صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۰۰۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس اتاق بازرگانی ایران از امضای یادداشت همکاری اتاق ایران و مجارستان و اتاق خانه ملی مجارستان در حضور نخست‌وزیر مجارستان خبر داد.

در نشست روز دوشنبه 9 آذر هیات تجاری – اقتصادی مجارستان در اتاق ایران، محسن جلال‌پور با اعلام خبر بالا گفت: تاکنون سه توافق‌نامه میان شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های تجاری مجارستان امضاء شده و پنج تفاهم‌نامه دیگر نیز امروز امضا می‌شود. همچنین اتاق ایران در حال تشکیل شورای مشترک ایران و مجارستان است و امید می‌رود که اقدام مشابهی از سوی کشور مجارستان صورت گیرد.

وی در ادامه‌ی این نشست درباره فرصت‌های اقتصادی ایران توضیح داد: توسعه ارتباطات به‌ویژه ارتباطات تجاری در دوران پساتحریم فرصتی را برای توافقات و افزایش حضور کشورهای خارجی را به ایران فراهم کرد.

رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین با اشاره به فعال‌شدن بخش خصوصی در دوران تحریم و این‌که توسعه اقتصاد ایران در ریل توسعه بخش خصوصی سوار است، افزود: در ایران با واگذاری بیشتر اقتصاد به بخش خصوصی دوستان اروپایی‌مان می‌گوییم اکنون موانع سیاسی برطرف شده است و آنها می‌توانند با حضور هدفمند همکاری خود با ایران را از سر گیرند.

جلال‌پور همچنین با اشاره به سابقه همکاری تجاری ایران و مجارستان در حوزه سنتی مانند مواد غذایی و کشاورزی ادامه داد: هم‌اکنون حوزه‌های نو در صنایع ایرانی برای همکاری‌های جدید هر دو کشور فراهم است. علاوه بر این زمینه برای همکاری در تولید مشترک و صادرات به کشورهای همسایه با توجه به دسترسی آسان در ایران که یکی از کشورهای پیشرو در منطقه است وجود دارد.

رییس اتاق بازرگانی ایران فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک بین شرکت‌های مجاری و ایرانی را توضیح داد و گفت: در موضوع‌های مربوط به محیط زیست با نگرش بهره‌وری در حوزه‌های آبیاری، گلخانه‌ای و همچنین خدمات خودرو، توریسم و گردشگری که هم‌اکنون شرایط مناسبی برای ایران در حوزه توریسم فراهم شده است و همچنین در زمینه‌ی توسعه روابط انسانی و تسهیل روابط تجاری با مجارستان وجود دارد.

این گفته جلال‌پور درباره‌ حوزه توریسم و گردشگری در حالی است که تونس و کشورهای خارجی دیگری که تاکنون مقصد تفریحی کشورهای اروپایی بودند هم‌اکنون شرایط مناسبی برای توریسم ندارند و ایران می‌تواند با میراث بزرگی که در گردشگری دارد در حوزه توریسم سرآمد منطقه شود.

در ادامه این نشست همچنین افخمی راد، معاون وزیر صمت خطاب به هیات حاضر مجاری درباره‌ی ظرفیت‌های ایران برای سرمایه‌گذاری گفت: ایران با موقعیت فیزیکی، تنوع اقلیمی و آب و هوایی، منابع متنوع ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به هاب منطقه در تولید و صادرات دارد.

وی همچنین با اشاره به محدودیت‌هایی که در دوران تحریم‌ در اقتصاد ایران به وجود آمد تصریح کرد: با وجود تحریم‌ها ایران در صادرات کالاهای کشاورزی، صنایع دستی، مصالح ساختمانی و پتروشیمی توانست بالغ بر 150 میلیارد دلار درآمدزایی کند و این در حالی است که در این درآمد سهم نفت تنها 20 درصد بوده و این نشان‌دهنده رشد بخش‌های کالایی و خدماتی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره رویکرد اقتصاد ایران در برابر حضور هیات‌های خارجی گفت: رویکرد ما برای توسعه و از سرگیری روابط با سرمایه‌گذاران خارجی، رویکرد برد – برد و بازار در مقابل بازار است تا ایران بتواند در زنجیره تولید کالاها با ارزش افزوده حضور فعال داشته باشد.

افخمی‌راد همچنین با اعلام این‌که همکاری تجاری بین ایران و مجارستان تاکنون ضعیف بوده است، گفت: اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری در جریان توسعه همکاری‌هاست و در حال حاضر حجم تجارت ایران و مجارستان 35 میلیون دلار است که این حجم بسیار پایین بوده و باید افزایش پیدا کند.

در ادامه نخست وزیر مجارستان درباره‌ حوزه‌های اقتصادی که ایران و مجارستان می‌تواند همکاری داشته باشد، افزود: امروز تصمیم به ایجاد کارگروه مشترکی گرفتیم که در راس آن وزیر امور خارجه مجارستان قرار دارد. پنج بخش انرژی مدیریت و تصفیه آب، ICT، صنعت داروسازی و بهداشت، بخش تکنولوژی و همچنین برنامه هسته‌ای از جمله بخش‌هایی هستند که برای سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک در نظر گرفته خواهد شد.

این گفته ویکتور اوروان در حالی است که بزرگ‌ترین شرکت نفت و گاز منطقه اروپا به دلیل تکنولوژی و وجود پالایشگاه در مجارستان قرار دارد و همچنین مجارستان در حوزه انرژی هسته‌ای می‌تواند در بخش آموزش و همکاری مورد توجه قرار گیرد.

اوروان همچنین از تشکیل اتاق تجاری مجارستان در تهران خبر داد و گفت: در صورتی که تحریم‌ها برداشته شود تشکیل اتاق تجاری مجارستان در تهران با تامین مالی بانک اگزازپام فراهم خواهد شد و همکاری‌ها در زمینه‌ی کشاورزی، داروسازی و دیگر بخش‌های صنعتی فراهم خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به حضور 116 دانشجوی ایرانی در مجارستان و فارغ‌التحصیلی 4000 ایرانی در مقطع کارشناسی در این کشور گفت: پیشنهاد ما بورسیه شدن 100 نفر در مجارستان و امکان آموزش زبان فارسی در تهران برای آنهاست.

منبع: ایسنا