صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۸۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: میانگین مستمری زنان سرپرست خانوار کمتر از۷۰ هزار تومان است.

حبیب‌الله مسعودی فرید گفت: 180 هزار خانواده زیر پوشش از 53 تا 100 هزار تومان در ماه مستمری می‌‌گیرند. 17هزار دانشجو و 84 هزاردانش‌آموز این خانواده‌ها از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: 54 هزار زن سرپرست شهری و 46 هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی(بازنشستگی) قرارگرفته اند.

وی با بیان اینکه براساس قانون باید سالانه 10 درصد خانواده های زیر پوشش توانمند شده و از پوشش خارج شوند، افزود: سال گذشته 15 هزار خانواده پس از توانمندی از زیر پوشش حمایت سازمان بهزیستی خارج شدند.

مسعودی فرید گفت: طرح گروه های مالی خرد برای زنان و جوانان نیازمند همکاری بانک کشاورزی و ایجاد خط اعتباری 100میلیارد تومانی اجرا می شود که امکان افزایش آن تا 10 برابر وجود دارد. این گروه ها پس از کسب شرایط لازم بدون وثیقه وام دریافت می کنند.

او گفت: وام ها در سه سطح به گروه ها پرداخت می شود که در سطح اول برای هر عضو یک میلیون و 500 هزار تومان و در سقف دوم وسوم به ترتیب 2 میلیون و 500 هزار و 3 میلیون و 500 هزار تومان برای هر عضو است که با کارمزد حدود 18 درصد پرداخت می شود. برعکس وام های عادی وکلان، بازپرداخت وام این گروه ها به بانک کشاورزی 100 درصد بوده است. این طرح امسال در بین 700 طرح جشنواره میلان ایتالیا 2015 رتبه ششم را کسب کرد.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: 900 گروه همیار ویژه خانواده های زیر پوشش این سازمان نیز فعال شده است که زیر نظر کلینیک های مددکاری و پس از مهارت آموزی به حرفه ای متناسب با توانایی هایشان در قالب این گروه ها اشتغال می یابند.

وی افزود: سازمان بهزیستی به هر گروه همیار تا 25 میلیون تومان وام بلاعوض می پردازد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی درباره ارائه حمایت به زنان سرپرست خانوار نیز گفت: سازمان حمایت کننده تفاوتی ندارد اما باید قوانین مشخصی برای ارائه خدمات یکسان به این خانواده ها وجود داشته باشد که در بخش های دولتی و غیر دولتی خدمات هماهنگ به این خانواده ها ارائه شود.

وی افزود: سازمان بهزیستی بخش خدمات مددکاری 130 هزار خانواده با سرپرست زن را به کلینیک های مددکاری سپرده و در آینده تمام 180 خانواده با سرپرست زن را به این کلینیک ها می سپارد. 60درصد این کلینیک ها غیردولتی و تنها 40 درصدشان دولتی است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از 600 هزار تماس تلفنی با شماره 123 اورژانس اجتماعی خبر داد و گفت: یک چهارم این تماس ها با خدمات اورژانس اجتماعی مرتبط بوده و 167 مرکز پاسخگویی به تلفن اورژانس اجتماعی در شهرهای کشور فعال است ، همچنین اورژانس اجتماعی چهار بخش دارد که تلفن 123 یک بخش آن است.

وی با اشاره به خدمات سیار (آمبولانس های اورژانس اجتماعی) با حضور مددکار و روانشناس افزود: این بخش، سال گذشته 130 هزار ماموریت انجام داده است. 170 مرکز مداخله در بحران نیز در کشور برای اورژانس اجتماعی فعالیت می کند.

مسعودی فرید با بیان اینکه ورود و خروج آسیب‌دیدگان اجتماعی به این مراکز با حکم قضایی است، گفت: امکان اقامت آسیب دیدگان تا تعیین تکلیف قانونی حداکثر تا دو دوره 21 روزه در این مراکز فراهم است .

معاون اجتماعی بهزیستی با بیان اینکه نخستین آیین نامه اورژانس اجتماعی در سال 92 به تصویب هیات وزیران رسید، افزود: فعالیت این اورژانس از سال 78 به صورت آزمایشی آغاز شده و رو به گسترش است. بر اساس قانون مراکز مداخله در بحران باید در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت در کشور ایجاد شود.

مسعودی فرید گفت: اولویت این شهرها بر اساس گزارش آسیب های اجتماعی آن شهر تعیین می شود و ابتدا مراکز با خدمات روزانه فعال می‌شوند تا در صورت نیاز به مراکز شبانه روزی تبدیل شوند. پایگاه‌های خدمات اجتماعی زیر نظر مراکز مداخله در بحران و درمناطق آسیب پذیر فعالیت می‌کنند.

وی اضافه کرد: 170 پایگاه خدمات اجتماعی در کشور فعال است که با کمک بخش غیردولتی و شناسایی داوطلبان براساس آسیب شناسی منطقه با استفاده از ظرفیت های محلی به ارائه خدمات برای کاهش آسیب های اجتماعی می پردازد.

مسعودی فرید گفت: 1500منطقه آسیب پذیر در کشور داریم که 900 منطقه آن در حاشیه شهرهاست که تلاش ما فعالیت پایگاه های خدمات اجتماعی برای تمام این مناطق است. حداقل هزینه تشکیل این پایگاه ها در سال 30 میلیون تومان است که در صورت تامین بودجه امکان افزایش این پایگاه ها وجود دارد.



منبع: میزان