صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۴۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۰ - ۱۴ آبان ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه از رشد ۱۰ درصدی صادرات کشورمان به همسایه شمال غربی خود، ترکیه طی سال جاری خبر داد.

حمید زادبوم عصر پنجشنبه در نشست توسعه صادراتی و بازرگانی و جمع تجار و بازرگانان استان اردبیل افزود: اخذ تخفیف های گمرکی از کشور ترکیه که از ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شده یکی از دلایل رشد صادراتی ایران بوده است.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از این تخفیفات در زمینه محصولات کشاورزی اعمال شده است، ادامه داد: تراز تجاری ایران و ترکیه بدون احتساب صادرات نفت و گاز بیش از شش میلیارد دلار بوده که از این میزان دو میلیارد دلار صادرات ایران و چهار میلیارد دلار صادرات ترکیه است.

رایزن بازرگانی ایران در ترکیه تراز تجاری دو کشور را با احتساب صادرات نفت و گاز ایران ۱۲ میلیارد دلار عنوان کرد و بیان داشت: با این حساب بدون در نظر گرفتن صادرات نفت و گاز موازنه تجاری به نفع ترکیه و با احتساب نفت و گاز این موازنه به نفع ایران است.

وی با اشاره به رقم ۴۰۰ میلیارد دلاری واردات و صادرات کشور ترکیه در سال یادآور شد: از این رقم ۱۵۷ میلیارد دلار صادرات و ۲۴۰ میلیارد دلار واردات است که ۶۰ میلیارد دلار بخش واردات نیز مربوط به انرژی از جمله نفت و گاز است.

زادبوم تعرفه های گمرکی ترکیه را با وجود عضویت این کشور در بحث گمرکی اروپا بالا ندانست و تصرح کرد: براساس رایزنی های صورت گرفته بزودی بین ۱۵ تا ۲۵ قلم کالای صادراتی ایران شامل تخفیفات گمرکی کشور ترکیه خواهد شد که این بحث می تواند در توسعه صادراتی تاثیرگذار باشد.

وی در عین حال با بیان اینکه تجار و بازرگانان ایرانی باید با اقتصاد ترکیه بیشتر آشنا شوند، بیان داشت: قیمت های بازار این کشور قیمت واقعی نیست، بنابراین صادرکنندگان کشورمان نباید به قیمت های رایج بازار در ترکیه را ملاک تجارت خود قرار دهند چراکه با زیان مواجه خواهند شد.

رایزن کشورمان در ترکیه مشکل مالیاتی را از دیگر مشکلات پیش روی تجار ایرانی برای فعالیت در این کشور عنوان کرد و متذکر شد: هزینه های مالیاتی در این کشور تابع قوانین خاص و بسیار سنگین بوده و به صورت ماهانه دریافت می شود.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۰ الی ۳۰ میلیون دلار عسل از ایران به ترکیه وارد می شود، استان اردبیل را به دلیل تولید عسل مرغوب دارای ظرفیت صادراتی به این کشور دانست.

زادبوم تجارت خرده فروشی و عمده فروشی در این کشور را متفاوت برشمرد و اضافه کرد: بازرگانان و تجار ایرانی باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ترکیه در غرب آن جریان دارد، افزود: چنانچه متوسط درآمد مردم در این مناطق بالای ۵۰ هزار دلار و در مناطق شرقی حدود پنج هزار دلار است، بنابراین صادرکنندگان ایرانی باید به سمت غرب گرایش داشته باشند.

منبع: مهر