده گروه تروریستی داعش برای تهیه سلاح از بازار سیاه به نقل از یک دلال محلی اسلحه نوشت: آنها 'دیوانه وار' به دنبال خرید سلاح و مهمات هستند.

فایننشال تایمز افزود: گروه داعش که تقریبا یک سوم از خاک عراق و در حدود نیمی از خاک سوریه را در اختیار دارد، برای خرید سلاح و مهمات شمار زیادی از دلالان بازار سیاه که مورد تایید این گروه هستند، در چارچوب یک سیستم پیچیده عرضه و تقاضا به کار گرفته است.

این روزنامه نوشت: یکی از این دلالان اسلحه که در داخل قلمرو گروه تروریستی داعش فعالیت دارد، فردی به اسم مستعار 'ابوعلی ' است، که در این مورد می گوید: 'آنها مثل دیوانگان، سلاح می خرند. آنها این خرید را هر روز انجام می دهند. صبح . بعد ازظهر و شب .'

فایننشال تایمز افزود: این گروه که 'ثروتمندترین' گروه تروریستی جهان شمرده می شود، به دنبال تصرف شهر موصل در تابستان سال 2014 میلادی، مقادیر زیادی سلاح به ارزش صدها میلیون دلار به غنیمت گرفت و بعد از آن نیز در جریان پیروزی های دیگرش مقادیر دیگری سلاح به دست آورد. این تسلیحات شامل تانک های 'آبرامز' ساخت آمریکا، تفنگ های 'ام 16'، سکوهای پرتاب خمپاره' ام کی -19 40' میلی متری که( از ارتش عراق به غنیمت گرفته شده ) و تفنگ های ام -46، 130 میلی متری روسی است.

این روزنامه نوشت: اما دلالان اسلحه می گویند که به رغم سلاح های به غنیمت گرفته شده، گروه داعش هنوز نیازمند به مهمات از جمله گلوله های کلاشینکف، سلاح هایی با کالیبرهای متوسط ، گلوله های ضدتانک و به میزان کمتر موشک انداز و گلوله های مخصوص تک تیراندازها است.

فایننشال تایمز افزود: اما محاسبه دقیق تجارت مولتی میلیون دلاری مهمات گروه تروریستی داعش سخت است. به گفته دلالان و افرادی جنگجویی که مورد گفت وگو قرارگرفته اند، در اوایل سال جاری میلادی، زدوخوردهای صورت گرفته در خطوط اول جبهه های نزدیک به شرق شهر دیرالزور ، یکی از میدان ها نبرد گروه داعش، ماهانه حداقل به مهماتی به ارزش حداقل یک میلیون دلار نیاز داشته است. در عملیات یک هفته ای در ماه دسامبر گذشته در نزدیکی فرودگاه همان منطقه، نیازمند مهماتی به ارزش یک میلیون دلار بوده است.

این روزنامه نوشت: نیاز داعش به مهمات، بازتابی از تاکتیک های جنگی این گروه است: داعش عمدتاً به بمب های کامیونی، حملات انتحاری و مواد انفجاری در پیشروی ها و عقب نشینی های خود تکیه می کند. جنگ با کلاشینکف و مسلسل های سوار شده بر روی خودروها، به تنهایی در یک روز به هزاران گلوله نیاز است. جنگجویان می گویند، کامیون های حامل مهمات هرروز به خطوط مقدم می روند و بار خالی می کنند.

فایننشال تایمز نوشت: برای تامین این نیازهای تسلیحاتی، داعش یک شبکه پیچیده لجستیکی ایجاد کرده که به گفته جنگجویان بسیار حساس بوده و شورای عالی نظامی داعش که بخشی از سیستم فرماندهی این گروه است، به طور مستقیم بر آن نظارت می کند و این دقیقاً شبیه همان شیوه ای است که داعش تجارت نفت خود را که منبع اصلی درآمدی آن شمرده می شود، کنترل می کند.

این روزنامه می افزاید: بهترین منبع مهمات برای داعش، دشمنان این گروه هستند. شبه نظامیان طرفدار دولت در عراق بخشی از مهمات خود را به دلالان بازار سیاه می فروشند و این مهمات سپس به داعش فروخته می شود. داعش در این زمینه بر رقبای خود در سوریه نیز حساب باز کرده است.

فایننشال تایمز به نقل از 'ابو عمر' یکی از دلالان اسلحه، اضافه کرد: ما می توانیم از عراقی ها، معارضین ، سوری ها و حتی اگر بخواهیم از اسراییلی ها هم سلاح بخریم .

این روزنامه نوشت: فرماندهان داعش اوراق شناسایی مهر شده ای را برای دلالان اسلحه که رسما از سوی دو تن از اعضای شاخه امنیتی این گروه تایید شده اند، صادر کرده اند که به آنها اجازه می دهد آزادانه تردد کنند البته تا وقتی تنها مشتری آنها داعش باشد.

فایننشال تایمز افزود: 'جهادی ها' دارای قابلیت فراوانی در جابجایی مهمات در طی نبردها دارند. در شمال عراق، پیشمرگ های کرد اسنادی در مورد انتقال سلاح و مهمات از سوی این گروه به دست آورده اند که حاکی از این مساله است.

این روزنامه همچنین با اشاره به شنود مکالمات اعضای گروه داعش با مقرهای خود توسط پیشمرگ های کرد نوشت: اعضای این گروه اغلب از کلمات استعاره ای چون 'کباب'، ' جوجه کباب' و یا 'سالاد' برای مهمات موردنیازشان استفاده می کنند.

فایننشال تایمز افزود: 'ابو احمد' یک دلال اسلحه در این مورد می گوید: منظور از کباب احتمالا مسلسل های سنگین و یا منظور از سالاد مهمات مربوط به کلاشینکف است.

فایننشال تایمز اضافه کرد: 'ابو احمد' می گوید: با دور شدن اعضای گروه داعش از مرز ترکیه (به سبب عملیات جنگنده های ائتلاف) قیمت مهمات نیز افزایش یافته است. داعش برای ایجاد رقابت و پایین آوردن قیمت مهمات مجوزهای بیشتری را صادر کرده است.

این روزنامه افزود: محلی ها می گویند: بیشتر مهمات از سوریه می آید .حامیان داعش در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز مهمات برای گروه های معارض تحت حمایت خود به مرز ترکیه ارسال می کنند. جنگجویان فاسد بخشی از این مهمات را به دلالان محلی می فروشند. مرزهای استانی در ادلب و حلب هم اکنون به بزرگ ترین بازار سیاه در سوریه تبدیل شده اند.

فایننشال تایمز نوشت: ابو احمد می گوید: برخی از دلالان به رغم اینکه از داعش متنفر هستند اما به خاطر کسب سود، به این مساله اهمیتی نمی دهند. دلالان از شبکه ای از راننده ها و قاچاقچیان برای پنهان کردن مهمات در کامیون ها توزیع کننده میوه و سبزی ها و مصالح ساختمانی استفاده می کنند.

این روزنامه به اشاره به پیدا شدن هرگونه سلاحی در بازار سیاه در این منطقه، نوشت : در منطقه ای که فرصت های اقتصادی چندانی وجود ندارد، متوقف کردن تجارت اسلحه مساله ای بسیار چالش برانگیز بشمار می آید.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۰
سلاح مهمات احتیاج داره بدون مهمات سلاح هیچ ارزشی نداره مهمات هم که در درگیری های روزانه مصرف می شه پس باید مهمات بطور مستمر تامین بشه . تنها راه تامین مهمات داعش فقط و فقط ترکیه است چون تمام راههای دیگه بسته هستند. پس تا مرز بین سوریه و ترکیه کاملا بسته نشه داعش از بین نمی ره.
شناسا
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۰
یاد فیلم ... افتادم ...
ناشناس
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۰
اردوغان بهشون می ده