صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۷۴۳۸
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۸ - ۲۸ آبان ۱۳۹۴
با حضور لوزانو در ایران و یک تجربه جدید، پرونده کواچ بسته شد و رفت لابه‌لای برگ‌هایی از تاریخ که شاید چند سال آینده در دل فدراسیون خاک بخورند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حالا فصل جديدي از تاريخ براي ايران رقم خورده است و آمدن پيرمرد آرژانتيني خون تازه‌اي را به رگ‌هاي تيم‌ ملي تزريق خواهد كرد. به خصوص اينكه در كنار او، سيچلوي معروف‌؛ همان مربي‌اي كه در كنار ولاسكو بود، جنگيد و موفقيت‌هاي زيادي را براي واليبال ايران رقم زد حضور دارد. لوزانو هم نامش بزرگ است و هم كارنامه درخشاني دارد. حداقلش اين است كه ديگر خيلي‌ها نمي‌توانند بهانه اين را بگيرند كه سرمربي تيم‌ ملي ديسيپلين ندارد، كوچكتر از بازيكنان است و نمي‌تواند شرايط موفقيت تيم‌ ملي را فراهم كند! لوزانو مربي‌اي است كه تعدادي از بازيكنان تيم ‌ملي او را با ولاسكو مقايسه مي‌كنند و مي‌گويند: «كپي برابر اصل ولاسكو است.»

غلامي :كپي برابر اصل ولاسكو
عادل غلامي سرعتي‌زن تيم‌ ملي واليبال، لوزانو را كپي ولاسكو مي‌داند چرا كه سيستم كاري‌‌اش با ولاسكو يكي است. به خاطر همين هم معتقد است فدراسيون بهترين گزينه را انتخاب كرده است. او مي‌گويد: «واليبال ايراني از زماني كه ولاسكو آمد، وابسته به سيستم او شد. چه تيم‌هاي باشگاهي و چه تيم‌ ملي. در واقع سيستم واليبال ايران روي سيستم ولاسكو چيده شد. حالا هم لوزانو سرمربي شد. سيستم او در واقع كپي ولاسكوست. سيچلو هم كاملاً ايران را مي‌شناسد. بنابراين فدراسيون بهترين و عقلاني‌ترين گزينه را انتخاب كرد.» او دليل ناكامي تيم‌ ملي با كواچ را تفاوت سيستم او مي‌داند: «مشكل ما با كواچ هم به خاطر سيستم بود. با اينكه حتي تيم نتيجه هم گرفت اما مقطعي بود؛ چهارمي ليگ جهاني و ششمي قهرماني جهان. كواچ مي‌خواست سيستم و افكار خودش را پياده كند اما سيستم ولاسكو ملكه ذهن ما شده بود. ما مدام اين مدت در جنگ بوديم. به خاطر همين هم افت كرديم. تفاوتي كه به وجود آمد به ضرر تيم ‌ملي تمام شد.» سرعتي‌زن تيم‌ ملي معتقد است تيم ‌ملي روي سيستم ولاسكو كار مي‌كرد امسال شرايط جور ديگري مي‌شد: «اگر ما بعد از ولاسكو هم با مربي‌اي كار مي‌كرديم كه سيستم ولاسكو را ادامه مي‌داد، در جام‌جهاني‌ و ليگ جهاني روي سكو مي‌رفتيم.» به نظر او، آناستازي مي‌آمد نمي‌توانست كاري پيش ببرد: «مربي اسمي مثل آناستازي نياز به زمان داشت تا سيستم خودش را پياده كند چرا كه هنوز ذهنيت بچه‌ها به سيستم ولاسكو اعتقاد دارد و با سيستم جديد مقابله مي‌كند. ما هم كه زمان نداريم. حتي ولاسكو هم در يك‌ سال اول شروع كارش مشكل داشت، بعد تيم قهرمان آسيا شد. بعد سال به سال روند تيم بهتر شد. اگر قرار بود مربي جديد بيايد، همان بهتر كواچ مي‌ماند.»

عبادي‌پور: با او شرايط تيم بهتر مي‌شود
ميلاد عبادي‌پور دريافت‌كننده تيم ‌ملي واليبال خيلي اميدوار است كه شرايط تيم بهتر شود. هرچند لوزانو را نمي‌شناسد: «من لوزانو را نمي‌شناسم. شايد اگر ولاسكو بود مي‌شد حرفي زد. البته مي‌دانم كه سيستم لوزانو به كار ولاسكو نزديك است. با تجربياتي كه او دارد به نظرم مي‌شود گفت شرايط تيم بهتر مي‌شود.» دريافت‌كننده تيم ‌ملي واليبال از حضور سيچلو كنار لوزانو راضي است: «سيچلو كه هست خيلي به تيم كمك مي‌كند. او هم با اخلاق بچه‌ها آشناست، هم بدن‌هايشان و حتي طرز فكر بچه‌ها را خوب مي‌شناسد. او آ‌ن‌قدر خوب بدن‌ها را مي‌شناسد كه مي‌داند چطور از ما در تمرين كار بكشد.»

محمودي:خيلي نمي‌شناسمش
شهرام محمودي پشت‌خط‌زن ملي‌پوش واليبال، رائول لوزانو را مربي بزرگي مي‌داند. او اميدوار است سرمربي جديد با همكاري سيچلو حال و هواي تيم را عوض كند. محمودي مي‌گويد: «لوزانو را خيلي نمي‌شناسم. تنها مي‌دانم مربي خوبي است و سبك كارش مثل ولاسكوست.» به نظر پشت‌خط‌زن تيم ‌ملي مشكل ايران اصلاً فني نيست: «تيم ما مشكل فني ندارد و تنها روحيه‌‌اش به‌هم‌ريخته است. لوزانو هم كه شنيده‌ام روانشناس خوبي است مي‌تواند به ما كمك كند و دوباره انسجام را به تيم برگرداند.» محمودي، سچلو را نقطه قوت كادر جديد تيم‌ ملي مي‌داند: «سيچلو برگ برنده لوزانو است. او سه سالي در ايران كار كرده و مثل كف دست بچه‌ها را مي‌شناسد. با فرصت كم براي تمرين، سچلو مي‌تواند از نظر فني و شخصيتي كمك بزرگي باشد. ما قبلاً هم خيلي راحت با سيچلو كار كرديم.» او با اين شرايط به صعود تيم ‌ملي به المپيك خيلي اميدوار است: «من خيلي اميدوارم تيم المپيكي شود. ما از نظر فني مشكل نداريم. همه بچه‌ها جزو تاپ‌هاي دنيا هستند. بايد خوب تمرين كنيم تا براي مسابقات انتخابي المپيك آماده باشيم. فكر نمي‌كنم كار نشدني باشد.»

سيد: حساسيت زيادي روي بدنسازي دارد
سيد محمد موسوي، سرعتي‌زن تيم‌ ملي واليبال، برايش فرقي نمي‌كرد لوزانو سرمربي شود يا آناستازي. او بعد از انتخاب رائول لوزانو مي‌گويد: «من قبلاً گفته بودم برايم فرقي نمي‌كند چه كسي سرمربي شود چرا كه فقط به صعود به المپيك فكر مي‌كنم تا حسرت مردم تمام شود. البته اين بار شانس زيادي داريم اگر حواس‌مان به يكسري ريزه‌كاري‌ها باشد.» او هم همه شناختش از لوزانو به شنيده‌ها برمي‌گردد: «لوزانو را خيلي نمي‌شناسم ولي قطعاً مربي بزرگي است. آن ‌طور كه شنيده‌ام، با ديسيپلين است و جدي. بر انگليسي تسلط ندارد و ظاهراً ايتاليايي و اسپانيايي صحبت مي‌كند. فكر مي‌كنم عدم تسلط به انگليسي بزرگ‌ترين ضعف لوزانو است. اين ‌طور كه شنيده‌ام، او روي تمرينات سنگين بدنسازي حساسيت زيادي دارد و ظاهراً در 6، 5 هفته اردو تا مسابقات انتخابي المپيك كار با وزنه و دو، جزو تمرينات اصلي ‌ماست.» شايد هيچ چيزي به اندازه حضور سيچلو كنار لوزانو او را خوشحال نمي‌كند‌: «سيچلو خوب بازيكنان را مي‌شناسد و طراح تمرين است. او آناليزور، تحليلگر و بازيخوان فوق‌‌العاده‌اي است و قبلاً هم كه با تيم ما كار مي‌كرد، قبل از بازي 60 تا 70 درصد تكنيك‌هاي حريف را در زمين بازي، سيچلو به ما مي‌گفت.»